Výběr batohu

...aneb co mít připraveno "vždy po ruce", KPZ = krabička poslední záchrany.
Odpovědět
WoRy23
Pohlaví: muž

Re: Výběr batohu

Příspěvek od WoRy23 »

Mám batoh 23L a zjištuji, že mi přestává stačit :)
(Wrengler- http://tesco.scene7.com/is/image/tesco/ ... 50&$Detail$)

Věci na prepping se začínají hromadit a taky ty které by chtěl mít člověk u sebe.

EDC plánuju nafotit,ale klasika baterka,lékarnička,2 x nůž,pití,nějaké dokumenty,KPZ,klíče,pepřák........

Něco mívám po kapsách (bunda,kapsáče...),ale mám radši batohy,nelákají mě takové ty tašky přes rameno (Maxpedition)
Marglin

Příspěvek od Marglin »

Neber to prosím jako jako urážku, ale tvoje otázka je příliš obecná. Nedřív si musíš ujasnit co v tom vlastně poneseš, kolik toho bude, pak se zeptej a někdo ti určitě poradí. Takhle jenom plýtváš časem lidí kteří ti budou psát obecné odpovědi na obecné otázky. Jestli v tom nemáš jasno, je tu hromada informací o všech možných i nemožných pohotovostních zavazadlech plus praktické ukázky uživatelů. Have fun! :)
TSharky

Příspěvek od TSharky »

Zdravim, vyberam si batoh , primarne na lahke tury do 3 dni. Co znamena kilovy spacak + hamaka par L vody, atd... Sekundarne Milsim airsoft akcie , cestovanie na intrak a pod.
Z toho mi vyplivaju tieto podmienky : Objem priblizne 40L, a farba olive alebo coyote, Molle = vyhoda .

Dopesl som ku timto dvom batohom:
1/ Camelbak motherlode
Plusy: je mi z tych dvoch symatickejsi, variabilita kaps .... nie je to len jedno velke vreco, hydravak, molle
Minusi: cena, absencia kostri /btw. nazory na ich chrbtovu cast ???/
2/ Beghaus Centurio 45l
Plusy: Vlastnim uz Cyclops Crusader 100L z 198x :D , cena, pevna kostra
Minusi : to co je plus pri motherlode

Zaujimali by ma vase nazory .. ktory by ste si vybrali a preco.
cipis

Příspěvek od cipis »

K čemu molle na batohu? Za ty roky as akcí jsem to nepotřeboval ...
TSharky

Příspěvek od TSharky »

cipis píše:K čemu molle na batohu? Za ty roky as akcí jsem to nepotřeboval ...
Nie je to nutnost, ale vyhodou .... mam doma nespocet roznych kvalitnych molle sumiek, ktore aktivne vyuzivam. AFAK, utility adt .... vedel by som si to rychlo dat dole z molle assault beltu a hodit na batoh....

.. naviac ma asi zaujima porovnanie chrbtoveho systemu Motherlode vs pevnej kostry Berghausu...
cipis

Příspěvek od cipis »

To tě přestane za chvilku bavit, odstrojit to z vesty/opasku a dávat na batoh a pak zase zpátky. Dopadne to tak, že to sundáš možná z té vesty a jako takové to hodíš celé dovnitř do batohu a pak už ani to ne. Navíc někam půjdeš a zapomeneš si to přepnout. Bohužel to vychází tak, že to má pak člověk dvakrát a maximálně tak přehazuje obsah, defacto ze sumky do sumky. Nicméně tak jak tak bych na batoh z venku nic nedával, protože ti to beztak někdo z té sumky vybere. Max. se podívat, jestli má batoh možnost přidělání bočních kapes. Tedy spíše ten Berghaus.
Marglin

Příspěvek od Marglin »

Taky jsem si tím prošel. Naprosto souhlasím.
TSharky

Příspěvek od TSharky »

Ok , diky za nazor. To molle rozhodne neberiem ako podmienku , ale ako vyhodu. Ci ma to prestane bavit, to je mozne, ale zatial 2 roky prehazdujem pravidelne sumky na molle platforme a nevadi mi to. Trosku sa tieto rady zamerali len na to, ci je pouzitelne molle a ci nie. Mna zaujimaju ruksaky ako take, pricom ta cena je dost klamliva, kedze 140E stoji Berghaus a 200 stoji Motherlode, ale v motherlode je hydravak v hodnote 40E. Cize cena za vak je 160E. A 20E je rozdiel, ktore pre mna az tak vela neznamena.
cipis

Příspěvek od cipis »

Tomu se říká eliminace rizik. Jednou něco zapomeneš, jednou něco nedopneš, urve se ti to ...
2 roky jsem také přehazoval, ale v rámci vesty, než mi to sedlo.
O vaku se tu také někde mluvilo. A že je naprd ... Když si ho poškodíš, tak jsi v háji, nejen s vodou, ale i mokrý atd. Rozbitou flašku nahradíš jakoukoliv láhví, co se ti vleze do patřičné sumky.
Z těch dvou, co jsi odkazoval, jsem psal, že bych zvolil berghaus.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

berghaus.
Rainier Wolfcastle

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

olivu dela i lowe alpine. mám o nich elbrus a je v poho
Marglin

Příspěvek od Marglin »

Lowe Alpine: Já mám od nich Craig Atack 40, který nosím už osm let takřka denně (práce, nákupy, kratší výlety) žena měla něco většího (50-65?) a prošla s tím všecko, včetně Himalájí (potom jí odešel zipp ve spodní části,) ale taky je to těch osm let, jak jsou na tom s kvalitou teď netuším. Na delší výlety používám posledních pět let Tatran 80 od Treksportu a bohužel je to držák. Strašně rád bych měl výmluvu, abych si mohl koupit tento: http://www.karrimorsf.com/predator/item ... dular.html (mám tři děcka, takže se mi musí vejít vybavení celé rodiny, aby mohla źena nést to nejmladší) bohužel to Slováci udělali docela bytelně. Hodně kamarádů používá Berghaus a chválí. Osobně bych doporučoval vyhnout se značce Mountain Hard Wear, která se nám neosvědčila, ačkoliv nepatří k nejlevnějším. To vše ríkám z pozice normálního spotřebitele , který si koupí novou věc, jen když stará přestane sloužit. Jestli se k tomu vyjádří uživatelé MacGyver, či goral, doporučuji špicovat uši.
goral

Příspěvek od goral »

Marglin: diky za duveru, ale ja jsem prosty nicitel vybaveni, zadny expert :)

Kazdopadne Motherlode X Centurio

Motherlode mam velmi stary model (nesrovnatelny s aktualnim), ale mam od Camelbaku vice batohu a na tu firmu nemuzu rict krivyho slova. Veci maji promysleny a kvalitni (kdyz rikam kvalitni, myslim kvalitni, sice sijou ve vietnamu, ale nikdy se mi od nich nic nerozpadlo- vyjma uplneho donoseni do konce zivotnosti).
Akorat drahy jako svina a to i v cizine (ale zase je v cene rezervoar...). V tyhle cenovce bych se navic spis kouknul po BFM, ktery je sice mirne vetsi, ale opravdu vyborny. Porad si hledam duvod proc ho koupit. No mozna me presvedci nekdy nejaka sleva (u nas tezko :) ).

Centurio 45 je taky vyborny bagl od vyborne firmy. Mel jsem mensiho bratricka (35ku) a de facto vsechno z jejich produkce.
Jen si dej pozor vice rachatickych jedincu si uz stezovalo, ze rameni popruhy jsou delane spis na vetsi hrudniky. Jo a nema to bocni kompresaky, coz je trosku fail. Ale je to resitelna zalezitost za bratru 200-300 kc (profi v Gemma servisu - Berghausu tam delali uz 15+ :) ).
Velky bonus je moznost bocnich kapes a rozsireni na 65 litru, ale tady bych si troufl tvrdit ze je to na hranici nositelnosti. Pokud v tom budou jen veci na cundr, tak by se to dalo, ale pokud by tam bylo 25kg+, uz bude citit absence plnotucneho bederaku.

Co potrebujes to je asi na tobe. Kvalitni to bude stejne. Z principu konstrukce ti mnohem dele vydrzi Berghaus.

Idelane si ty bagly oba zkus, pokud mas moznost- kterej lip sedne na zada. Plus taky zapremyslej kolik kg v tom budes nosit. Camelbak ma lepsi bederak, coz se sice hodi pri velkych nakladech, ale pokud ho budes nosit vetsinu casu poloprazdnej, tak bude vic zavazet...
"The era of procrastination, of half-measures, of soothing and baffling expedients, of delays, is coming to a close. In its place we are entering a period of consequences."
archandel22

Příspěvek od archandel22 »

Ahoj rozpadlici mate nekdo zkusenost s temito batohy? Nemuzu se rozhodnout ktery z nich vzit.
Ten prvni je tactical od tacticalpro http://www.tacticalpro.cz/cz/katalog/ba ... cal-35-ii/
Druhy je od 5.11 rush24 http://survivalyst.com/5-11-tactical-ru ... ck-review/
Diky za rady a nazory ;)
Přílohy
2179498.jpg
5.11-Tactical-Rush-24-Backpack-8-Copy.jpg
5.11-Tactical-Rush-24-Backpack-8-Copy.jpg (82.19 KiB) Zobrazeno 14472 x
goral

Příspěvek od goral »

Kvalitnejsi je 5.11

Tacticalpro se tu nekolikrat resilo.
Dle meho je to lesteny predrazeny prd, ktery tezi z male konkurence na ceskem trhu. Diky latce ve vz.95 maji asi jisty odber, zbytek jim zarizuje velmi agresivni reklama.
"The era of procrastination, of half-measures, of soothing and baffling expedients, of delays, is coming to a close. In its place we are entering a period of consequences."
archandel22

Příspěvek od archandel22 »

Gorale diky za prizpevek, ja uz mam na vz.95 alergii, mam ji 8 hod denne na sobe v praci :)
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Rush 24 mám. Je to solidní kus plátna :) Nylon 1000 a solidní šití...

Pro mě, jako svátečního baťůžkáře, prakticky nezničitelné.
goral

Příspěvek od goral »

archandel22 píše:Gorale diky za prizpevek, ja uz mam na vz.95 alergii, mam ji 8 hod denne na sobe v praci :)
Tomu rozumim. Taky nechapu proc v tom lidi chodi...

To je jak chodit v monterkach do hospody :))

Nevim kde slouzis, ale vsadim se ze oba bagly bude nekdo mit ve tvem okoli, tak na ne mrkni, ale jak rikam - kvalitou je 511 uplne nekde jinde
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Asi se musím zastat TacticalPro. Sice mají agresivní reklamu na Armádních novinách, ale nevím, co bych jejich batohům vytkl. Mám TP20 a TP40 a oboje jsou to dobře vymyšlené, dobře ušité batohu z kvalitních bateriálů. Nelezou z toho nítě, výbava dobrá a ta 40 má navíc geniální zádový systém (jako kripl na záda to poznám). Snad jen, že je těžká, ale to od batohu z Cordury o velké gramáži, s mohutnými polstrováními, regulací všeho a molle všude čekat lze. TP20 tahám denně, docela narvaný víc, než je asi očekávaná zátěž a drží bez jediné chybky. TP40 logicky tahám méně, ale přesto maximální spokojenost. Fakt nevím, co tomu vytknout. Duraflex spony, YKK zipy (nejsem jejich bezvýhradných obdivovatel), Cordura, u návrhu se myslelo hlavou a ušitý je to dobře. Pokud neřešíte cancy na Amádních novinách, tak za svý prachy dostanete dost.
Nemám tolik porovnání, jen s oldshoolovými Gemmamy, Doldy a Deuterem a prostě nevím, kde by měl být problém.
goral

Příspěvek od goral »

YKK zipy??
To se asi neco zmenilo o cem nevim.. Co jsem mel jejich veci v rukach, tak YKK tam nebylo (to ze ho inzeruji je vec druha).
Muzes fyzicky potvrdit ze na tech zipech je opravdu razeni YKK?
Odpovědět