Tak rovno wiki by som za 100% zdroj informácii nikdy nepovažoval. Strely HEI totiž niesu chemicke zbrane,pretože zvyčajne obsahujú "kvalitnejšiu" trhavinu a ako zápalna latka sa použiva hlinik s okysličovadlom,fosfor sa u nás vo veľkom používal najmä za 2.sv vojny,pozri náboje 20x138solothurn,alebo aj 7,92mauser.Fosfor horí za výdatného bieleho dymu jasným plameňom,a začínajú aj pri styku so vzdušným kyslíkom,čo si pravdepodobne ešte nevidel.Tak radšej netipuj čo tam je a nieje,"tipérov" čo rozoberali nielen takéto náboje a tipovali už síce bolo dosť,ale ako vidím,stále sa nájdu - a popáleniny fosforom sa dosť blbo hoja.Takýchto internetom a krčmovými rečami odchovaných pyrotechnických expertov mám najradšej,a veľmi rád sa od nich nechám poučovať.
Mimochodom,to by som k tým "chemickým zbraniam" podľa tvojích "recht" myšlienok a logiky mohol zaradiť aj náboje 12,7PZ,a 14,5PZ- tiež sú predsa zápalné (resp.priebojno-zápalné),a predstav si,neobsahujú ani trošku fosforu...
Doštuduj si čo su chemicke zbrane,ich zaraďovanie a delenie,minule ma tiež jeden expert vychovany z hry WoT a youtube presviedčal,že aj kumulativne strely su chemicke zbrane,pretože tam pri výbuchu prebieha chemicka reakcia a mali by byť zakázané.

Prípadne mi zašli fotečku pyrotech.preukazu a verejne sa ti tu ospravedlním.