Robynův bobek

...aneb co mít připraveno "vždy po ruce", KPZ = krabička poslední záchrany.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Re: Robynův bobek

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Někdy je docela dobré, pokud se člověk neřídí vlastním rozumem, ale rozumem lidí, kteří mají dostatek zkušeností a inteligence. Potom by to nedopadlo jako tento BOB, který je hrubě nedostatečný. Kterému chybí některé zásadní věci, některé naopak přebývají a mnoho z nich je nekvalitních.

No, ale nakonec je to tvůj boj, takže co mi je do toho... :mrgreen:
Robyn
Pohlaví: muž

Příspěvek od Robyn »

Všiml jsem si toho už u několika předchozích bobů, že se vždycky najde spousta chytráků, kteří umí hlavně kritizovat. Všechno vědí nejlíp, mají ty nejlepší zkušenosti a samozřejmě i dostatek inteligence. Mají i ty nejlepší myšlenkové pochody.
Jestli ta poslední věta měla být otázka .. tak NIC.
alive

Příspěvek od alive »

" Riziko zranění/nemoci ... max. 0,1%.

Z toho šance, že po zranění dojde ke komplikacím ohrožující život nebo zdraví z důvodů chybějící standardně vybavené malé lékárničky ... max. 0,1%. (Tedy 0,1 z 0,1)"

:chuckle :chuckle chytremu napovez..... ;)
Robyn

Příspěvek od Robyn »

Zkutečně si myslíš, že je jakákoliv otázka problémem? Když mám puštěný internet tak můžu dělat chytrého třeba i v tématu atomové fyziky. Tak jak je to napsané má svůj důvod.
Je tu taky někdo normální, kdo umí taky něco jiného než se hloupě vysmívat?
Naposledy upravil(a) Robyn dne 28.02.2014 16:22, celkem upraveno 1 x.
alive

Příspěvek od alive »

Promin, nic ve zlem...je to tak trochu muj obor...Jak jsi k tomu cislu prisel? Jeste jedna osobni otazka, videl jsi nekdy poradnou sepsi..?
herman

Příspěvek od herman »

Upřímně řečeno, nemít u sebe aspoň základní lékárničku je dle mne blbost. Jak jsem psal, dva - tři obvazy, jedna leukoplast. Kolik to asi váží? Přidal bych balení živočišného uhlí (průjem skolí kohokoliv), plus balení léků na bázi kyseliny acetylsalicylové. Toto vše se vleze do kapsy. No, mnou doporučovaný půllitr čistého špiritusu je už těžší, ale svou službu udělá. Rozhodně nahradí desinfekci, nahradí různé oblbováky.
Robyn

Příspěvek od Robyn »

Není to jen o váze. Léky a obvazový materiál má dobu spotřeby. Nebudu zbytečně dělat další lékárničku do zavazadla, které ani třeba nikdy nepoužiju.
Kdo si chce pěstovat tuhle paranoiu na třetí .. prosím.
herman

Příspěvek od herman »

Narozdíl od ATB se ti léky na bázi acylpyrinu, živočišného uhlí atp. "nezkazí" že by se zkazil špiritus, tak to asi ne. A mít strach s prošlé expiračky obvazu? Tak to je v případě nouze horší si ránu ovazovat cárem špinavé košile.
Prostě to považuji za mnohem užitečnější, než mít v batohu mačetu.
alive

Příspěvek od alive »

Kde jsi tedy prisel na: Riziko zranění/nemoci ... max. 0,1% ?
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Robyne chceš pochválit něco co prostě pochválit nejde. Zároveň většina lidí co ti chtěla konstruktivně pomoci ví o čem mluví. Máš svůj rozum, udělej si to jak chceš ale nekopej kolem sebe jen proto, že s tebou všichni nesouhlasí a netleskají.

Jinak odborníci na přežití se shodují na následujícím žebříčku důležitosti:

1. Bezpečí - a to před čímkoliv. Zranění, nemoc, povodeň, sesuv půdy, pád stromu, vichřice, lavina, nebezpečná zvířata, gauneři atd. dokážou smést do propadliště dějin nejlepší vybavení i nejlepší borce. Časový interval zlomek sekundy, či pár minut, v případě nemoci či zranění se doba prodlužuje :mrgreen:

2. Tepelný komfort - je jedno jestli ve velehorách nebo na poušti. Teplo či chlad zabíjí velmi rychle. Otázka minut či hodin.

3. Pitný režim - bez tekutin je přežití možné v řádu hodin až dnů.

4. Jídlo - bez jídla je možné přežít v řádu dní až týdnů.

S ohledem na tyto 4 faktory by se měl člověk zařizovat. Jsme ale také jen pouhý internetový šťoural, který má pouze 15 let zkušeností s vedením jednotlivců a skupin v horách po celém světě, takže si to udělej jak uznáš za vhodné.

Edit: Pan Sieger je samozřejmě také jen salóní teoretik a dívat se na jeho přednášku http://www.youtube.com/watch?v=VSRCPgcRl94 je absolutní ztráta času ;)
Robyn

Příspěvek od Robyn »

No jo, já hlupák.
Konstruktivní pomoc.
Asi si přehlýdl ty blbý kecy o myšlenkových pochodech, kravinách a nedostatku inteligence.

Jelikož je to ze strany admina, tak skutečně nestojím o pochvalu. Jen o pocit, že to tady je dořešené. To je vše.
Značně by to urychlilo přesunutím tohoto vlákna do koše popř. smazáním. Děkuji.
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Píšu jako MacGyver, kdybych psal jako admin, píšu modře. ;) Jistě jsi si všiml, že na rozpadu se většinou baví "Chlapi" a někdy dost tvrdě. Máme to tak rádi. Hoď se do klidu. To co nazýváš blbými kecy osobně beru jako chlapské šťouchání, díky kterému není třeba prskat. Diskuse je od toho aby se diskutovalo, ne přitakávalo. Sebevědomý rozpadlík to určitě ustojí...
alive

Příspěvek od alive »

Jenom abys chlape vedel, jak muze vypadat absence blbe desinfekce...s tim fakt daleko nedojdes...ver mi ;) (foto z "vlastni zahradky")
DSC00045.jpg
Robyn

Příspěvek od Robyn »

Divím se, že už mi dávno neuhnili obě ruce a nohy. Když jsem měl za celý život tolik odřenin a řezných ranek a desinfekci jsem nikdy nepoužil.
Na té fotce je pravděpodobně někdo s cukrovkou nebo nějakou náchylností/slabostí k infekcím.
Popřemýšlejte také nad rizikem vzniku požáru při častém rozdělávání ohně v lese a nezapomeňte si na cestu do lesa přibalit hasičák.
SMAZAT prosím. Děkuji.
herman

Příspěvek od herman »

náchylnost ke slabostí k infekci? Co s tebou udělá týden hladovění (jíst týden konzervy), pár dní brodění v kanadách v potoce, několik dní nevyspání, pár dní stressu? Chlape, uvažuj, toto vše ti tak ubere imunity.
Marglin

Příspěvek od Marglin »

Robyn píše:Divím se, že už mi dávno neuhnili obě ruce a nohy. Když jsem měl za celý život tolik odřenin a řezných ranek a desinfekci jsem nikdy nepoužil.
Na té fotce je pravděpodobně někdo s cukrovkou nebo nějakou náchylností/slabostí k infekcím.
Popřemýšlejte také nad rizikem vzniku požáru při častém rozdělávání ohně v lese a nezapomeňte si na cestu do lesa přibalit hasičák.
SMAZAT prosím. Děkuji.
Něco mi říká, že tvůj "celý život" nebude zas tak moc času... ;)
Robyn

Příspěvek od Robyn »

Tak to by sis měl přeleštit věšteckou kouli.
herman

Příspěvek od herman »

Takže, jestli tě správně chápu: jsi správnej tvrďák, nepotřebuješ lékárničku, týden požívání konzervované stravy bez ohřevu ti nečiní potíže, být týden v botech taky ne, prostě tě nic nezlomí.
Robyn

Příspěvek od Robyn »

Ne. Týden mě nezlomí.
Začínám ale chápat, proč je pro některé z Vás ta lékárnička a zásoba léků tak důležitá.
herman

Příspěvek od herman »

Blahopřeji, jen to probrání z reality ti nepřeji.
Odpovědět