Tak dnes jsem kuši vytáhl na střelnici abych jí otestoval na větší vzdálenost než jen 15m.
Nakonec jsem zůstal jen u 25m a na 50m jsem to ani nezkoušel protože to bych už musel mířit mimo terč a vadily by mi omezovače náměru (myslím že i úspěšnost zásahu by šla do kopru) snad jedině s optikou a na volném prostranství.
Upřímně řečeno čekal jsem to lepší a ono by to ta kuše i dala trochu lépe ale ty šípy to je opravdu tragédie ty jsou fakt na hovno (úplně jsem viděl jak některé prostě nejsou přesně symetrické (usazení hrotu) a pak to lítá každý jinam) jinak terč je redukovaný = A3 (foukal lehý větřík = klasické 20" šípy by díky vyšší hmotnosti na tom byly o chlup lépe).
Přišel jsem zase o jeden hrot (uletěly dva ale jeden jsem našel 3m za terčem druhý už né těžko říct kam to letělo) a co mě naštvalo nejvíce tak je to že u jednoho šípu došlo dokonce k destrukci koncovky a zničení samotného konce šípu (to jsem ještě neviděl).
A aby toho nebylo málo tak se vedle mě postavil otec s náctiletou dcerou a nechal jí na 25m střílet z CZ 75 Compact rychlopalbu no to byl fakt výborný nápad
Celkově shrnuto místo abych se dnes v tom krásném počasí odreagoval tak jsem se akorát nasral takže si teď půjdu zastřílet pěkně v klidu ještě na zahradu ze Slávky a pak si dám pivko a bude
Asi budu muset pořídit
http://www.archery.cz/index.php?productID=890 tohle by mohlo kvalitu střelby výrazně vylepšit a ušetřit spoustu nervů!
Takže tahle kuše má potenciál k relativně přesné střelbě na cca max. 30m ovšem je potřeba mít k tomu kvalitní šípy.
Víc jak 30m už je na tento kousek pro přesnou střelbu příliš ale pozor to neznamená že se tím nedá zranit či dokonce usmrtit člověk jen už to není tak precizní rána tam kam chceme.