od Maximus » 29.10.2018 11:54
Tak mám osobní negativní zkušenost s mým Yukon Photon XT (původní verze digitálního zaměřovacího dalekohledu) - postupně se mi začal hýbat nástřel a v současnosti už jsem s osnovou na maximu stranové i výškové korekce a stále nejsem ani zdaleka na středu. Po inspekci puškařem jsme nalezli zdroj problémů - povolil se spoj mezi tím předním "domečkem" a tubusem (je vidět prasklá vrstvička laku). Záruční list jsem někde pečlivě uložil v době velkého stěhování a zatím se ho nedaří vypátrat. Navíc mě další kamarád puškař upozornil, že nové verze nemají takovou hliníkovou objímku v tomto spoji a tendence k uvedeným problémům je výrazně vyšší. Takže případnou výměnou bych si moc nepomohl. Dám to tedy na opravu kamarádovi a uvidíme, co se podaří vymyslet. Jsem dosti zklamán, přístroj vydržel cca 200 ran na lovecké kulovnici postavené na bázi Mosina 1944.
Pokud někdo řešil podobný problém, tak budu rád za případné rady.
"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.