Bak-ly píše:Já se řídím heslem "Kdo hledá, najde." A běžně lidé moc nehledají. Nosím tedy tak, aby zbraň neodhalil normální člověk. O tom, že to funguje svědčí to, že zbraň neodhalí ani rodina, která ví, že nosím, ale nehledá = když jsem se zkoušel ptát, nebyli schopni říct, zda zbraň mám či ne. Naopak kamarádi a známí, kteří o ZP nemají zdání, mi taky nikdy nic neřekli. A to předpokládám, že by se ozvali, když by zjistili, že mám na opasku zbraň![]()
Nosím Glock 17 se závitem, takže žádný drobek. Kombinace, které se osvědčily, ale mají každá své mouchy jsou:
- Kalhoty + lehce volné triko (nic, co by šlo ihned označit, jako velké) + vnitřní dasta. Dá se nosit v pohodě, jedinou nevýhodou je omezená možnost se výrazně předklánět - například zvednout karton mléka v obchodě ze země lze jedině ze dřepuAle nic výrazně omezujícího.
- Kalhoty + bunda/kardigan/sako + vnitřní dasta/vnější fobus. Lze také nosit kdekoli, sako nikdy nesundávám, takže není žádný problém. Jediná nevýhoda je nutnost dávat si pozor na vítr, který to umí dost znepříjemnit (zvlášť u saka, kde v podstatě není možnost jej dole zapnout.
- Kraťasy/triko + elastický pás. Zbraň nosím trochu výše nad pasem, což je nevýhoda, ale nic hrozného. Tato alternativa ale umožňuje nosit i bez opasku. Nevýhoda je umístění zbraně o pár cm výše, než je obvyklé a někomu v tom může být teplo (mi ne).
Toto vše ještě kombinuji s alternativou vložení do kapsy messengeru, pokud nárazově potřebuji nemít zbraň na sobě. Alternativy jsem postupně objevoval hlavně z toho důvodu, že odmítám přizpůsobovat své oblečení zbrani a raději přizpůsobím své chování (viz nevýhody, které lze snadno kompenzovat).
Zas tak to OT k tématu o tipech a tricích není. Ačkoli skryté nošení je téma lepší.
štaflík píše:Hoši nevíte náhodou o molle kapse, která by šla dát zboku na batoh tak, abych pravou rukou hrabal křížem přes hruď a vytáhl pistolí. Tj. kapsa vlevo na batohu, zepředu (ve směru chůze, jakoby k zádům) měla rychlootvirani a uchycení na (stačilo by) kompaktní pistoli? Klidně by mohla být větší a mít nahoře prostor pro lékárnu, filtr... a druhý vstup horem. Ideálně oliva. Asi moc vymýšlím, co?
Normálně nosím krochnu na čundry ve víku batohu. Tak ale není po ruce, blbě se tam vejde, je moc nahoře atd...
DeadMan píše:Dotaz na Krakena:
Rozměry znám z webu, ale jde mi o reálnou zkušenost.
Dostanu pohodlně do některé vaší brašny Ruger Mark IV Target s optikou (bude stačit menší nebo větší)?
Foceno na papíru formátu A4
Zpět na Zbraně ostatní a obecná témata o zbraních
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník