Víno - výroba, uskladnění, konzumace :)

Re: Víno - výroba, uskladnění, konzumace :)

Příspěvekod Pampalíny » 25.09.2012 23:26

Pampalíny
 
Příspěvky: 174
Registrován: 31.08.2012 17:04

Re: Víno - výroba, uskladnění, konzumace :)

Příspěvekod Pampalíny » 25.09.2012 23:29

A tohle se mi líbí: nerezový sud na víno: 50 l. http://www.vinarskyraj.cz/detail/nerezove-nadrze/nerezovy-sud-eko-50l-duse/ Cena z doplňky kolem 4000 Kč, což je skoro srovnatelné s dubovým sudem a ač mám duby rád, tomuhle dávám větší bezůdržové +
Pampalíny
 
Příspěvky: 174
Registrován: 31.08.2012 17:04

Re: Víno - výroba, uskladnění, konzumace :)

Příspěvekod agate » 23.07.2015 12:08

Dobrý den,
dělám víno a mělo by být ve druhé fázi avšak najednou mi přestalo kvasit, jak to dám do pořádku??:)
děkuji znalci
agate
 
Příspěvky: 1
Registrován: 23.07.2015 12:06

Re: Víno - výroba, uskladnění, konzumace :)

Příspěvekod herman » 23.07.2015 12:20

Jaká je teplota okolí?
Až v pekle nebude volného místa, pak mrtví budou bloudit po zemi.
Uživatelský avatar
herman
Sponzor serveru
 
Příspěvky: 1882
Registrován: 26.12.2013 17:51
Bydliště: Ostrava

Re: Víno - výroba, uskladnění, konzumace :)

Příspěvekod herman » 23.07.2015 14:56

Jinak, příčiny mohou být tyto:
1) vysoká teplota - kvasinky chcípnou (počkat na ochlazení a dát novou kulturu kvasinek)
2)kvasinky spotřebovaly veškerý cukr (doplnit cukr a dát nové kvasinky)
3)vysoké procento alkoholu (je hotovo, počkat na vyčíření)
Až v pekle nebude volného místa, pak mrtví budou bloudit po zemi.
Uživatelský avatar
herman
Sponzor serveru
 
Příspěvky: 1882
Registrován: 26.12.2013 17:51
Bydliště: Ostrava

Re: Víno - výroba, uskladnění, konzumace :)

Příspěvekod nela78 » 11.04.2018 14:57

Zajímá mě vše co se točí kolem vína :D Nejraději mám vína Mokvavá ale ochutnám ráda i jiné. Pokud chcete ochutnat opravdu mizernou kvalitu, tak doporučuji vinotéku v Kralupech nad Vltavou ;)

Spam. Ban. Fab
nela78
 
Příspěvky: 1
Registrován: 11.04.2018 14:45

Re: Víno - výroba, uskladnění, konzumace :)

Příspěvekod Serža » 11.04.2018 18:17

aha, tak o tohle šlo - nová registrace, dva příspěvky s nulovou informační hodnotou...až tenhle s odkazem odhalil pravý záměr...
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Uživatelský avatar
Serža
 
Příspěvky: 3121
Registrován: 21.04.2016 15:12

Re: Víno - výroba, uskladnění, konzumace :)

Příspěvekod Rafael » 11.04.2018 18:21

Z5 k domácímu vínu:

Bible domácích vinařů.
Ing.Boris Valenta, SZN 1966,

Valenta-domácí vína.jpg
Valenta-domácí vína.jpg (32.52 KiB) Zobrazeno 4506 krát

Úplně základní kniha kterou by si měl každý zájemce o kvasný průmysl a výrobu pořádně přečíst a nejlépe se ji naučit nazpaměť. Nic lepšího a komplexnějšího v tom oboru není!
*
Já jen dodám, že největší nepřítel domácího výrobce je chamtivost a nedočkavost.
Tzn. nešidit recepty a hlavně nespěchat s konzumaci.
*
Pro, a nejen pro PA dobu, je to velmi šetrný a ekonomicky způsob konzervace. Většina surovin se tepelně neupravuje a proces výroby je i chráněn před oxidací.
Minimální ztráta vitamínů.
A nemusí se pak pít přímo jako alkoholický nápoj, ale třeba jako sirup do vody, čaje apod.
A při vhodných skladovacích podmínkách je životnost, bez chem. konzervantů, cca 5-10let.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Uživatelský avatar
Rafael
 
Příspěvky: 1632
Registrován: 07.12.2017 17:26
Bydliště: Valašské království

Re: Víno - výroba, uskladnění, konzumace :)

Příspěvekod zdraven » 25.04.2018 5:25

Dobrý den,

zrovna jsem se rozhodl udělat pampeliškové víno podle tohohle receptu - http://bolehlav.cz/zumpaliskove-vino-ch ... ci-vyroba/

Chci se zeptat máte s tímhle receptem už někdo zkušenost? Jak dlouho bude "vino" kvasit?

Spam. Ban. Fab
zdraven
 
Příspěvky: 1
Registrován: 25.04.2018 5:19

Re: Víno - výroba, uskladnění, konzumace :)

Příspěvekod Patrol » 21.11.2018 23:51

Tak jsem včera stočil víno z aronie(černá jeřabina) a je výborný. Po zkušenostech z loňska jsem hned to co zbylo v demižonu zalil vlažnou vodou s cukrem a i bez dalšího přidávání kvasinek jedeme dál. Bublátko bublá o sto šest. :idea: Aronie je hodně aromatická a má hodně tříslovin. Z první várky je vždy silné a suché víno. Ten druhák jsem loni zkusil jen tak pro pokus s tím, že to případně přepálím, ale vyšlo z toho velmi chutné lehčí sladší víno.
S oteplováním se nám daří už i normální víno pěstovat tady na severu, takže problém s kvasinkama časem nebude. Dám kvasit víno z hroznů, které nepotřebuje žádné kvasinky přidávat a až se pěkně rozkvasí tak trochu odleju a rozjedu s tím aronii. Letos jsem aronii zmrazil a zpracovával, až když se mi to hodilo.
Kam se chuťově na aronii hrabou višňáky a rybízáky, za mně je to geniální plodina pro tento druh zpracovávání nedoceněná.
Já bublátko používám, protože se mi líbí jak to bublá a vidím průběh. Kamarád nepoužívá demižony, ale různé barely.Do víka vyvrtá dirku a přes elektrikářskou průchodku vytáhne hadičku, kterou svěsí podél barelu a konec zastrčí do malé PET lahve s vodou.Takové improvizované bublátko funguje spolehlivě a nerozbije ho. :rock
Jen mrtvé ryby plavou s proudem.
Uživatelský avatar
Patrol
 
Příspěvky: 530
Registrován: 24.08.2015 13:38

Předchozí

Zpět na Strava a tekutiny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník