Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Re: Historické recepty

Příspěvekod Hohepa » 17.04.2015 14:57

tak jeden vlastní recept
Dílenská polévka z ovesných vloček.
jedna instantní hrnečková polévka (ale není nutná),
ovesné vločky cca půl hrnku,
domácí sušená kořenová zelenina drcená/mletá cca polévková lžíce
stroužek česneku , sůl, pepř
Vše zaliju vroucí vodou z rychlovarky,
a strčím na tři minuty do mikrovlnky na 100W.
Polévka je hotová.

Ono totiž v rachotě na šatně je jen ta rychlovarka s mikrovlnkou.

Tenhle týden jsem v tesco koupil litrovou nerezovou termosku na jídlo za 250 Kč.
Takže zaliji vroucí vodou do termosky a nechám cca 15 až 20 minut stát.
Bez problémů se takhle udělá i normální pytlíková polévka co se má 10 minut vařit :D
Jestli potřebujete uplatnit svou schopnost přežít, pravděpodobně jste předtím něco zvorali.
Uživatelský avatar
Hohepa
VIP
 
Příspěvky: 2387
Registrován: 22.07.2013 21:16
Bydliště: Praha

Re: Historické recepty

Příspěvekod sigmark » 17.04.2015 16:04

jo, díky Tině jsem s tím taky experimentoval. uvařil jsem v tom i vajíčka, párky, co jsem našel po bytě :-)
Uživatelský avatar
sigmark
VIP
 
Příspěvky: 3349
Registrován: 14.08.2012 19:43

Re: Historické recepty

Příspěvekod herman » 17.04.2015 16:15

V mé předchozí práci jeden jedinec vařil v rychlovarné konvici párky, nikdo to napřed nevěděl a všichni se divili, že káva nebo čaj mají divnou chuť. :?
Dnes ten dotyčný pracuje u městské policie.
Až v pekle nebude volného místa, pak mrtví budou bloudit po zemi.
Uživatelský avatar
herman
Sponzor serveru
 
Příspěvky: 1882
Registrován: 26.12.2013 17:51
Bydliště: Ostrava

Re: Historické recepty

Příspěvekod sigmark » 17.04.2015 16:24

to jsme dělali na koleji :-)
(na svojí obranu, taky je to historický recept. Dneska už bych to neudělal :-) )
Uživatelský avatar
sigmark
VIP
 
Příspěvky: 3349
Registrován: 14.08.2012 19:43

Re: Historické recepty

Příspěvekod Ivana » 17.04.2015 17:03

Můj otec vykládal, že jeho kolega (oba inženýři elektrotechniky) v práci připravoval párky zapícháním elektrod a zapojením obvodu. Měl to velice propracované ohledně místa zapichování (jiné u tenkých párků a jiné i tlustých) a doby působení. Bylo to celé myslím na baterii, ale další podrobnosti bohužel nemám. Asi by se to celé dalo udělat i v lese.
Naposledy upravil Ivana dne 17.04.2015 17:05, celkově upraveno 2
Ivana
Rozpadlík & Sponzor serveru
 
Příspěvky: 385
Registrován: 24.04.2012 11:49
Bydliště: Brno

Re: Historické recepty

Příspěvekod Baca » 17.04.2015 17:03

Bezna prax u sprievodcov lehatkovych a lozkovych voznov. Davno je tomu, co som obsluhoval na lehatkach (25 rokov). Vecera sa bezne skladala z parkov ci parkovej klobasy uvarenej v cajniku v sluzobnom kupe. No a ked prisiel otravnik (cestujuci) a chcel kavu a voda bola est ehorucew a chcel ju hned, mal turka zo specialnej etiopskej preprazenej na cierno dovezenej kavy. Samozrejme ze za prislusnu cenu :-D dost sa lisiacu od klasickeho turka z popradskej standart mletej :-D
Casto s ami stavalo, ze otravnik prisiel s prazdnou ssalkou a pochvaloval si, ze dovoz je dovoz, ze turek mal taku zvlastnu pikantnu udenu chut a je vidno, ze kava nie je ojebana a robi mastne oka na hladine :-D
Prežiť !!!
Uživatelský avatar
Baca
VIP
 
Příspěvky: 1510
Registrován: 19.03.2014 19:42

Re: Historické recepty

Příspěvekod Baca » 17.04.2015 17:05

Ivana píše:Můj otec vykládal, že jeho kolega (oba inženýři elektrotechniky) v práci připravoval párky zapícháním elektrod a zapojením obvodu. Měl to velice propracované ohledně místa zapichování (jiné u tenkých párků a jiné i tlustých) a doby působení. Bylo to celé myslím na baterii, ale další podrobnosti bohužel nemám. Asi by se to celé dalo udělat i v lese.



Nieco podobne sme robilio na vojne, ale s normalnym 220v 50Hz :-D Ono tie herze ohreju aj masicko :-D nielen vodu :-D
Prežiť !!!
Uživatelský avatar
Baca
VIP
 
Příspěvky: 1510
Registrován: 19.03.2014 19:42

Re: Historické recepty

Příspěvekod Ivana » 17.04.2015 17:06

V termosce se prý dá bez problémů uvařit i maso, například rybí.To zas vykládala kámoška, že to má zmáknuté její kámoš co jezdí k pólu mezi lední medvědy kde to na dlouhé vaření nad ohněm není.
Naposledy upravil Ivana dne 17.04.2015 17:08, celkově upraveno 1
Ivana
Rozpadlík & Sponzor serveru
 
Příspěvky: 385
Registrován: 24.04.2012 11:49
Bydliště: Brno

Re: Historické recepty

Příspěvekod Baca » 17.04.2015 17:07

Rybicky sa bezne robia v alobale polozene na zohriaty motor :-)
Prežiť !!!
Uživatelský avatar
Baca
VIP
 
Příspěvky: 1510
Registrován: 19.03.2014 19:42

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvekod Baca » 17.04.2015 17:16

Zober rybicku, nakorenis, pridas stipku masla, zabalis do alobalu a polozis na motor (na hlavu), ktory presiel tak zhruba 50 Km, cize sa zohrial a zohrial aj system kurenia :-) Nechas 15 az 30 minut podla toho aka velka ryba je a KONZUMUJES pekne udusenu rybicku :-)
Prežiť !!!
Uživatelský avatar
Baca
VIP
 
Příspěvky: 1510
Registrován: 19.03.2014 19:42

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvekod kregan » 20.04.2015 7:24

Vždyť i v návodu v české KDP je psáno "položte na rozpálený motor dopravního či bojového prostředku". Ryba zabalená do alobalu se prý dá udělat i v myčce na nádobí.
Čím víc víš, tím míň neseš.
Uživatelský avatar
kregan
VIP
 
Příspěvky: 2206
Registrován: 28.11.2013 8:43

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvekod Baca » 20.04.2015 7:56

Hehe. KDcka s ktorymi som sa stretol ja, mali nepisany navod - tou malou ciernou chujovinou skus otvorit a bud rad ze nieco zozeries a mas na to troska casu :-D
Prežiť !!!
Uživatelský avatar
Baca
VIP
 
Příspěvky: 1510
Registrován: 19.03.2014 19:42

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvekod Josef » 21.04.2015 20:37

Klobáska či páreček se dá bez problémů ohřát v rychlovarné konvici, pokud ho však dáte do mikroténového sáčku (obalit těsně, vypudit vzduch) a dobře zasukovat. Pak se žádná mastná kola na vodě nedělají a voda je použitelná i na kafe. Mikroténový sáček má člověk většinou sebou (ty klobásy v něm koupil). Asi nejkuriózněji jsme jednou uzeniny ohřívali přímo v chladící nádrži stabiláku Lorenz (do stacionárního spalovacího motoru s vypařovacím chlazením se totiž lije dešťová voda, aby se v něm neusazoval kotelní kámen, takže je jistota, že tam nikdy nebyl Fridex nebo jiná jedovatá nemrznoucí směs). Jíst se to dalo.
Uživatelský avatar
Josef
Rozpadlík
 
Příspěvky: 1692
Registrován: 10.03.2011 7:20

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvekod Baca » 21.04.2015 20:54

kregan píše:VRyba zabalená do alobalu se prý dá udělat i v myčce na nádobí.



No ona by sa dala urobit aj v pracke, keby sa ten posraty bubon dalnejako odstavit, alebo v nej pripravovat iba velmi pevnu rybu :-D
Prežiť !!!
Uživatelský avatar
Baca
VIP
 
Příspěvky: 1510
Registrován: 19.03.2014 19:42

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvekod Hohepa » 21.04.2015 23:52

No ona se ryba nemusí dělat(vařit) vůbec ..
Japonci tomu říkají suši :lol:

Před lety, jako ještě aktivní rybář , jsem si vyráběl z cejnů domácí zavináče.
.. rybí filet nacpanej zeleninou naložený v octě.
Oni ty cejni, plný kostí, se jinak snadno přejí.
Jestli potřebujete uplatnit svou schopnost přežít, pravděpodobně jste předtím něco zvorali.
Uživatelský avatar
Hohepa
VIP
 
Příspěvky: 2387
Registrován: 22.07.2013 21:16
Bydliště: Praha

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvekod Butch » 22.04.2015 7:10

Jeden můj spolubydlící ohříval v rychlovarné mlíko, no byla na vyhození :twisted:
Butch
 
Příspěvky: 539
Registrován: 28.11.2014 19:21

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvekod Fabulous » 22.04.2015 7:20

Víte,že: v PET láhvi bezpečně uvaříte vodu i na otevřeném ohni?
EU delenda est! - Ostatně soudím, že EU musí býti zničena.
Uživatelský avatar
Fabulous
Administrátor
 
Příspěvky: 7249
Registrován: 17.09.2011 20:33
Bydliště: Praha a okolí

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvekod kregan » 22.04.2015 7:24

A dokonce ani moc nenačichne. Na plynovym hořáku to jde i v papírový misce.
Čím víc víš, tím míň neseš.
Uživatelský avatar
kregan
VIP
 
Příspěvky: 2206
Registrován: 28.11.2013 8:43

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvekod Baca » 22.04.2015 13:27

Fabulous, Kregan - To by chcelo vlastnorucne natocene video :-P
Prežiť !!!
Uživatelský avatar
Baca
VIP
 
Příspěvky: 1510
Registrován: 19.03.2014 19:42

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvekod kregan » 22.04.2015 13:30

Uvažoval jsem, že jestli dáme dohromady ňákej ten sraz venku udělat praktickou předváděčku. Plus třeba "israelský" ohřev tuňáka nebo získávání vody z rosy a odparu stromů.
Čím víc víš, tím míň neseš.
Uživatelský avatar
kregan
VIP
 
Příspěvky: 2206
Registrován: 28.11.2013 8:43

Další

Zpět na Strava a tekutiny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků