Ahoj,
mám takový malý návrh. Já vím, že neohlášená komerční inzerce je zakázána v pravidlech, ale nešlo by udělat výjimku u zahraničních e-shopů? Např. udělat vlákno s názvem "Užitečné zahraniční eshopy". Resp. mohl bych založit takové vlákno v sekci "Burza - obchodní/komerční inzerce"?
Píšu to proto, že zahraniční e-shopy mnohdy nabízejí stejné zboží jako u nás, ale paradoxně za mnohem menší ceny. Příklad: narazil jsem na eshop, kde je dávka emergency žrádla NRG-5, které jistě znáte, v balení 24 kusů za cenu, která je i s poštovným při tom množství levnější o víc jak 600kč (a to je ještě minimum vůči nejlevnějšímu NRG-5 500g, co jsem našel u nás za 175kč) a to už mi přijde jako svinský rozdíl. Nebo jsem už posílal pár lidem do zpráv linky na DE eshop, kde mají fakt super výběr doplňků na zbraně (i z USA). A sám bych koneckonců taky rozhodně uvítal tipy od ostatních lidí.
A teď ke smyslu - díky tomu, že to budou jen zahraniční eshopy, se prakticky vylučuje možnost, že by si tu někdo dělal neohlášenou vlastní CZ inzerci proti pravidlům tzn. ban za CZ inzerci v tom vlákně by samozřejmě platil taky. Silně pochybuji, že by si někdo z CZ jen kvůli inzerci na Rozpadu zakládal eshop v cizině - nikomu by se totiž pak veřejně v CZ vyhledávačích primárně neukázal a Rozpad nemá určitě takovou kupní sílu, aby se to vyplatilo inzerovat jen tady.
Jak jsem ale řekl, je to jen návrh, nicméně myslím si, že v rozumných mezích. Sdílejí se tu rady a tipy mezi námi preppery, a tohle je myslím dost přínosné. Když zbytečně nevyhodíme prachy na jednom místě, zbude nám víc peněz na ostatní hračky jinde. Případně seženeme věci, co se u nás sehnat nedají. Googlit to všecko je pro jednoho člověka kolikrát velký vopruz. Jak se říká - víc hlav víc ví

A ptát se a svinit sekci zvlášť vláknem pro každý zahraniční eshop mi přijde kontraproduktivní.
Píšu to záměrně veřejně a ne do SZ adminovi, aby se k tomuto nápadu mohli případně vyjádřit i ostatní uživatelé. Samozřejmě to ale záleží hlavně na něm.
Zkuste to prosím zvážit. Podle mě je to "košer"

"Je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém" - Jan Werich