Výběr batohu

...aneb co mít připraveno "vždy po ruce", KPZ = krabička poslední záchrany.
Odpovědět
Tommy
Pohlaví: muž

Re: Výběr batohu

Příspěvek od Tommy »

Zdravím,

hledám batoh ideální do letadla, tedy přímo takový, abych s ním mohl na palubu. Čili 55cm x 40cm x 20cm jsou maximální povolené rozměry.
V létě se chystáme cestovat s lowcost společnostmi jen s příručním zavazadlem. Proto potřebuji batoh a ne tašku či kufr.

Máte někdo zkušenosti s nějakým konkretním batohem?

Díky!
kregan
VIP

Příspěvek od kregan »

Já si z tohodle důvodu kupoval Holanďana (má rozměry příručního zavazadla skoro přesně na maximu). Navíc se pohodlně nosí. V zimě s nim jezdim na víkendy na vandry. Dají se na něj přidělat jak Molle, tak i Alice sumky. Vyráběj ho i v pouštnim vzoru a v olivový.
http://www.army-shop.cz/produkty/batohy ... /3250.html
Tommy

Příspěvek od Tommy »

Díky za tip! Ale raději bych něco "novějšího" v olivě, coyote nebo černé barvě bez camuflážě.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

K zipům u TacticalPro: objednal jsme nějaké sumky a kapsy, kde jsou jezdci s defaultním "poutkem" - kovovým. Je na nich YKK. Na batozích samotných ta poutka nejsou, protže tam jsou navázané tkaničky. Takže nevím, zda to je či není YKK. U věcí od Maxpedition mám n zipech nápis YKK taky jen na kovových jazýčcích zipů. Kdyby se sundaly a dala tam šňůrka, je z nich noname... Jinak zipy YKK mám na spoust věcí a popravdě řečeno nejsem nijak "odvařený" z jejich kvality. Na řadě věcí se sypaly či blbě zapínaly stejně jako "sprosté" noname zipy. Jestli ono YKK není trochu hype...
Jinak zdražení TP20 z 1400 na 2000 je přeháňka, ale ono zdražilo všechno. TasmanianTigr během týdne poskočil z 2200 na 3800 :shock:
Reiser
Rozpadlík

Příspěvek od Reiser »

Nevim nechci na to nadavat driv nez to zacne delat problemy ale pro me byl YKK vzdycky standard kvality. Mrzi me ze jsem si chvili nepockal, vypada to ze Maxpedition se konecne naucil delat zada u batohu viz toho review. (ten borec mel asi tezky detstvi tak to chce preskocit ten uvod)
https://www.youtube.com/watch?v=bK8bxDbQX5E
kusna

Příspěvek od kusna »

tak tento model jsem testoval a zádový systém je funkční pouze u prázdného batohu(srovnal byh ho s kvalitou batohů z lidlu za 399 Kč)....po designové stránce pěkný batoh,ale uživatelsky opravdu bída-kort za 5 tis Kč
Reiser
Rozpadlík

Příspěvek od Reiser »

Ten Zafar? Na tom videu to prave vypada fakt povedene. :(
kusna

Příspěvek od kusna »

no,to jsem si také říkal-moderní design,cena 5 tis Kč,tak to bude kvalitka....ale omyl-do města na nákup či na přenášení laptopu dobrý.......na akci,na vandr či na delší nošení naprosto nevhodný...zádový systém nefunkční,což je u taktického batohu vcelku důležité..a další věc,kterou jsem nepochopil byli boční kapsy,vhodné akorát na Nalgenu,ale na nic jiného nepoužitelné-hrozí ztráta a nebo promoknutí uložených věcí v kapsách
GOD
VIP

Příspěvek od GOD »

tak mám novú vecičku:
http://www.gurkhatactical.cz/produkt/ba ... cu-digital
ten olivový v strednom rade vlavo.
kúpil som to za 35e od jedného madara na burze.

prvé dojmy:
zrejme bohužial čína...
ale:
vcelku premyslený batoh - 2 - komorák.
šitý na vyššie nosenie - tzn gear na opasku neprekáža ruksaku
6 kompresných popruhov.
1 bedrový pás široký cca 5cm ktorý sa dálahko cez sponu odstraniť. - takže nezavadzia.
ramenné popruhy sú pripnuté cez trojzubec - amatersky rychloodhod - mne sa to páči.
Ramenne popruhy su bohužial trochu na figu ušité a mierne tlačia - su ostre, oblemovanie je ,,lacnejšie,,
Ramenne popruhy sú šponovatelné s hornými kompresnými popruhmi.
Material rukasku by mal byť nylon 600 - žiadna kordura :ne . Je to pogumované a čo som mal civilné ruksaky podobnéj konštrukcie tak vydržali 5 rokov každodenneho nosenia - až po odlupenie vnutornej impregnačnej folie.

na mole viazanie sa chystám spraviť neakú demilitarizačnú úpravu - aby to nebilo do očí .

čas ukáže ako rýchlo sa to začne párať.
des

Příspěvek od des »

S ohľadom na to, ze si mal pomerne striktnu požiadavku na výrobu v Česku alebo na Slovensku, je vyber lowend činy z burzy dost prekvapivý.
Ten trojzubec bude asi z nejakeho lacného hračkaplastu, dal bych bacha aby ten amatérsky rychloodhod nebol samovoľný a nechcený.
Imho skoda penazi, ale mozno budes mat šťastie a bude to dobry kus co vydrží.

reiser+kusna to jak zadovy system sedí a je funkčný alebo ne, je dost individuálne. Najlepsie je sam vyskusat ;)
Hohepa
VIP

Příspěvek od Hohepa »

Tak po dlouhém váhání , studování "recenzí" na netu jsem vzal balení matoniho tedy necelých 10 kg a vyrazil do nejmenovaného Outdoor kšeftu.
Původně jsem měl vytipovanou Gemmu turist 65 v khaki (na objednávku).
Po vyzkoušení alespoň s částečně simulovanou zátěží a porovnání s ostatními typy co byly v obchodě jsem si vybral
větší turist 75 v zelené co měli na prodejně . Oproti obrázkům u výrobce na stránkách není doplňková barva světle šedá ( proto jsem chtěl tu celokhaki verzi) ale jen černá a působí oproti khaki civilním dojmem .
gemma.jpg
Asi existují lepší zádové systémy, ale mi jsme si z gemmou sedli tak říkajíc na první dotyk. Mám 186 cm výšky, 90 kg ,
ale v pase nejsem od přírody žádné tintítko. I když zatáhnu břicho co se dá tak obvod kolem beder mám 95 cm. Přesto mi bederák sedl jak šitý na míru.
Nejsem alpinista a osobní zkušenost mám zatím jen s komunistickou krosnou , usárnou a báglama z vietnamské tržnice.
Asi proto mě překvapilo kolik hmotnosti batohu bederák převezme a odlehčí tak ramenním popruhům.
Velikost jsem vybral s vědomím, že ponesu nejen své věci ale i věci na prcka tedy dva spacáky, dvoje oblečení atd.
A systém předního plnění z něj dělá šatní skříň na zádech s přehledným přístupem k celému obsahu.
Už se těším až ho odzkouším z rodinkou naostro. :rofl
cipis

Příspěvek od cipis »

Bederák má unést celý batoh ;)
Akorát na hromadě batohů je "bederák" pouze pásek kolem beder, ne součást nosného systému batohu.
viktor

Příspěvek od viktor »

vracim se k dotazu na batoh na skoro vse o vel viz
hledám batoh ideální do letadla, tedy přímo takový, abych s ním mohl na palubu. Čili 55cm x 40cm x 20cm jsou maximální povolené rozměry.
V létě se chystáme cestovat s lowcost společnostmi jen s příručním zavazadlem. Proto potřebuji batoh a ne tašku či kufr.
no ma zkusenost z batohem http://www.e-army.cz/army-takticky-bato ... e1376.html
a muzu rici ze velice pozitivni,
dobre se nosi i nalozenej, obcas je fakt hodne nalozenej a to tezkejma vecma, se zipy problemy nemam, volne konec niti jsem ojel zalovacem a ma klid. nebal bych se jit do toho vetsiho brachy, jen nechapu z ceho pocitaj ty litry ale to je jedno. hodne nosim ten malej na jednodenni vylety, kde se do neho vejde,
ponco, proti desti, kus karimatky na sezeni, bw esus, 2l vody, zbran, nuz, veci na ohen, mačeta, svetlo, fotak, pribor, rukavice a jeste spoustu dalsichnaprosto nezbytnych veci :-))
viktor
kregan
VIP

Příspěvek od kregan »

No nevim, podobnej sem měl. Do města ok, ale na víc dní to moc nešlo. Hlavně kvůli vnitřnímu členění se dovnitř vešel spacák jen velice obtížně. Navíc se mi podlouhlá, úzká konstrukce bez pevnejch zad zdá nepřehledná (při více věcech není pořádně vidět na dno a při štrachání uvnitř se batoh kroutí).
I když tohle provedení batohu dělá víc výrobců a měl sem možná smůlu na provedení.
viktor

Příspěvek od viktor »

mam ten malej a pouzivam ho na vse a jednodenni vylety do lesa, vnitrni cleneni mi maximalne vyhovuje a nemam s tim problem. uvazoval jsem o tom vetsim na vicedenni vylety asi by to nebyl problem, ale pouzivam alici a nech ci doma skladiste batohu. mel jsem spacak i v tom malem, vyndal jsem ho z obalu a nacpal do te nejvetsi kapsy co je u zad s dalsim textilem, zbytek se krasne vesel do te dalsi a byl klid.
je to koncepci neco jineho nez obvykle bagly ale jsem s nim spokojenej
viktor
kusna

Příspěvek od kusna »

des píše:S ohľadom na to, ze si mal pomerne striktnu požiadavku na výrobu v Česku alebo na Slovensku, je vyber lowend činy z burzy dost prekvapivý.
Ten trojzubec bude asi z nejakeho lacného hračkaplastu, dal bych bacha aby ten amatérsky rychloodhod nebol samovoľný a nechcený.
Imho skoda penazi, ale mozno budes mat šťastie a bude to dobry kus co vydrží.

reiser+kusna to jak zadovy system sedí a je funkčný alebo ne, je dost individuálne. Najlepsie je sam vyskusat ;)
no,vždyť to píšu z osobní zkušenosti...
B89
Rozpadlík

Příspěvek od B89 »

Tommy: co Patrol 30l od Source? Mají ho ve výprodeji i s vakem na vodu. Mám ho cca 5 let a švy drží, nikde se netrhá... Do letadla se vleze v pohodě. Má molle vazbu, tak jde ještě rozšířit o nějaké sumky, ale ty bych tam přidal až po příletu, s těmi by to už bylo asi přes limit. Sám sem sním tak letěl. ;)
http://alp-army.cz/cz/katalog-vyrobku/1 ... 30l/EHY050
Tommy

Příspěvek od Tommy »

Díky za připomenutí! ALP soudce jsem vlastnil asi dva roky a byl jsem maximálně spokojený, neměl jsem ho tenkrát prodávat :( Nevíš jak je to s rozměry? Nemají je v popisu
B89
Rozpadlík

Příspěvek od B89 »

Výška 47cm šířka 35cm a délka cca 20-40cm, záleží jak se nacpe. :)
Tommy

Příspěvek od Tommy »

Psal jsi, že už jsi s ním v letadle cestoval. Není problém ta hliníková výstuha?
Odpovědět