A že mi to vlastně vyhovuje a chci si do ní další věci přidávat.
Dle zákona schválnosti člověk EDC nebo KPZ potřebuje zrovna tehdy, když si ji poprvé zapomenul doma, ačkoliv ji třeba poslední 2 roky denně tahá sebou.
Bez peněženky člověk ven vůbec nevyleze, a tak to co má v ní, má u sebe vždycky.
Zjišťuji, že mitím pádem stávající běžně prodejné peněženky přestávají vyhovovat. Je tam příliš prostoru na placaté věci a jakákoliv věc tlustší 3 mm tam citelně překáží. Prostě to není na to dělané.
zatím tam mám:
1. kreditkový skládací nůž
2. mikro propisku
3. sirky (ty ploché hotelové)
4. microSD čtečku s kartou
co by se ještě hodilo přidat:
5. plochou svítilnu (ačkoliv tu mám v mobilu)
6. mikro pinzetu (ze starého "švýcaráku")
7. lepší zapalovač (úlomek firesteelu?)
8. nějakou šikovnou multi-věc ve tvaru kreditky (máte někdo tip? ty stávající kreditkové multitooly mi připadají neužitečné a zbytečně těžké, nemusí jít vyloženě o nářadí, ale cokoliv šikovného ve tvaru kreditky, co se vejde do peněženky)
Otázky k tématu:
a) Co nosíte v peněžence vy, když se vám nechce tahat EDC nebo KPZ ?
b) Máte nějakou speciálně upravenou peněženku ?
c) Jakou nosíte užitečnou věc, připnutou na klíčence? (mikro nožík, USB flash, platební nálepku ... ?)
Zvažuji, že bych si takovou peněženku nechal někde vyrobit, nebo udělal svépomocí.
Tak aby to mělo hodně prostoru na ne-ploché věci >4mm, a přitom to vypadalo civilně, jako normální peněženka (aby se člověk někde u vchodu nemusel dohadovat s paranoidním sekuriťákem). Žádné maskování, paracord a mole vazba

Řekněme že by to byla klasická rozevírací peněženka, jedno "křídlo" by bylo na peníze, mince, kreditky a druhé na různé drobnosti.
Ideálem je co nejméně různých přihrádek, které jen zbytečně zvětšují tloušťku peneženky, takže je nepohodlné ji nosit v zadní kapse.