Pemikan

Re: Pemikan

Příspěvekod Baca » 09.11.2015 14:49

A poriadne okorenene ciernym korenim. Mimochodom cierne korenie je slusnym konzervantom, napriklad aj proti pliesnam :-)
Prežiť !!!
Uživatelský avatar
Baca
VIP
 
Příspěvky: 1510
Registrován: 19.03.2014 19:42

Re: Pemikan

Příspěvekod Lupus » 09.11.2015 14:58

A když náhodou přepepříš, tak to můžeš sypat za sebou do stopy pro zmatení psů :-)
Uživatelský avatar
Lupus
 
Příspěvky: 140
Registrován: 10.06.2015 8:35

Re: Pemikan

Příspěvekod Baca » 09.11.2015 15:39

Neboj sa :-D cierne korenie, po case vyprchava a uz nie je take ostre ani vo velkom mnozstve :-D
Prežiť !!!
Uživatelský avatar
Baca
VIP
 
Příspěvky: 1510
Registrován: 19.03.2014 19:42

Re: Pemikan

Příspěvekod jojinek » 09.11.2015 15:56

Ja zvyknem dokorenit chili paprikou. Jemne mletou. A riadne osolit.
Niektore porcie, ktore si zvyknem brat so sebou do lesa su aj 3-4 rocne a skladovane v skle v spajzi.
A zatial zijem.
Nedostatok poznania je prapríčinou utrpenia. Nedovoľuje chápať príčiny a dôsledky javov.
Uživatelský avatar
jojinek
 
Příspěvky: 72
Registrován: 04.11.2015 12:10

Re: Pemikan

Příspěvekod Baca » 09.11.2015 18:05

Jasne, zijes. A pohybujes sa na zaklade reaktivneho pohybu a bez gati :-P :-D (si robim srandu). Dobre uskladnene a osetrene vydrzi fakt roky :-)
Prežiť !!!
Uživatelský avatar
Baca
VIP
 
Příspěvky: 1510
Registrován: 19.03.2014 19:42

Re: Pemikan

Příspěvekod jojinek » 09.11.2015 18:39

Moj dedo mal nasledovny recept:
Na poslednu polhodinku sknarenia masti, k nej pridaval kusky masa velke asi 5*5cm.
Ked sa mast uskvarila, maso bolo akurat upecene.
Mast zlial, Upecenym masom naplnil do polovice sklenene sedemdecove flase , pomlel za tepla skvarky, zasypal nimi pecene maso vsetko okorenil, posolil a zalial po vrch teplou mastou.
LAbužo.... Vydrzalo to bez problemov od zabijacky do zabijacky v spajzke.
:hand
Nedostatok poznania je prapríčinou utrpenia. Nedovoľuje chápať príčiny a dôsledky javov.
Uživatelský avatar
jojinek
 
Příspěvky: 72
Registrován: 04.11.2015 12:10

Re: Pemikan

Příspěvekod Baca » 09.11.2015 18:41

Prestaaaan, som zacal slintat :-D
Prežiť !!!
Uživatelský avatar
Baca
VIP
 
Příspěvky: 1510
Registrován: 19.03.2014 19:42

Re: Pemikan

Příspěvekod jojinek » 09.11.2015 18:43

Ale je pravda tak ako pisali predo mnou: Ak sa flasa nacla, trebalo ju v priebehu 2-3 dni zjest, aby sa nepokazilo maso.

To je tak aj s akoholom.... :) Aby nevyprchal... :)
Nedostatok poznania je prapríčinou utrpenia. Nedovoľuje chápať príčiny a dôsledky javov.
Uživatelský avatar
jojinek
 
Příspěvky: 72
Registrován: 04.11.2015 12:10

Re: Pemikan

Příspěvekod DeadMan » 04.11.2018 21:16

Na přípravu jednoduchá cestovní energetická bomba ;)

https://www.gringalicious.com/ukrainian ... eed-halva/
You cannot kill me as I am already dead!
Uživatelský avatar
DeadMan
 
Příspěvky: 2124
Registrován: 30.04.2012 18:27
Bydliště: Slezsko

Re: Pemikan

Příspěvekod Serža » 05.11.2018 0:46

\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Uživatelský avatar
Serža
 
Příspěvky: 3086
Registrován: 21.04.2016 15:12

Re: Pemikan

Příspěvekod jerry.mysak » 27.11.2018 11:48

pemikan to sice není, ale energie vydá dost.
Já dělám na vánoce rybí polívku ( děti tomu říkali bezdomácká, protože je to ve velkým hrnci), kdy v hrnci na másle osmahnu nakrájenou kořenovou zeleninu, zaleju vodou, dám tak kilo-dvě jiker, okořením uvařím. Jiker je tolik že polívka je spíše hustá kaše a stojí v ní lžíce. V druhým hrnci nakrájím 10 rohlíků, přihodím kostku másla a celý to osmahnu. Nandám talíř polívky a ty hostičky si přisypávám. Vrchovatej talíř stačí na celej den a ještě večer nemám hlad.
jerry.mysak
 
Příspěvky: 314
Registrován: 23.03.2016 12:34

Re: Pemikan

Příspěvekod DeadMan » 27.11.2018 12:44

No, ale sebou na pochod si to asi těžko vezmeš a o to tady jde ......
You cannot kill me as I am already dead!
Uživatelský avatar
DeadMan
 
Příspěvky: 2124
Registrován: 30.04.2012 18:27
Bydliště: Slezsko

Předchozí

Zpět na Strava a tekutiny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník