Bydlení
Re: Bydlení
Mříže se nechají udělat i tak,že je v případě potřeby namontuju do okna do předem připravených kotev.Montáž trvá jedné mříže cca 5 minut.
-
rfilakovsky
- Pohlaví: muž
Nové povolenky EU spustí sociální šok, venkov se nedoplatí, varuje expert
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... t-40526592
Nové evropské nařízení, které donutí domácnosti platit víc za plyn a uhlí, bude pro řadu rodin likvidační, a to zejména na vesnicích.
Růst cen bude z hlediska domácností, zvláště pak důchodců, tragický
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... t-40526592
Nové evropské nařízení, které donutí domácnosti platit víc za plyn a uhlí, bude pro řadu rodin likvidační, a to zejména na vesnicích.
Růst cen bude z hlediska domácností, zvláště pak důchodců, tragický
Budu dělat ve městě směrem do ulice nový plot. Plot je na předzahrádku, na hlavní zahradu za domem vidět není (mimo oblast vrat). Ulice vede dál mezi další obytné domy, chodí tu docela dost lidí. Přemýšleli jste někdy jaký typ plotu s ohledem na bezpečnost ? S ohledem na to, co se může stát - počínaje ožralým co jde okolo a bude dělat bordel, někdo kdo mi chce vylákat ven a něco udělat, někdo kdo obhlíží co kde ukrást, před zlodějem co už bere, rabujícím (k tomu snad nedojde) atd. ?
Jaký plot je za vás bezpečnějsí, vhodnější ? jak to máte vy ?
1 - betonové tvárnice, výška asi 1,8 m. Nikdo by přes něj jen tak nevyšplhal, bezúdržbový. Sice je neprůhledný - ale oběma směry, takže já nevidím co se děje venku těsně za plotem, kdo tam číhá. Částečně sem bude stejně vidět, protože ulice je do kopce a 2,5 m vysoký plot dělat nechci.
2 - podezdívka asi 0,8m vysoká, na to dřevěné nebo plastové pole, 1-1,2m. Vzhledově se mi líbí víc, jde udělat vyšší a přitom to nebude vypadat opticky tak hrozně. Je vidět mezerami dovnitř, ale i ven, přes podezdívku půjde asi vyšplhat, méně odolný vandalům.
Nejslabším místem budou asi stejně vrata - ty chci mít částečně průhledné ať vidím kdo je za nimi.
Díky
1 - betonové tvárnice, výška asi 1,8 m. Nikdo by přes něj jen tak nevyšplhal, bezúdržbový. Sice je neprůhledný - ale oběma směry, takže já nevidím co se děje venku těsně za plotem, kdo tam číhá. Částečně sem bude stejně vidět, protože ulice je do kopce a 2,5 m vysoký plot dělat nechci.
2 - podezdívka asi 0,8m vysoká, na to dřevěné nebo plastové pole, 1-1,2m. Vzhledově se mi líbí víc, jde udělat vyšší a přitom to nebude vypadat opticky tak hrozně. Je vidět mezerami dovnitř, ale i ven, přes podezdívku půjde asi vyšplhat, méně odolný vandalům.
Nejslabším místem budou asi stejně vrata - ty chci mít částečně průhledné ať vidím kdo je za nimi.
Díky
sub 2 - do plastu bych urcite nesel, ani do tech modernich radoby-betonovych plutku. Drevo ma tu nevyhodu, ze za 20 let to bude shnile (takhle to mam - KB blok prolity betonem a drevena vypln). Za tim huste thuje, spis z duvodu kdyz se driv z ulice prasilo.
Dneska bych to drevo vymenil nejspis za nejake FeZn. V nouzi i metodou, ze bych narezal kari site a nechal je nazinkovat. Ono to stejne proroste temi thujemi a moc toho videt nebude. Nutna ale podezdivka, aby je neznicili psi znackovanim.
A thuje jsou zcela neprostupne, akorat to chce 1x rocne je umravnit. Dobre jsou i jakekoliv pichlave keriky, treba dristal mi zafungoval dobre proti nezadoucim cumilum co se radi podivaji pres plot
.
Dneska bych to drevo vymenil nejspis za nejake FeZn. V nouzi i metodou, ze bych narezal kari site a nechal je nazinkovat. Ono to stejne proroste temi thujemi a moc toho videt nebude. Nutna ale podezdivka, aby je neznicili psi znackovanim.
A thuje jsou zcela neprostupne, akorat to chce 1x rocne je umravnit. Dobre jsou i jakekoliv pichlave keriky, treba dristal mi zafungoval dobre proti nezadoucim cumilum co se radi podivaji pres plot
Dal bych tam pletivo, a pokud je důvod se víc bát, tak nahoru ještě ostnatý, nebo žiletkový drát.jirka766 píše: ↑06.02.2026 22:22 Budu dělat ve městě směrem do ulice nový plot. Plot je na předzahrádku, na hlavní zahradu za domem vidět není (mimo oblast vrat). Ulice vede dál mezi další obytné domy, chodí tu docela dost lidí. Přemýšleli jste někdy jaký typ plotu s ohledem na bezpečnost ? S ohledem na to, co se může stát - počínaje ožralým co jde okolo a bude dělat bordel, někdo kdo mi chce vylákat ven a něco udělat, někdo kdo obhlíží co kde ukrást, před zlodějem co už bere, rabujícím (k tomu snad nedojde) atd. ?
Díky
Do budoucna, pokud je dost místa tak třeba ty tůje, nebo plané růže, atp. To je nepřekonatelná překážka.
Betonovou zeď je snažší přelézt než pletivo. (1,8 metru vysoká betonová zeď mi zabere cca 10.vteřin).
Beton určite. Je takmer večný. A oddelí trochu dom aj od hluku a prachu. Hlavne preto sa dnes robí, a nie je už znakom zazobanosti a bohatstva. Má ho každá socka.
Pletivo s cvakačkami prelezieš bez námahy. A tažko ho už opravíš. Ruže a tujky tiež nie je problém zdolať.
Na betónovú hradbu môžeš dať taktiež ešte ostnáč, hroty, alebo aj dalšie metrové pletivo. Aby ti tam neskákali kdejaký prevozníci. Akurát si tam urob prípravu /stlpky, alebo diery/ nemusíš už dnes vyzerat ako pevnosť. Ale zase si aspon susedia zvyknú.
Aby si videl za plot, môžeš si namontovať kamery, inštalovat zrkadlá a z vnútornej strany ešte vyvýšené schodíky, prípadne okno.
Pletivo s cvakačkami prelezieš bez námahy. A tažko ho už opravíš. Ruže a tujky tiež nie je problém zdolať.
Na betónovú hradbu môžeš dať taktiež ešte ostnáč, hroty, alebo aj dalšie metrové pletivo. Aby ti tam neskákali kdejaký prevozníci. Akurát si tam urob prípravu /stlpky, alebo diery/ nemusíš už dnes vyzerat ako pevnosť. Ale zase si aspon susedia zvyknú.
Aby si videl za plot, môžeš si namontovať kamery, inštalovat zrkadlá a z vnútornej strany ešte vyvýšené schodíky, prípadne okno.
Kto nepozná prístav, do ktorého pláva, tomu žiaden vietor nie je dosť dobrý.
Do thůjí bych už nešel jejich čas u nás pomalu končí
České túje ničí škůdce z Itálie. ‚Jakmile uvidíte suchou větev v plotě, uřízněte ji a spalte,‘ radí zahradník
Ty pichlavé jak píšeš jsou lepší. Za mne třeba hlohyně, to je pichlavý nezmar který roste všude a snese vše možné.
To, že přes plot není vidět, dává vetřelci šanci nebýt viděn sousedy. Záleží na sousedství, zda je neprůhledný plot výhoda, nebo naopak nevýhoda. Není to úplně černobílé.
Překonání plotu nižšího než 180 cm nebývalo policií považováno za překonání překážky, proto se 180 cm doporučovalo jako naprosté minimum. Na druhou stranu 180 cm je tuším výška o které už něco říkal i stavební zákon. Fakticky stavební legislativa v minulosti komplikovala to mít plot tak vysoký, aby to už bylo podle PČR relevantní překážkou, jejíž překonání by bylo vloupáním.
To se občas pak dalo obejít tak, že plot byl sice nižší, ale sloupky byly nějakým omylem dost vysoké na to, aby se tam časem dal přidat ostnatý drát, který z formálně nízkého plotu udělal formálně pro pachatele překážku.
Nicméně teď už judikatura možná už uznává i nižší ploty jako překážku, takže případná krádež na pozemku chráněném plotem je automaticky provedena vloupáním a už se tím pádem nehraje o minimální cenu toho, co ti bylo ukradeno, aby to vůbec byl TČ.
Překonání plotu nižšího než 180 cm nebývalo policií považováno za překonání překážky, proto se 180 cm doporučovalo jako naprosté minimum. Na druhou stranu 180 cm je tuším výška o které už něco říkal i stavební zákon. Fakticky stavební legislativa v minulosti komplikovala to mít plot tak vysoký, aby to už bylo podle PČR relevantní překážkou, jejíž překonání by bylo vloupáním.
To se občas pak dalo obejít tak, že plot byl sice nižší, ale sloupky byly nějakým omylem dost vysoké na to, aby se tam časem dal přidat ostnatý drát, který z formálně nízkého plotu udělal formálně pro pachatele překážku.
Nicméně teď už judikatura možná už uznává i nižší ploty jako překážku, takže případná krádež na pozemku chráněném plotem je automaticky provedena vloupáním a už se tím pádem nehraje o minimální cenu toho, co ti bylo ukradeno, aby to vůbec byl TČ.
PeFi: nejsem pravnik, ale mel jsem celou dobu za to, ze judikartura je celkem ustalena na tom, ze prekazkou pro kvalifikaci jako vloupani je i jakykoliv plot, nebo dokonce i zamcena branka, ve ktere je zapomenuty klic. Plus tisic dalsich veci, rozlisovacim znakem tam bylo myslim to prekonani prekazky resp. jeho forma. Nazor policisty neni pramenem prava.
K tem betonovym plotum, ziletkacum, atd. - bylo by dobre se zamyslet take nad estetikou, jestli v takovem prostredi clovek chce zit. Ono udelat kvalitni betonovou zed/plot, aby to vypadalo hezky (tzn. byl to nejspis pohledovy odlitek) je neskutecne pracne a mnohem drazsi nez "Franta s michackou". To bych sel do nejakych prolevacich tvarovek (stipany KB blok apod., i kdyz to je dle meho citeni taky v plose hnus)
Ad ten parazit thuji - dekuji, posledni roky je nejak moc tech invazivnich druhu. Mam take vypelichane jalovce, ktere chci necim nahradit, zvazoval jsem sloupovite tisy, tusite nekdo jestli ty odolavaji, nebo si na ne uz take neco brousi zuby?
K tem betonovym plotum, ziletkacum, atd. - bylo by dobre se zamyslet take nad estetikou, jestli v takovem prostredi clovek chce zit. Ono udelat kvalitni betonovou zed/plot, aby to vypadalo hezky (tzn. byl to nejspis pohledovy odlitek) je neskutecne pracne a mnohem drazsi nez "Franta s michackou". To bych sel do nejakych prolevacich tvarovek (stipany KB blok apod., i kdyz to je dle meho citeni taky v plose hnus)
Ad ten parazit thuji - dekuji, posledni roky je nejak moc tech invazivnich druhu. Mam take vypelichane jalovce, ktere chci necim nahradit, zvazoval jsem sloupovite tisy, tusite nekdo jestli ty odolavaji, nebo si na ne uz take neco brousi zuby?
Jalovce určitě nahradit - každý, kdo má hrušku ti bude vděčný.
Překonat jakýkoliv plot není pro motivovaného "přelézače" až takový problém
Takže spíš bych se zaměřil na to, sebrat dotyčnému tu motivaci.
Nebudit dojem že je za plotem něco cennějšího než je za jinými ploty v okolí, ale zároveň učinit ten plot trochu hůře překonatelný, než jsou jiné ploty v okolí.
Takže spíš bych se zaměřil na to, sebrat dotyčnému tu motivaci.
Nebudit dojem že je za plotem něco cennějšího než je za jinými ploty v okolí, ale zároveň učinit ten plot trochu hůře překonatelný, než jsou jiné ploty v okolí.
Ano, máš naprostou pravdu.
Těch 180 cm se nejspíš používalo, když tu ještě byl trestní zákon (tj. od 1961 do cca 2010) a ne trestní zákoník.
Teď už je judikatura navázaná na trestní zákoník překvapivě a nečekaně rozumná.