Již dříve zamýšleného rozšíření se dočkala i lékárna (obal jsem nyní použil pevný plastový, který dokonale vyplní dno a zpevní cely batoh, navíc ochrání měkké/křehké věci uložené uvnitř).
- HemaGel
- Betadine
- zrcátko
Kartáček je zvlášť a ikdyž na tyto účely mám v BoB žvýkačky bez cukru, tak jsem dospěl k názoru, že ten kartáček nezabere vůbec nic a hodit se rozhodně může (zuby jak jsou v pytli, tak je konec).
No a nakonec dva gumicuky na zajištění zvenku nesených předmětů + lze dobře využít při stavbě přístřešku.
DeadMan píše:Vyměnil jsem starou poničenou peněženku za Maxpedition CMC musím říct, že je to ta nejlepší peněženka, kterou jsem kdy měl. Krom toho, že je velice kvalitně ušitá z opravdu super materiálu, tak jde vidět, že nad designem někdo přemýšlel a vychytal ho do nejmenšího detailu.
Mel bych par otezek:
a) Cetl jsem, ze karty z ni maji tendenci vypadavat, pac nema takovy ty "prezky", jako ma tusim Spartan. Jaky to je?
b) Do prostoru na drobne to vypada, ze se moc nevejde ... kolik se tam toho vejde, prosim?
DeadMan píše:A abych byl "stylový" i zde, koupil jsem si příbor originál bundeswehr nerezový, zcela nový, nikdy nepoužitý.
CMC peněženku používám už půlrok a je celkem povedená.
Karty nevypadávají - nemají kam když je zavřená i když je otevřená tak se mi to nestalo, nosím po jedné.
Drobných se vejde spousta i věcí, ale je pěkně nacpaná a kulatá a blbě se mi v "Levi'skách"
Jediná věc co mě vyloženě vadí je jezdec zipu kapsičky na drobné.
Když ji cpu-tahám do kapsy vypasovaných kalhot tak se zachytne a kapsička se otevře a drobné se sypou.
CMC potvrzuju ze je vazne povedena.
Moje nejvetsi obava byly papiry od zbrane a zbrojak, ale ty je kam dat...
"The era of procrastination, of half-measures, of soothing and baffling expedients, of delays, is coming to a close. In its place we are entering a period of consequences."
Inak pridavam sa k nazoru, ze penazenka ma byt malá, aby sa vosla do predného vrecka nohavic. Odtial je minimalne nebezpecenstvo ukradnutia. Kolegovi vytiahli zo zadneho vrecka rifli penazenku s asi 3000 eurami.
Nosim malicke penazenky v prednom vrecku uz cca 25 rockov a doteraz ziadny podobny problem. A pri dnesnych velkostiach dokladov sa tam vojde OP a vodicak bez problemov. Ostatne doklady uz musia byt inde. Nasli si miesto v inom EDC kusku - Maxp. Fatboy, spolu s KPZ urovne 2.
S tim nebezpecim zadni kapsy samozrejme souhlasim, i kdyz mne za roky noseni penezenky prave tam nikdy neokradli - asi hlavne stesti . Ted ji vetsinou nosim bud v prave kapse na stehne (u kapsacu) nebo v naprsni kapse (u obleku). Pro mne ale bohuzel nejak moc nefunguje noseni casti dokladu (tam radim neje OP/ridicak, ale i ruzne jine karty, jako kreditky atp.) jinde, nez v penezence - mam pak porad pocit, ze jsem neco zapomnel.
Mě osobně cokoliv většího než kapesník v kalhotách vadí při pohybu (sezení v autě/dřepy/běh atd.), proto raději volím uzavíratelnou náprsní kapsu bundy.
Jinak do utility packu, který je součástí BoB jsem ještě doplnil, dle vzoru amerických soudruhů, pásku namotanou na slevovou kartu z marketu (trochu jsem se nudil), která má hromadu využití a přesně zapadla do posledního volného místa.