AR-15 family

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Re: AR-15 family

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Cena je nízká až podezřele. :?

Na druhou stranu, když to v USA dokáží i s marží vyrobit za 600-900 USD, tak u nás to snad možné bude také :)

Už se těším na snížení cen české konkurence :mrgreen:
Nicotinick

Příspěvek od Nicotinick »

Mně to než podezřele nízké, přijde spíš konečně reálně nepředražené.
Dobře informovaní jazykové tvrdí, že na stejných strojích jako Luvo se rodí i HERA Arms. :)
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Hmmmhmmm, abych ještě neprodával Beryla... :?:
krvfx
VIP
Pohlaví: muž

Příspěvek od krvfx »

Já už ho prodávám:)

Jinak se mi povedlo včera vystřelit 17 ran z CQ A1. Přišlo mi, že oproti Berylu je hlučnější a trochu divočejší - docela mě překvapilo, jaký vliv má originální kompenzátor. Spoušť srovnatelná, respektive já nepoznám moc rozdíl. Dioptr je pro mě nezvyk, ale to by se poddalo. Hmotnost, záchyt závěru a zásobníková šachta mě asi definitivně přesvědčili, že chci radši AR:)
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Z CQ jsem střílel a spoušť mi přišla hrozná. Vedle Berylu, dvě třídy dolu.
cipis

Příspěvek od cipis »

Do AR-15 jsou desítky spouští, takže toto bych jako problém neviděl ... Ta moje taky prvně zaskřípe, jako by tam byl písek, ale pak pohoda :) Třeba to časem ostřílím anebo kuchnu a zaleštím.
krvfx
VIP

Příspěvek od krvfx »

Tahle byla zrovna náhodou docela příjemná - žádné drhnutí nebo něco takového. Asi záleží kus od kusu.
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

cipis píše:Do AR-15 jsou desítky spouští, takže toto bych jako problém neviděl ... Ta moje taky prvně zaskřípe, jako by tam byl písek, ale pak pohoda :) Třeba to časem ostřílím anebo kuchnu a zaleštím.

No ta tvoje skřípe, jako by tam bylo deset zlomených per, kilo makadamu a tři kila železných pilin. Ale zase je to originální. Takový zvuk jsem ještě neslyšel. A ten pocit, co to vlastně udělá, jak to odezní, je k nezaplacení . :mrgreen: :hand
cipis

Příspěvek od cipis »

:rofl
Cipísek

Příspěvek od Cipísek »

Nicotinick píše:Akce, a možná nová cenová politika. Pro majitele LuVa byl vnitřní trh dosud nezajímavý, tohle, stejně jako akce na pistole TT, je aktivita jednoho prodejce zbraní.
Tak podle zpráv mého osobního "dealera" železa je už možnost ji objednat. :)
Od tohoto prodejce pravidelně nakupuju a vím, že se stal výhradním zástupcem LUVO pro ČR takže to bude možná jen dočasná akce. Zejtra mu cinknu.
Tada
VIP

Příspěvek od Tada »

Mám dlouhé AK-74 a Norinco CQ-1.

Přijde mi, AR určitě víc kope a víc se zvedá. AK má poměrně lehkou a čitelnou spoušť s dlouhým chodem a resetem. AR má tvrdou spoušť s krátkým chodem i resetem. Střílel jsem i z Bushmastera, ten měl spoušť podobně "špatnou" jako Norinco.
Nicotinick

Tak ještě jednu poloinformaci . Viděl jsem ceník , ve kterém má prodejce Luva set upperu v 9x19, 7,5" hlaveň, 1 x zásobník 32 ran (na obr. je ale delší verze)
Upper_LA_15_caliber_9mm_Luger_LIGHTBOX.jpg
Upper_LA_15_caliber_9mm_Luger_LIGHTBOX.jpg (38.13 KiB) Zobrazeno 11659 x
za cenu 26 tis "českých na stole", v "akci" k celé pušce za 21tis. Jen ještě nevím, zda "akce" na upper platí k "akci" na celou flintu. :oops:
Rendo

Příspěvek od Rendo »

V prosinci jsem si pořídil norníka cq-a1 za příjemných 16k a musím uznat, že to nebyl špatný kup. Na VAR, PAR a podobně kvalitní výrobce to sice zpracováním nemá, ale také stojí 1/3 ceny. Když jsem si ji objednával tak jsem měl za to, že už se tu prodávají s hlavní bez vybrání pro granátomet, ale dorazila zrovna tato. Trochu nechápu proč si pro civilní trh tuhle výrobní operaci neušetří. Pro mě ze začátku nezvyk a tak jsem při první střelbě hledal natahování závěru klasicky v levo (mám natahování na 58 v levo) :D a do dioptru jsem místo mušky cpal chránitko :roll: . To se brzy vychytalo a docela rychle jsem si zvykl.
Na seznámení jsem si dal tři zásobníky, které se neobešly bez počátečních problémů. Několikrát se stalo, že se prázná nábojnice nestihla vyhodit a další náboj se o ni sekl. To jsem přičítal jednak zcela novým zásobníkům a potom zaolejované zbrani, kterou jsem sice večer před tím otřel, ale na střelnici byla zase mastná. V Číně konzervaci zbraně evidentně neodflákli.
Doma jsem pak zásobníky nacpal náboji a nechal týden odpočnout, další střelby byly zcela bez problémů. Na 50m jsem měl rozptyl do 8cm ve stoje a to bylo jen na seznámení takže jsem se nějak moc nesnažil. Navíc chod spoušťe to zrovna moc neulehčuje.
Oproti 58čce velmi příjemné postřílení a mírný zpětný ráz. Od Fábíka jsem si nechal poslat jeho kompenzátor D-force MIC-H2 a komfort střelby se ješte zlepšil, nakonec jsem zjistil, že jsem mohl vzít i IPSC verzi, moje obavy z nepřiměřené velikosti kompu vůči zbrani se ukázali jako zbytečné.
Nejhorší na zbrani je klasicky spoušťák, ale když sem se na něj podíval tak se ani nedivím, no čeká ho minimálně přeleštění.
Oproti jiným AR15 ve stejné velikosti se mi pocitově zdá, že je těžší.
Před časem jsem uvažoval i o AK74, protože mi ráže 5,45x39 přijde oproti .223 Rem. o něco lepší, ale jeho (ne)dostupnost na trhu mě donutila to přehodnotit.
tomas1.7

Příspěvek od tomas1.7 »

Mám dotaz. Trubka Pažby typu commercial má stejný závit, jako trubka military?
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Ano.
Nicotinick

Jen commercial má většinou plochý vrchol zubu závitu, military většinou ostrou špic.
tomas1.7

Příspěvek od tomas1.7 »

Takže si musím dát akorát pozor, abych správně sparoval trubku a pazbu...
Nicotinick

Ano.
Cipísek

Příspěvek od Cipísek »

Já myslel, že je mimo jiných rozdílů rozdíl hlavně v tloušťce. http://s3-us-west-2.amazonaws.com/theba ... _Specs.jpg
the.marek
VIP

Příspěvek od the.marek »

Joóóó ARka jsou prostě skvělé a spolehlivé zbraně... :-D
A takovýhlech videí je plná trubka. Na každém druhém vidím, jak jsou nějaké problémy se zásobníky, nabitím náboje a pořád všichni třískaj do zásobníku a páky. Příjde mi, že bez toho třískání ty zbraně snad ani nefungují... :-D

https://www.youtube.com/watch?v=PmqZ-l5uJOw
Nikdy nenaser šest chlapů, když máš jen pětiranný revolver ...
Odpovědět