Marglin: diky za duveru, ale ja jsem prosty nicitel vybaveni, zadny expert
Kazdopadne Motherlode X Centurio
Motherlode mam velmi stary model (nesrovnatelny s aktualnim), ale mam od Camelbaku vice batohu a na tu firmu nemuzu rict krivyho slova. Veci maji promysleny a kvalitni (kdyz rikam kvalitni, myslim kvalitni, sice sijou ve vietnamu, ale nikdy se mi od nich nic nerozpadlo- vyjma uplneho donoseni do konce zivotnosti).
Akorat drahy jako svina a to i v cizine (ale zase je v cene rezervoar...). V tyhle cenovce bych se navic spis kouknul po BFM, ktery je sice mirne vetsi, ale opravdu vyborny. Porad si hledam duvod proc ho koupit. No mozna me presvedci nekdy nejaka sleva (u nas tezko

).
Centurio 45 je taky vyborny bagl od vyborne firmy. Mel jsem mensiho bratricka (35ku) a de facto vsechno z jejich produkce.
Jen si dej pozor vice rachatickych jedincu si uz stezovalo, ze rameni popruhy jsou delane spis na vetsi hrudniky. Jo a nema to bocni kompresaky, coz je trosku fail. Ale je to resitelna zalezitost za bratru 200-300 kc (profi v Gemma servisu - Berghausu tam delali uz 15+

).
Velky bonus je moznost bocnich kapes a rozsireni na 65 litru, ale tady bych si troufl tvrdit ze je to na hranici nositelnosti. Pokud v tom budou jen veci na cundr, tak by se to dalo, ale pokud by tam bylo 25kg+, uz bude citit absence plnotucneho bederaku.
Co potrebujes to je asi na tobe. Kvalitni to bude stejne. Z principu konstrukce ti mnohem dele vydrzi Berghaus.
Idelane si ty bagly oba zkus, pokud mas moznost- kterej lip sedne na zada. Plus taky zapremyslej kolik kg v tom budes nosit. Camelbak ma lepsi bederak, coz se sice hodi pri velkych nakladech, ale pokud ho budes nosit vetsinu casu poloprazdnej, tak bude vic zavazet...
"The era of procrastination, of half-measures, of soothing and baffling expedients, of delays, is coming to a close. In its place we are entering a period of consequences."