Hele sám dobře víš, že hodně lidí na PCT tahá Ospreye a obecně jsou to respektované bágly na dlouhé šlapání. Ale já s nimi (kromě jednoho maličkého) žádnou zkušenost nemám. Neporadím Ti.
A Reindeer: o jeho vrzání i o tom, jak to eliminovat asi víš. K robustnosti, výdrži a komfotu nemohu říct půl křívého slova, zvlášť s přihlédnutím k ceně. Pokud do něj půjdeš, vem ho v Polsku, u nás za ně chtějí nesmysl.
Stejně tak se mi zdá, že pokud chceš jít cestou takového univerzálu (od víkendu po PCT), tak ten rozměr kolem 55-65l je asi rozumný. Zvlášť s peřím.
U Savotty nekoukej na šířku popruhů a polstrování. Oni to mají tak nějak jinak, těžko se to popisuje. Já (kromě ceny) odkládal Jääkari právě kvůli tloušťce všeho a minimu nastavování (protiklad k Reindeeru). No a pak jsem si ho dal na záda a zjistil, že to prostě funguje senzačně. Ale netvrdím, že sedne všem. Pokud o něm uvažuješ, sjeď si do Plas a vyzkoušej ho. Anebo v Praze v Kolbence v Armedu (ale tam nevím, zda to mají skladem). Savotta určitě není vítěz poměru cena/fičurky. Je to bágl, co vydrží asi hodně, opravdu hodně CrestTrailů a po vyrvání s medvědí tlamy (i se zubama) a vyprání, nikdo nebude věřit, že není nový. Na druhou stranu cenový rozdíl Reindeer (který rozhodně není fórový) a Jääkari L je pomalu půl letenky... Fakt nevím, jaká máš záda a jaký cash flow. Osobně Ti doporučím, ať si Savottu zkusíš. Pokud ti sedne a máš na něj, tak máš do konce života (tvých vnoučat) vystaráno o batoh. Druhá výhoda je jeho rozsah velikostí - pro Tebe s úvahami víkend/PCT evidentní benefit.
K Ospreyům něco píše Viktorka Hamáčková a obecně na UL forech je toho o nich dost. Ale zase s Reindeerem nebo Savottou si budeš mít na PCT s kolemjdoucími o čem povídat, protože nebudeš mít na zádech základ PCT uniformy
Obecně si myslím, že lovíš v dobrých vodách a je to spíš o tom, co Ti sedne a kolik máš peněz.
Centurion na PCT není IMHO dost komfortní a Karrimoru bych co do výdrže z výše uvedených věřil nejméně (zdůrazňuji pro těžké použití, špatný, nedejbože nekvalitní, batoh to není).