Po pěti sezónách měním celodenní výletový batoh. Letošní coronavirová zima, kdy jsem byl kvůli zavřeným osvěžovnám nucený nosit větší množství oblečení a proviantu, ukázala, že můj Deuter Futura 32 není to pravé. Za sítku na zádech se sypal a studil sníh, boční kapsy jsou moc nízké - vypadávala z nich termoska (termosky). A na mokré hadry je zase extrémně praktická velká meshová kapsa na zádech batohu, kterou Futura nemá. Navíc je Futura jasně červená, což se ukázalo někde při vandru na Brdech poněkud diskvalifikující v očích pravověrných trampů
Rozhoduju se mezi Gregory Zulu 35 a Osprey Talon 33, eventuálně mám v merku ještě Ortovox Traverse 30. Napadá vás ještě nějaký možný kandidát?
Vyzkoušel i Osprey, i Gregory, a vzal Osprey Talon 36. Prostě mi lépe seděl na zádech a i přes tabulkově obdobné rozměry jsem do něj byl nacpat více věcí, vzal jsem tam svoje přespávací propriety a v pohodě se tam vešly. Ovšem je třeba se naučit to tam dát, aby to sedělo.
Nevím jestli se to tu již někde neřešilo, ale nenašel jsem. Hledám vhodný obal proti vodě na notebook do batohu. Občas jej musím mít v batohu i když prší, nebo na vodě a nechci se spoléhat jen na pončo (které používám až když hodně leje), nebo na lodní pytel. Dnes jej balím do igeliťáků, ale je to nepraktické. Našel jsem jen toto https://www.decathlon.cz/nepromokavy-ul ... 59816.html, nemáte někdo něco vyzkoušeného?
tak je tu Peli...ale imho dost drahé (například Peli 1085)
šel bych cestou igeliťáku a nějakého hardshell obalu
například:
Hama Hardcase
Urban Armor Gear (UAG)
THULE Gauntlet
Razer Blade Armor Case (ten používám já - na 14" DELL Latitude je jak dělaný)
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
SEA to Summit Dry Sack.
Funguje to, nic to neváží a rozměrů je dost. Používáním to na spacáky, náhradní oblečení a maličký i na věci na oheň a powerbanku.
Kluci, porovnával tu někdo přímo Centurio 45l vs Savotta Jääkäri L?
Chtěl bych něco drobet většího než Centurio 45l, který mám s XL kapsami (2x15l) - tj. objem teoreticky 75l. Bohužel s kapsami je to už něšikovně široké.
Koukal jsem na Jääkäri L, ale jejich L kapsy jsou á 6l, tzn. celkově jsem objemově na stejno, možná malounko níž.
A když porovnávám udávané rozměry Centurio 45l vs Jääkäri L, tak mi kupodivu vychází Centurio drobet větší. Jak je to v reálu?
Měl jsem jsem Centurio a mám Jääkari M.
Pominu-li kvalitu a bytelnost (rozdílem třídy vede Savotta) tak mi to M nahradilo 45, ačkoliv u ní Savotta udává jen 22l. Obecně to měří nějak divně,ty bagly jsou reálně větší.
Pokud nemáte vatový dekový spacák neumím si představit, jak byste se u L s kapsami nevešel na cokoliv. To už je na přechod Grónska.
Asi to bude chtít omrknout to živě. Specifikace mě drobet překvapily....
Zelená na zimní Libavé s povinným materiálem je objemově náročnější a rád bych to měl komfortní
Nepatří to do tohoto vlákna, ale peří je dnes i ve srágorách relativně v pohodě. Nejenom lepší obaly, ale i úprava peří je dnes jinde. Zdaleka už není tak náchylné na vlhkost. Když se nabouchá do drysacku, může lejt celé dny a ponesete ho v suchu. Postavit si rozumně plachtu snad také není taková výzva. Předpokládám, že cvičení AZ nebude v bažinách Guadalcanalu. Hlaváčková zvládla s peřím fungovat tři měsíce v kuse v Karpatech. Já mám rekord pět opravdu HODNĚ dešťových dnů a peří jsem udržel.
Udržovat svůj prach a peří v suchu je základní dovednost gentlemana.
PeFi píše: ↑09.07.2020 19:46
Díky za recenzi na Deuter Guide 45+10, zrovna jsem po něm začal pokukovat na základě dobré zkušenosti s dvojící batohů Deuter Guide ve velikostech tuším 32 a 35+ - oba jsou super, akorát bych potřeboval aby měly tak 10 až 15 litrů navíc.
Deuter Guide 45+10 vyzkoušen vloni ve Skotsku a splnil moje očekávání.
Dneska dorazil Maxpedition Falcon 3 jako nový EDC. Docela působivé zpracování a materiály, dosti pohodlné, ale budu muset nakoupit nějaké admin organizery na suchý zip, abych udržel batohovou entropii v přijatelných mezích. P