Poslední dobou potřebuji měnit často zavazadla, tím pádem musím přehazovat komplet věci, no a zjistil jsem že mi to děsně leze na nervy, často něco zapomenu přendat, žere to čas atd. Po letech ladění dokonalého EDC (na vše a vždy připraven) jsem přešel na EDC (co jsem poslední rok opravdu použil)

Ale k věci ... idea byla sesypat vše pokud možno do jednoho organizéru, který gripnu a přehodím ... takže jsme k micro pořídil ještě mini v domění, že to bude to samé, jen o trochu větší a já se do něj v pohodě přesunu. A to je právě ten omyl, před kterým bych chtěl případné následovníky varovat .-)
Mám k tomu vlastně jen dvě věci:
- mini je opravdu o trochu větší než micro, ale není to o "moc" takže se tam nevejde o "velkou hromadu" věcí navíc, zároveň je ale tak nějak otravně moc velké a těžké na běžné nošení, nikam se moc nevejde atd. Nevím jak to lépe popsat. Obě zmiňované vlastnosti mi děsně lezou na nervy - samozřejmě v porovnání s micro
- mini z výrazně jiného materiálu, asi není horší, vypadá to jako balisticky nylon, ale je to zbytečně robustní a nepřijde mi nijak odolnější než matroš použitý na micro; šití také nějaké divné, kvalita prostě celkově horší, vypadá to že je vyrobené v nějaké "horší" asii.
Resumé ... oželel jsem nějaké "nezbytné" krámy, dal na hromadu pouze věc, které jsem poslední rok použil a vše v pohodě poskládám pouze do toho micro organizéru. Není to žádný survival kit, ale děti s tím ošetřím, nějaké drogy se taky najdou, žízní neumřu, neumrznu, mám tam věci denní potřeby, a nemusím řešit jestli s tímhle obsahem mohu na západ do "svobodné" Evropy. Provozuji to takto druhý měsíc a asi už se k předchozímu stavu nevrátím. (samozřejmě se nebavíme o BOBu, tohle je režim auto/barák/nemocnice za rohem).
Mini se hodí na nějaké větší balení, asi to není špatně do krosny, ale tam bych zase viděl nějaké větší pouzdro ... prostě nevím, nějak jsem v tomhle pouzdru nenašel zalíbení ...níže foto k porovnání ... teď jen doufám, že už jsem to sem někdy v jiné podobě nedával, kdyžtak admin smaže .-)