Vím, že předchozí příspěvek se necituje. Nejen tady, ale i na jiných diskuzích.bivoj píše: ↑21.02.2021 22:44OK, je vidět, že neumíš nejen matematiku, ale ani chemii...
Právě že (pečlivou) destilací je poměrně snadné methanol (a také aldehydy, estery, ap.) oddělit, protože má o cca 13°C nižší bod varu jak ethanol.
I z toho to důvodu se nechává tzv "úkap" při destilaci lihovin na vylití, neboť díky náběhu teploty je v úkapu velké množství methanolu.
Ale asi zde hážu perly sviním...
Ale to co tady napsal bivoj je fact síla. O tom methanolu a o těch teplotách varu ve směsich mě fact nadzvedlo.
Něco takového bych snad nečekal ani na zahradě.cz a podobných napadacích spolcích, ale ne tady.
Mělo by to tady mít nějakou odbornou úroveň.
Pokud něčemu nerozumím, nebo znám to jen z Wiki, z doslechu apod, nepochopím to , tak do toho blbě nekecám!!!
(Anebo to napíšu do Vtipů nebo tak. Ale někdo snad umí víc a má větší zkušenosti a dokáže podle svého nějakého čtení z pochybných zdrojů poučovat dlouholetého praktika...).
*
Třeba dokáže:
Teploty varu:
Voda - 100°C
Etanol - 78°C
Metanol - 65°C
atd....
Dokázal by to nějak oddělit?
A to ani nepíšu o dalších složkách o kterých psal. Asi ani pořádně neví jak se při destilacích chovají...
Pokud ví jak je separovat, tak ať to napiše
Obohatí tím nejen Rozpad, chemii, ale i fyziku.
A hlavně mě.