Nevím kolik používáte soli, octu, a cukru, ale mě se to zdá dost málo. Soudě dle počtu kompotů asi moc nezavařujete (což je možná škoda, já docela dost a velmi se mi to osvědčilo) a cukru i soli mám průběžně po 20kg, octu zhruba tak nějak podobně. Taky bych asi přidal rýži a možná i nějaký těstoviny - do vobojího jde přidat cokoli (od koření/masoxu, přes paštiku/rybičky až po nasekaný pampelišky či hlemýždě) a máš funkční jídlo.
Mě právě téměř skončila zavařovací sezóna, takže aktuální stav:
Sladký:
třešně 20x0,7l
višně 10x0,7l
meruňky 20x0,7l
švestky 20x0,7l
hrušky 10x0,7l
jabka 3x0,7l, ty se ještě chystám doplnit do 10ks
džemy různý celkem asi 20x0,3l
Kyselý:
vokurky 45x0,7l
vokurky pikantní 10x0,7l
vokurky kvašený 10x0,7l
květák s cibulkama 10x0,7l
čalamáda 20x0,7l
zelený rajčata 5x0,3l
beraní rohy 10x0,3l
feferonky 10x0,3l
Slaný:
zelený fazolky 10x0,7l
zelenina na polívku 10x0,7l
lečo (polotovar, jen paprika rajčata) 20x0,7l
strouhaná dýně 10x0,7l
hrášek 10x0,7l
hrášek s mrkví 10x0,7l
Ještě se chystám dodělat už zmíněný jabka, strouhanou červenou řepu, nějakou kápii v oleji, a taky nejaký houby. Taky dělám lečo s fazolema (do malejch 0,3l skleniček, té výborná svačina do práce), akorát uvažuju že bych ho zavařil i s nějakou klobáskou - má někdo v tomhle směru nějaký zkušenosti?
Z masovejch konzerv dělám hlavně guláš hovězí a segedýn, ale velmi se mi vosvěčilo i jednoduchý hovězí na šťávě, k němu pak udělám jen vomáčku podle chuti (znojemský, frankfurtský, ...) a na ní maso ze sklenice jen produsím, celý je topráce na patnáct minut, plus příloha samozřejmě.