Výber EDC "kabelky" pre rozpadlíka
Re: Výber EDC "kabelky" pre rozpadlíka
Tak to jsi asi prostorově nějak výraznější
Já si pod nohy a na péro vidím naprosto v pohodě
Já si pod nohy a na péro vidím naprosto v pohodě
You cannot kill me as I am already dead!
Tak model nejsem, ale BMI mám (těsně) pod 25. Ale když si nahodím trojky kozy, tak si pod nohy prostě vidím špatně. Když se prolejzají různé rokle, sutě, polomy, skáče se po kládách a šutrech, tak prostě potřebuji vidět.
Óðinn á yðr alla
Tady je ta větší (první co jsem měl).
V hlavní kapse je jen suchý zip (na něj jsem si připevnil úchyt na zbraň z ledvinky Aegis, kterou používám na "civilní sportovní výlety") a dvě plastové karabiny. V menší kapse jsou pak dvě menší přihrádky. Nicméně materiál je relativně tenký a nenosil bych tam nic těžkého (náhradní zásobník do g26 to zvládne, ale je to tak na hraně.
V hlavní kapse je jen suchý zip (na něj jsem si připevnil úchyt na zbraň z ledvinky Aegis, kterou používám na "civilní sportovní výlety") a dvě plastové karabiny. V menší kapse jsou pak dvě menší přihrádky. Nicméně materiál je relativně tenký a nenosil bych tam nic těžkého (náhradní zásobník do g26 to zvládne, ale je to tak na hraně.
Tady je ta menší (začnu jí testovat příští sezónu).
Zde je naopak rozdělena hlavní kapsa (dvě přihrádky = jedna plná a druhá síťovaná). Menší kapsa žádné členění nemá. Materiál je pevnější a lépe drží tvar.
Zde je naopak rozdělena hlavní kapsa (dvě přihrádky = jedna plná a druhá síťovaná). Menší kapsa žádné členění nemá. Materiál je pevnější a lépe drží tvar.
Já mám BMI 29 a nijak mne to neomezuje, asi mám chameleoní syndrom
Vypadají šikovně. Dobře členěné
Jo, tak každý se jinak hrbí a každý má různou potřebu čučet si v terénu pod nohy. Neříkám, že jsem v tom nemohl být. Jen mě to otravuje. Ale možná v nějaké bugout situaci bych si to vzal. Kapsu jsem neprodal, mám ji zašitou někde na chalupě. Možná bych zkusil nějakou menší, placatou, asi od Krakena.
Jo, tak každý se jinak hrbí a každý má různou potřebu čučet si v terénu pod nohy. Neříkám, že jsem v tom nemohl být. Jen mě to otravuje. Ale možná v nějaké bugout situaci bych si to vzal. Kapsu jsem neprodal, mám ji zašitou někde na chalupě. Možná bych zkusil nějakou menší, placatou, asi od Krakena.
Óðinn á yðr alla
- Apokalyptik
- Pohlaví: muž
Tie hrudné kabelky sú odvodenina z Chest rigov a nikdy nebudú masovo rozšírené.
Na búchačku a drobnosti by som bral skôr niečo ako podpažné púzdro v štýle Bodieho a Doyla.
Len z modernejších materiálov.
https://hazard4.com/packs/rigs-belts/co ... ic-rg.html
Na búchačku a drobnosti by som bral skôr niečo ako podpažné púzdro v štýle Bodieho a Doyla.
Len z modernejších materiálov.
https://hazard4.com/packs/rigs-belts/co ... ic-rg.html
- Apokalyptik
- Pohlaví: muž
Deadman: díky, tu menší bych si dovedl představit... plánuješ do ní nějak dodělávat pouzdro na zbraň?
Zatím to v plánu není, ale uvidím po prvních pár čundrech, jak se to bude chovat a pak případně doladím
Jak to vlastně kombinuješ s batohem, který má hrudní popruh? Visí ten chest bag níž (na solaru), zapínáš hrudní popruh přes něj, nezapínáš vůbec?
Teď jsem náhodou narazil na docela chytrý patent - místo hrudní brašny použít tenoučkou běžeckou vestu, do které si dopředu lze uložit pár věcí, něco na svačinu a třeba menší lahev s pitím. Pod bundou se to i v zimě udržuje v poživatelné teplotě a zároveň to nepřekáží při sundávání a oblékání horní vrstvy dle potřeby. Do zadních kapes se pod batoh samozřejmě nic nedává. Používají to extrémní chodci při dálkových výpravách.
Stenny, vychází to tak, že hrudní popruh batohu je nad brašnou.
pro tohle použití to chce pečlivě vybrat - na zádech/ramenou jsou občas nějaké přezky zipy, poutka = to by mohlo pod batohem tlačitPiston píše: ↑18.01.2022 14:16 Teď jsem náhodou narazil na docela chytrý patent - místo hrudní brašny použít tenoučkou běžeckou vestu, do které si dopředu lze uložit pár věcí, něco na svačinu a třeba menší lahev s pitím. Pod bundou se to i v zimě udržuje v poživatelné teplotě a zároveň to nepřekáží při sundávání a oblékání horní vrstvy dle potřeby. Do zadních kapes se pod batoh samozřejmě nic nedává. Používají to extrémní chodci při dálkových výpravách.
já to občas používám na delší závody když je vedro a nejsou jisté občerstvovačky (skyrunning, offroad maratony a podobně)
ale dost lidí s tím cupitá i po městě
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Jo, to je jasný, že se to musí vyzkoušet i s batohem na prodejně. Ale nehodlám do toho moc investovat, asi vezmu na zkoušku vestu z Decathlonu. Než se s tím nechat vidět ve městě, tak raději lezu kanálama.
Dnes mi z Aliexpressu dorazilo takové průvlekové pouzdro opasek, kam se dají dát drobnosti jako nůž (multitool) baterka, taktické pero atd... stálo to kolem 100Kč, prostě pár kaček a první dojmy zatím dobré, tak uvidíme, jak se to bude na opasku nosit.
Ledvina, čo sa nosí vzadu na bedrách či zadku sa volá slangovo naprdelník.
Tiež ju používam skoro všade, viac než 10 rokov. Najnovšiu mám od waragodu v camel prevedení.
Tiež ju používam skoro všade, viac než 10 rokov. Najnovšiu mám od waragodu v camel prevedení.