Konstrukce a výstavba krytu
- gravedigger
Re: Konstrukce a výstavba krytu
Na vrch a dokola přijde PUR pěna a pak zasypat hlínou.
Radšej by som to zatesnil lepenkou s horákom...pak nejakú foliu a až potom hlinu/beton.PUR pena je somarina,za 10 rokov sa ti rozdrobi.
pur pena je montážna pena nič iné.
nevdim význam peny medzi niečim takým a zemou.
ja by som dal oloveny plech ked už. da sa samodomo vodotesne zavariť a zahadzany zemou vydrží na vždy.
ked chceš aj tepelne izolovať, tak radšej nakup polystyrén 1cm hrubky, ktorý sa ti pekne ohne podla tvaru a v niekolkých vrstvach ho nalep a maš, ked zvoliš vhodny lep a sposob ukladana, dalšiu vodotesnu vrstvu.
a samozrejme, pred zahadzanim hlinou, všetko zakryť geotextíliou.
nevdim význam peny medzi niečim takým a zemou.
ja by som dal oloveny plech ked už. da sa samodomo vodotesne zavariť a zahadzany zemou vydrží na vždy.
ked chceš aj tepelne izolovať, tak radšej nakup polystyrén 1cm hrubky, ktorý sa ti pekne ohne podla tvaru a v niekolkých vrstvach ho nalep a maš, ked zvoliš vhodny lep a sposob ukladana, dalšiu vodotesnu vrstvu.
a samozrejme, pred zahadzanim hlinou, všetko zakryť geotextíliou.
Spíš bych viděl záměrně skreslující informaci.Ale přesto,.....polyuretanové dvousložkové pěny dokážou neuvěřitelné věci.Nějakou dobu jsem dělal ve firmě,která vyráběla dvosložkové polyur.pěny a nestačil jsem se divit,co dnešní chemie dokáže za divy! Pěny odolné vůdči UV,proti vlhkosti,mech.odolnolnosti(částečné)no prostě věda,nástřiky hal s max.tepelnou izolací za náhradu 50 cm zdi.Samozřejmě dodat "B"....cena odpovídá kvalitěropas píše:pur pena je montážna pena nič iné.

Bohatí Češi se opevňují před hrozbami světa, pod domy si staví bunkry
http://zpravy.idnes.cz/cesi-staveji-ze- ... domaci_fka
Jo, a v diskusi je zminen tento server, dneska muzeme cekat napory na cumendu 

- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
- gravedigger
jak píše golfik
přijde na to pěna, která se stříká na střechy hal, stěny a sklepy - třeba Foton
tepelná a hydroizolační, přes to folii a zahrnout
přijde na to pěna, která se stříká na střechy hal, stěny a sklepy - třeba Foton
tepelná a hydroizolační, přes to folii a zahrnout
Ovšem to vyjádření šéfa od hasičů o mnohém vypovídá: "„Soukromé kryty nejsou systémovým řešením, protože je lepší mít lidi pod dohledem a vědět o nich, než když se někdo soukromě schová pod zem,“ říká Miklós."Lyster píše:Bohatí Češi se opevňují před hrozbami světa, pod domy si staví bunkry
Kdo ví co řekl a co z toho vylezlo. Třeba se teď chytá za hlavu, že si s nimi začal. 

Lepší hrůzný konec, než hrůza bez konce.
Podle mě to myslel tak, že pak v případě potřeby nebudou vědět kde všude jsou lidi poschovávaný a komu je potřeba pomoci, nebo ho zkontrolovat zda přežil. Kdyby takovou větu řek kdokoliv jiný než hasič, tak bych věřil tomu, že je to v rámci šmírování.
Mít takovej soukromej bunkr je super, ale vemte si třeba, že na vchod spadne sousedovic BMW a už se nedostanete ven
A nikdo neví, že tam jste zalezlý, protože ten bunkr je přece tajnej 
Zda mají zbudovaný i náhradní východ těžko říct. Ale co sem viděl dokumenty o soukromých bunkrech, tak to měl málo kdo.
I když nedovedu si představit situaci v čr, kdy by mi nestačil obyčejný sklep a potřeboval sem bunkr. A když už nastane taková situace, že bunk fakt bude potřeba. No tak to snad ať to rači koupím bezbolestně rovnou z první, než se trápit v bunkru
Mít takovej soukromej bunkr je super, ale vemte si třeba, že na vchod spadne sousedovic BMW a už se nedostanete ven

Zda mají zbudovaný i náhradní východ těžko říct. Ale co sem viděl dokumenty o soukromých bunkrech, tak to měl málo kdo.
I když nedovedu si představit situaci v čr, kdy by mi nestačil obyčejný sklep a potřeboval sem bunkr. A když už nastane taková situace, že bunk fakt bude potřeba. No tak to snad ať to rači koupím bezbolestně rovnou z první, než se trápit v bunkru

Tak předpokládám, že to řekl proto, že o lidi na jednom místě je jednodušší se postarat.
Na druhou stranu to naznačuje ovčácké chování státu - že lidi se o sebe nedokážou postarat sami.
V případě, že jim to stát znemožňuje, je tento přístup odpovědný, ale líbit se mi proto nemusí.
Na druhou stranu to naznačuje ovčácké chování státu - že lidi se o sebe nedokážou postarat sami.
V případě, že jim to stát znemožňuje, je tento přístup odpovědný, ale líbit se mi proto nemusí.
to Dráček: A když už nastane taková situace, že bunk fakt bude potřeba. No tak to snad ať to rači koupím bezbolestně rovnou z první, než se trápit v bunkru 
Jak už jsem kdysi někde psal nějakej citát ,,živý budou závidět mrtvým,,

Čechy čechům !!!!!
kdracekvo píše:
Když jsem budoval ten svůj rádoby "sklep-bungr"chtěl jsem v zadní části,kde bude výklenek na víno,udělat zeslabenou stěnu s následným prosekáním a prohrabání zeminy,v případě zasypání vchodu se dostat ven.Nakonec to ve finále dopadlo tak,že se konstrukce zesílela beton.pletivem s následnou dvacetipěticentimetrovou betonovou zálivkou a samozřejmě s momentálně chybějící pomůckou pro jakékoli "vylodění"na povrch.Tak že,tak.

Většinou ten beton v "homemade" bunkrech není natolik odolný, aby detašovaný perlík, pořádné kladivo, pákové kleště na armování a pak nějaký krumpáč, lopata, kyblíky + improvizovaný žebřík, nestačili na prokopání ven - to spíš bude problém dostatečná ventilace.
"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.
[/quote]
Asi to bude původně z bible - Zjevení sv. Jana 9/6 :
"V ty dny budou lidé hledat smrt, ale nenajdou ji, budou si přát zemřít, ale smrt se jim vyhne. "

Asi to bude původně z bible - Zjevení sv. Jana 9/6 :
"V ty dny budou lidé hledat smrt, ale nenajdou ji, budou si přát zemřít, ale smrt se jim vyhne. "
To akože nebudú náboje?
Na to je ovšem potřebný myslet dopředu a potřebný nářadí do sklepa/krytu uložit. Někde byla přímo zmiňována "sada nářadí na nouzový probourání východu" ale už nepamatuju kde, myslím že to byla stránka těch fanatiků přes CO.Maximus píše:... perlík, pořádné kladivo, pákové kleště na armování a pak nějaký krumpáč, lopata, kyblíky ...
Krumpáč na kopání nouzovýho výlezu nebude moc k ničemu, kopeme díru na průlez osobou, né slonem :)
Mě se velmi osvědčilo klasický zednický kladivo a malý páčidlo - na kopání pod zapadlým automobilem, výlez z krytu jsem zatím nekopal.
Kleště na armování sou drahý a na tlustší výstuž nefungujou, takže je fajn vědět co v tom betonu je. Šestnáctku roxor ručníma kleštěma ustříhnout nejde. Pracnější, ale levný a funkční je balíček plátků do pily na železo.
A přiložil bych majzlík, samotným perlíkem budete ten beton prosekávat tak 37 let ;)
Jako nouzový výlez je vhodná 600mm kanalizační trubka, jedním koncem v oslabeným místě zdi krytu, a ústící do nějaké šachty v nezavalitelném prostoru.
Ventilace samozřejmě musí být řešena tak, aby nemohlo dojít k ucpání otvorů. Proti ucpání zavalením je lehká pomoc, proti ucpání zlomyslníkem není téměř žádná.
Můžeš bejt osel, ale musíš si umět poradit :>
Tohle jsem měl přesně na mysli,jedna věc je plánovat, vymýšlet varianty co kdyby a druhá,to provést k dokonalosti a připravenosti všech těch pomůcek mít po ruce.
....Rýče,hrábě,kladívka,majzlíky,kleště,vodováhy.....hlavně netřepat! 

Sice to nejsou úplně kryty ale snad něco pro inspiraci.
http://bydleni.idnes.cz/bunkr-jak-se-br ... stavba_web
http://bydleni.idnes.cz/bunkr-jak-se-br ... stavba_web
Robert
-----------------------------------------------------------
Očekávám to nejlepší ale připravuji se na nejhorší.
-----------------------------------------------------------
Očekávám to nejlepší ale připravuji se na nejhorší.
Nouzový východ měl podobu šachty vyplněné sypkou sutí, která tam byla kvůli tomu, aby prostor nezasypalo nic jiného.
Pokud by došlo k závalu hlavního vchodu, stačilo tuto suť odhrabat a dostat se ven tudy.
Zdroj: http://usti.idnes.cz/protiletecky-kryt- ... pravy_vac2
Myslím, že je to pro nouzový výlez zcela zásadní a logická poznámka.
Pokud by došlo k závalu hlavního vchodu, stačilo tuto suť odhrabat a dostat se ven tudy.
Zdroj: http://usti.idnes.cz/protiletecky-kryt- ... pravy_vac2
Myslím, že je to pro nouzový výlez zcela zásadní a logická poznámka.