Tak a je to tady první střelba ale tomu předcházela výroba terčovnice takže:
Přes týden jsem se snažil sehnat hobru ale kupodivu nikde nic (2x místní stavebniny) tak jsem dneska zajel do Baumaxu a taky nic takže hobra už asi jenom přes e-shop? nehodlal jsem projezdit půl nádrže tak jsem začal improvizovat s tím co tam měli a co nestálo balík takže zde soupis materiálu:
149,- Kč lepící páska
139,- Kč rohožka (ze zadní strany musí mít povrch jako koberec takový pevný "tvrdý")
220,- Kč (4x 80mm polystyrén - extrudovaný by byl asi lepší ale ten stojí o dost víc a už by se to nevyplatilo)
50,- Kč dřevotřísková deska (výprodej = odřezek/zbytek)
----------------
558,- Kč (celková suma)
Nevydrží to sice tolik jako terčovnice z hobry (i údržba by byla snažší protože se jen povolí šrouby a vymění opotřebovaný plát) ale pro začátek a přes zimu to bude stačit a pak musím pořešit něco pořádného.
Střílel jsem na 15m a to bez korekce mířidel protože jsem to chtěl jen vyzkoušet ale i tak to vpodstatě lítalo tam kam jsem chtěl (+/-) s tím že na případný "lov" v PA bych to viděl tak 30m nevím někdy to vezmu na naší střelnici (SSK) a vyzkouším na 50m a uvidíme.
Ohledně mířidel byla pochybnost s výškou hledí ale funguje to tak že když je hledí úplně vzadu na liště tak na stupnici minimální hodnota znamená nejkratší vzdálenost ale protože to funguje jako houpačka tak když je hledí vepředu potom je to obráceně nejvyšší hodnota na stupnici znamená nejkratší vzdálenost.
Se spouští jsem taky spokojen a obecně jediný rozdíl mezi tímto (Poe Lang 150lb) a kladkovým HORTONem (SL Hawk) co jsem měl je na první pohled viditelná nižší rychlost šípu a zdá se mi že ten reflex si i víc "kopne" než ty kladky ale přesnost bych řek je naprosto stejná.
Střílení mě velice bavilo (3x 10 šípů přecejenom je venku -6°C) a byla to fakt pohoda takže dle mého za ty peníze dostanete opravdu hodně hodně muziky a pokud nemáte ambice na profi střelce (ikdyž i to 3D by se s tím dalo tomu rozhodně věřím) tak tahle kuše uspokojí každého hobby střelce na 110%