Konstrukce a výstavba krytu

Technika, taktika, ale i vybavení domu a bytu.
Odpovědět
gravedigger

Re: Konstrukce a výstavba krytu

Příspěvek od gravedigger »

Na vrch a dokola přijde PUR pěna a pak zasypat hlínou.
JOBU

Příspěvek od JOBU »

Radšej by som to zatesnil lepenkou s horákom...pak nejakú foliu a až potom hlinu/beton.PUR pena je somarina,za 10 rokov sa ti rozdrobi.
ropas
Pohlaví: muž

Příspěvek od ropas »

pur pena je montážna pena nič iné.
nevdim význam peny medzi niečim takým a zemou.
ja by som dal oloveny plech ked už. da sa samodomo vodotesne zavariť a zahadzany zemou vydrží na vždy.
ked chceš aj tepelne izolovať, tak radšej nakup polystyrén 1cm hrubky, ktorý sa ti pekne ohne podla tvaru a v niekolkých vrstvach ho nalep a maš, ked zvoliš vhodny lep a sposob ukladana, dalšiu vodotesnu vrstvu.
a samozrejme, pred zahadzanim hlinou, všetko zakryť geotextíliou.
golfík

Příspěvek od golfík »

ropas píše:pur pena je montážna pena nič iné.
Spíš bych viděl záměrně skreslující informaci.Ale přesto,.....polyuretanové dvousložkové pěny dokážou neuvěřitelné věci.Nějakou dobu jsem dělal ve firmě,která vyráběla dvosložkové polyur.pěny a nestačil jsem se divit,co dnešní chemie dokáže za divy! Pěny odolné vůdči UV,proti vlhkosti,mech.odolnolnosti(částečné)no prostě věda,nástřiky hal s max.tepelnou izolací za náhradu 50 cm zdi.Samozřejmě dodat "B"....cena odpovídá kvalitě ;)
Lyster
VIP

Příspěvek od Lyster »

Bohatí Češi se opevňují před hrozbami světa, pod domy si staví bunkry
http://zpravy.idnes.cz/cesi-staveji-ze- ... domaci_fka
proforma
VIP

Příspěvek od proforma »

Jo, a v diskusi je zminen tento server, dneska muzeme cekat napory na cumendu :-)
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
gravedigger

Příspěvek od gravedigger »

jak píše golfik

přijde na to pěna, která se stříká na střechy hal, stěny a sklepy - třeba Foton

tepelná a hydroizolační, přes to folii a zahrnout
Cep

Příspěvek od Cep »

Lyster píše:Bohatí Češi se opevňují před hrozbami světa, pod domy si staví bunkry
http://zpravy.idnes.cz/cesi-staveji-ze- ... domaci_fka
Ovšem to vyjádření šéfa od hasičů o mnohém vypovídá: "„Soukromé kryty nejsou systémovým řešením, protože je lepší mít lidi pod dohledem a vědět o nich, než když se někdo soukromě schová pod zem,“ říká Miklós."
Count
VIP

Příspěvek od Count »

Kdo ví co řekl a co z toho vylezlo. Třeba se teď chytá za hlavu, že si s nimi začal. :)
Lepší hrůzný konec, než hrůza bez konce.
dracekvo
VIP

Příspěvek od dracekvo »

Podle mě to myslel tak, že pak v případě potřeby nebudou vědět kde všude jsou lidi poschovávaný a komu je potřeba pomoci, nebo ho zkontrolovat zda přežil. Kdyby takovou větu řek kdokoliv jiný než hasič, tak bych věřil tomu, že je to v rámci šmírování.
Mít takovej soukromej bunkr je super, ale vemte si třeba, že na vchod spadne sousedovic BMW a už se nedostanete ven :D A nikdo neví, že tam jste zalezlý, protože ten bunkr je přece tajnej :)
Zda mají zbudovaný i náhradní východ těžko říct. Ale co sem viděl dokumenty o soukromých bunkrech, tak to měl málo kdo.

I když nedovedu si představit situaci v čr, kdy by mi nestačil obyčejný sklep a potřeboval sem bunkr. A když už nastane taková situace, že bunk fakt bude potřeba. No tak to snad ať to rači koupím bezbolestně rovnou z první, než se trápit v bunkru :)
Cep

Příspěvek od Cep »

Tak předpokládám, že to řekl proto, že o lidi na jednom místě je jednodušší se postarat.
Na druhou stranu to naznačuje ovčácké chování státu - že lidi se o sebe nedokážou postarat sami.
V případě, že jim to stát znemožňuje, je tento přístup odpovědný, ale líbit se mi proto nemusí.
Václaf
VIP

Příspěvek od Václaf »

to Dráček: A když už nastane taková situace, že bunk fakt bude potřeba. No tak to snad ať to rači koupím bezbolestně rovnou z první, než se trápit v bunkru :)

Jak už jsem kdysi někde psal nějakej citát ,,živý budou závidět mrtvým,, :beer
Čechy čechům !!!!!
golfík

Příspěvek od golfík »

dracekvo píše:
I když nedovedu si představit situaci v čr, kdy by mi nestačil obyčejný sklep a potřeboval sem bunkr. A když už nastane taková situace, že bunk fakt bude potřeba. No tak to snad ať to rači koupím bezbolestně rovnou z první, než se trápit v bunkru :)
k
Když jsem budoval ten svůj rádoby "sklep-bungr"chtěl jsem v zadní části,kde bude výklenek na víno,udělat zeslabenou stěnu s následným prosekáním a prohrabání zeminy,v případě zasypání vchodu se dostat ven.Nakonec to ve finále dopadlo tak,že se konstrukce zesílela beton.pletivem s následnou dvacetipěticentimetrovou betonovou zálivkou a samozřejmě s momentálně chybějící pomůckou pro jakékoli "vylodění"na povrch.Tak že,tak. :)
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Většinou ten beton v "homemade" bunkrech není natolik odolný, aby detašovaný perlík, pořádné kladivo, pákové kleště na armování a pak nějaký krumpáč, lopata, kyblíky + improvizovaný žebřík, nestačili na prokopání ven - to spíš bude problém dostatečná ventilace.
"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.
JaPi

Příspěvek od JaPi »

Jak už jsem kdysi někde psal nějakej citát ,,živý budou závidět mrtvým,, :beer[/quote]
Asi to bude původně z bible - Zjevení sv. Jana 9/6 :
"V ty dny budou lidé hledat smrt, ale nenajdou ji, budou si přát zemřít, ale smrt se jim vyhne. "
JOBU

Příspěvek od JOBU »

To akože nebudú náboje?
K4cer
VIP

Příspěvek od K4cer »

Maximus píše:... perlík, pořádné kladivo, pákové kleště na armování a pak nějaký krumpáč, lopata, kyblíky ...
Na to je ovšem potřebný myslet dopředu a potřebný nářadí do sklepa/krytu uložit. Někde byla přímo zmiňována "sada nářadí na nouzový probourání východu" ale už nepamatuju kde, myslím že to byla stránka těch fanatiků přes CO.

Krumpáč na kopání nouzovýho výlezu nebude moc k ničemu, kopeme díru na průlez osobou, né slonem :)
Mě se velmi osvědčilo klasický zednický kladivo a malý páčidlo - na kopání pod zapadlým automobilem, výlez z krytu jsem zatím nekopal.
Kleště na armování sou drahý a na tlustší výstuž nefungujou, takže je fajn vědět co v tom betonu je. Šestnáctku roxor ručníma kleštěma ustříhnout nejde. Pracnější, ale levný a funkční je balíček plátků do pily na železo.
A přiložil bych majzlík, samotným perlíkem budete ten beton prosekávat tak 37 let ;)

Jako nouzový výlez je vhodná 600mm kanalizační trubka, jedním koncem v oslabeným místě zdi krytu, a ústící do nějaké šachty v nezavalitelném prostoru.
Ventilace samozřejmě musí být řešena tak, aby nemohlo dojít k ucpání otvorů. Proti ucpání zavalením je lehká pomoc, proti ucpání zlomyslníkem není téměř žádná.
Můžeš bejt osel, ale musíš si umět poradit :>
golfík

Příspěvek od golfík »

Tohle jsem měl přesně na mysli,jedna věc je plánovat, vymýšlet varianty co kdyby a druhá,to provést k dokonalosti a připravenosti všech těch pomůcek mít po ruce. :) ....Rýče,hrábě,kladívka,majzlíky,kleště,vodováhy.....hlavně netřepat! :D
RobertK

Příspěvek od RobertK »

Sice to nejsou úplně kryty ale snad něco pro inspiraci.
http://bydleni.idnes.cz/bunkr-jak-se-br ... stavba_web
Robert
-----------------------------------------------------------
Očekávám to nejlepší ale připravuji se na nejhorší.
step

Příspěvek od step »

Nouzový východ měl podobu šachty vyplněné sypkou sutí, která tam byla kvůli tomu, aby prostor nezasypalo nic jiného.
Pokud by došlo k závalu hlavního vchodu, stačilo tuto suť odhrabat a dostat se ven tudy.
Zdroj: http://usti.idnes.cz/protiletecky-kryt- ... pravy_vac2
Myslím, že je to pro nouzový výlez zcela zásadní a logická poznámka.
Odpovědět