od K4cer » 09.07.2018 20:16
Hamé masový výrobky neumí a nikdy je neumělo. Ale třeba Znojmia patří taky pod Hamé, a vokurky vod nich sou (na to že sou průmyslově konzervovaný, já si doma samozřejmě udělám lepší) velmi dobrý. To samý platí i o leči, které je snad jediné na trhu bez knzervace octem a tudíž jde přidat do guláše.
Hamé dělá i velmi dobrý rajčatový protlak (v plechovičkách jako 120g paštika), ten používám běžně a je výbornej. Pod Hamé patří i Otma - od nich kupuju kečup Otma Gurmán (nezaměnit s obyčejným kečupem Otma) a to je taky fakt poctivej kečup, kdejaký umělý Heinz a Hellmans se s tím vůbec nedaj srovnávat.
Hotový jídla v konzervách nekupuju, je to drahý, většinou nechutný, a nacpaný dusitanama a bůhvíčím ještě, fuj. Hotový jídla si uvařím sám doma, levněji a hlavně líp. Pokud by bylo moc zle, mám zavařený domácí lečo s klobásou a fazolema. Právě po přečtení diskuse vo párcích jsem začal přemýšlet že si zavařím i klasickej trenčianskej párek s fazolema, musím to promyslet.
Jedlý párky v konzervě/skle asi neexistují. Ty z kauflandu sou příšerný (možná máme nějakej jinej kaufland). Já párky kupuju po celým balení u místního řezníka a skladuju v mrazáku, ale myslím že by neměl být zásadní problém je zavařit i do skleniček. Největší problém bude asi sehnat kvalitní párky tak krátký, aby se vešli do sklenice; dál se jen zalijí slanou vodou a zasterilizují, tam bude zřejmě prostor pro experimenty s časem i teplotou.
Můžeš bejt osel, ale musíš si umět poradit :>