Konstrukce a výstavba krytu
Re: Konstrukce a výstavba krytu
Nejdřív by jste se mohli zamýšlet nad tím jestli kontejner vůbec unese tíhu země. Bořiči mýtů to zkusili a stalo se ze se propadli stěny dovnitř...
http://www.prepper-resources.com/what-h ... nary-tale/
http://www.prepper-resources.com/what-h ... nary-tale/
Protoze to delali trosku blbe, jen zakopat kontejner je hovadina i z duvodu korozni odolnosti a pritomnosti vrchni i spodni vody, musi se vykopat dira, vylit deska z vodonepropustneho betonu, ulozit kontejner a postupne po vrstvach lit ten samy beton a pak opet nekolik vrstev nad stropem, pak teprve zakopat vrsek zeminou.
Dále beton izolovat proti vodě a zpevnit armaturou.
Až v pekle nebude volného místa, pak mrtví budou bloudit po zemi.
A na co je tam pak ten kontejner? 

Můžeš bejt osel, ale musíš si umět poradit :>
qualitní šalunk 

\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Tak jsem se na letiště nedostal (špatné letové podmínky), abych zkontroloval průměr plechu 40" kontejneru. Nicméně jsem se bavil s člověkem, který to řezal. Ten mi tvrdil, že to byl tenčí plech (přesný průměr neví), jen ho odhadnul na 3 mm. Až se tam dostanu, tak to změřím (jen nevím kdy, teď jedu na pár dní služebně do světa) a s nějakýma fotkama řezů přiložím na čumendu.
Když střílí konzument Kolalokovy limonády, netřeba volat lékaře.
Podle tohoto dokumentu http://www.containex.cz/-/m/images/ctx/ ... ainer.ashx je ten materiál různě tlustej, ale přední a boční stěny budou z 1.6 mm oceli... také se zdá že některé stěny (strop) jsou z vrstveného materiálu.

Narodil se úplně blbý. Matka ho s jistým sebezapřením donosila v batohu.
V první obecné se zbláznil z abecedy. Když si to všechno v jasné chvilce uvědomil, vrhl se v sebevražedném úmyslu na rozpad.cz ;)
V první obecné se zbláznil z abecedy. Když si to všechno v jasné chvilce uvědomil, vrhl se v sebevražedném úmyslu na rozpad.cz ;)
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Normální, obyčejný kontejner nejběžnějšího provedení má rámovou konstrukci z jeklů vyplněnou profilovaným jednovrstvým plechem o tloušťce max. 3 mm, často i méně. Podlaha je plechová nebo překližková. V rozích jsou frézované kostky s úchytnými body. Celé to skvěle funguje jako svařenec. Ale pokud se např. vyřízne jeden bok, střecha se prohne nebo prolomí. Kontejner není vodotěsný, ba ani vlhkotěsný.
Při použití jako kryt poslouží maximálně jako ztracené bednění. Ale vzhledem k negativům (nulové dýchání materiálu, nulová izolační schopnost, pitomá vrata místo dveří, vysoká cena 30-60 000 za kus) to hodnotím jako chujovinu vhodnou pro amíky do suchého podnebí.
Při použití jako kryt poslouží maximálně jako ztracené bednění. Ale vzhledem k negativům (nulové dýchání materiálu, nulová izolační schopnost, pitomá vrata místo dveří, vysoká cena 30-60 000 za kus) to hodnotím jako chujovinu vhodnou pro amíky do suchého podnebí.
Jak mají všichni pořád potřebu se zahrabávat do plechovejch krabic do země...
Příjde mi, že z celkem prima fóra o kvérech, všemožném vybavení, přírodě, trampování, pěstování a chování se celkem očividně stává forum alá "Doomsday preppers"...
Pokud kryt, tak bejt milionář a postavit si kryt alá barák pod zemí. Tyhle low-cost projektíky typu zahrabu do země sud a až se něco stane, tak do něj vlezu i se svoji kosou jsou dost trapný a komický... Každý by se měl zamyslet a zařídit podle toho na co má a i tak nejdříve zauvažovat nad stupněm své paranoity

Příjde mi, že z celkem prima fóra o kvérech, všemožném vybavení, přírodě, trampování, pěstování a chování se celkem očividně stává forum alá "Doomsday preppers"...

Pokud kryt, tak bejt milionář a postavit si kryt alá barák pod zemí. Tyhle low-cost projektíky typu zahrabu do země sud a až se něco stane, tak do něj vlezu i se svoji kosou jsou dost trapný a komický... Každý by se měl zamyslet a zařídit podle toho na co má a i tak nejdříve zauvažovat nad stupněm své paranoity

Nikdy nenaser šest chlapů, když máš jen pětiranný revolver ...
Tak Amíci to zahrabávají do země pro případ tornáda. Jsou v něm pár hodin (max. 1 den) a pak vylezou na povrch kde nic nezůstalo. To smysl má...
U nás tento rok odnesl velmi silný vítr (ne tonádo) celý hangár a pár letadel (dřevěná konstrukce s plechovým pláštěm, kterou stavební firma odflákla). Tak se rozhodlo to postavit znovu z těchto 40" kontejnerů. S těma si již vítr neporadí.
U nás tento rok odnesl velmi silný vítr (ne tonádo) celý hangár a pár letadel (dřevěná konstrukce s plechovým pláštěm, kterou stavební firma odflákla). Tak se rozhodlo to postavit znovu z těchto 40" kontejnerů. S těma si již vítr neporadí.
Když střílí konzument Kolalokovy limonády, netřeba volat lékaře.
S kontejnerama jsem dělal 8 let. Materiál je kortenova ocel, tloušťka různá, ty bočnice jsou obvykle kolem 3 mm. Střecha jako plocha má malou únosnost, hlavní je rám. Běžně unese rám i 260 tun, pokud je zatížen po obvodu, což jsem sám viděl... V lodi jsem nakládal (panamax) běžně 13 x 20 t 40 ft (DC nebo HC) do jednoho racku (sloupce), větší lodi jich poberou na sebe víc - postpanamaxy. Pozor, bavíme se o námořních kontejnerech s certifikací CSC nebo ACEP. Jsou i truckove nebo railove bedny podobných rozměrů a vzhledu, ale jsou slabší - nestohuji se do lodí a materiál nemusí být tak odolný proti slané vodě.
Jinak námořní kontejner má standardně podlahu z překližky lepené epoxidovou Pryskyřicí, tloušťka 3 cm. Kontejner není z výroby vodo ani vzduchotěsný, dá se ovšem snadno přizpůsobit. Jako podzemní kryt proč ne, ale určitě před pohřbením hodit další antikorozní vrstvu, a stěny zevnitř zpevnit, pokud bude jen zasypán tak vzpěry napevno, pokud bude zabetonován, zřejmě bude možné vzpěry po vytvrzení zrušit. Rozhodně zpevnit střechu, únosnost má pouze rám, viz. Výše.
Nevím kolik teď bedny stojí, ale mám z minula dost kontaktů na prodej jak u nás, tak v přístavech. Nejlevnější nákup je od majitele, tj rejdařství nebo leasingová firma, případně jiný operátor. Překupníkům jako containex bych se vyhnul.
Jinak námořní kontejner má standardně podlahu z překližky lepené epoxidovou Pryskyřicí, tloušťka 3 cm. Kontejner není z výroby vodo ani vzduchotěsný, dá se ovšem snadno přizpůsobit. Jako podzemní kryt proč ne, ale určitě před pohřbením hodit další antikorozní vrstvu, a stěny zevnitř zpevnit, pokud bude jen zasypán tak vzpěry napevno, pokud bude zabetonován, zřejmě bude možné vzpěry po vytvrzení zrušit. Rozhodně zpevnit střechu, únosnost má pouze rám, viz. Výše.
Nevím kolik teď bedny stojí, ale mám z minula dost kontaktů na prodej jak u nás, tak v přístavech. Nejlevnější nákup je od majitele, tj rejdařství nebo leasingová firma, případně jiný operátor. Překupníkům jako containex bych se vyhnul.
Ventilace v krytech civilní obrany
https://www.vzduchotechnik.cz/vyrobky/v ... ni-obrany/
-
- Pohlaví: muž
Lyster píše:Ventilace v krytech civilní obrany

ahoj, co na to říkáte?
https://www.youtube.com/watch?v=KesXMsLRTSs
- neukázali, co vykutali dole
- jak mají řešenou instalace
- mají únikový východ?
https://www.youtube.com/watch?v=KesXMsLRTSs
- neukázali, co vykutali dole

- jak mají řešenou instalace
- mají únikový východ?
Foedum inceptu, foedum exitu.
Quis autem custodiat ipsos custodes?
Quis autem custodiat ipsos custodes?
- Provádět výkop bez bednění je blbost. Takových zasypaných už bylo.
- A ten výtah, co mi jezdí nad hlavou, ve mě moc bezpečnosti nevzbuzuje.
- Jinak se mi líbí to krytí vstupu, to nemá chybu.
Jinak "malajizva" napsal, co ve videu chybí.
- A ten výtah, co mi jezdí nad hlavou, ve mě moc bezpečnosti nevzbuzuje.
- Jinak se mi líbí to krytí vstupu, to nemá chybu.
Jinak "malajizva" napsal, co ve videu chybí.
Tak já nevím, jsem z toho trošku v rozpacích. Určitě musím pochválit jejich šikovnost a vůbec tu práci co si s tím dali. Ale celkově mi to přijde jako nesmysl, pokud nebudou pokračovat v rozšiřování podzemních prostor, což bude podstatně pracnější než budování vstupní šachty. A stejně celou svoji snahu zabili tím, že to zveřejnili na youtube byť se maskovali, tak je muselo spoustu lidí identifikovat a dohledat lokalitu není pak tak složité.
když uz resite chujoviny co tohle ? http://www.plastove-nadrzenavodu.cz/pla ... last-7000l
viktor
když uz nic tak je urceny pod zem z neomezenou zivotnosti, pruzny a tesny..a jde to spojovat a jo také mate aliby.. je to prece na vodu ..zadnej kryt.. a ještě dotace dešťovka
viktor
když uz nic tak je urceny pod zem z neomezenou zivotnosti, pruzny a tesny..a jde to spojovat a jo také mate aliby.. je to prece na vodu ..zadnej kryt.. a ještě dotace dešťovka

„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
Sigmund Freud
to se bude zevnitř hrozně rosit....
\(^_^)/