AK-47/74 a jejich klony

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
alex bratt

Re: AK-47/74 a jejich klony

Příspěvek od alex bratt »

Fabulous píše:Chci vymyslet pár doplňků na AK a k tomu potřebuju co? AK!
Co upravena pojistka cca jako toho http://www.midwayusa.com/product/137198 ... teel-matte

Tahle moznuje ovladat pojistku prstem strilejici ruky + zachytit zaver v otevrene poloze. Pojistka AK je jeden z jejich nejvetsich neduhu a mozna by slo vyrobit nejak s rozumnym pomerem narocnosti/nakladu... Nemel by Fabik zajem se toho ujmout? :)
hrd

Příspěvek od hrd »

alpi76
Pohlaví: muž

Příspěvek od alpi76 »

alex bratt píše:
Fabulous píše:Chci vymyslet pár doplňků na AK a k tomu potřebuju co? AK!
Co upravena pojistka cca jako toho http://www.midwayusa.com/product/137198 ... teel-matte

Tahle moznuje ovladat pojistku prstem strilejici ruky + zachytit zaver v otevrene poloze. Pojistka AK je jeden z jejich nejvetsich neduhu a mozna by slo vyrobit nejak s rozumnym pomerem narocnosti/nakladu... Nemel by Fabik zajem se toho ujmout? :)
Tohle by šlo asi udělat svépomocí - http://www.ebay.com/itm/Enhancing-Devic ... 3aa1269b92

Přemýšlím o tom.
Cipísek

Příspěvek od Cipísek »

Rail na optiku, který by pokud možno byl součástí krycího plechu. Pažba a redukce je nejlepší od ACE, tam je možno se inspirovat.
alpi76

Příspěvek od alpi76 »

Na rail na optiku, který by byl součástí krycího plechu, jsem se tu Fabulouse už před časem ptal. Chuť vyrobit by prý byla, ale náklady by byly moc vysoké. Jinak mě taky zajímá, kdy se vytasí s nějakými doplňky na AK.
Cipísek

Příspěvek od Cipísek »

No a bude držet vůbec ten plech nástřel? Mě osobně přijde, že ten plech tam drží opravdu pevně nicméně je mi divný, že se dělá tolik všemožnejch vyfikundací s railem a ta která by byla pouze na plechu žádná.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Ne, na plechu to nefunguje. :(
alpi76

Příspěvek od alpi76 »

Měl jsem na mysli něco jako DOG LEG SCOPE RAIL. Jinak se vyrábí tohle: http://www.scvector.biz/Productshow/items/SCRA20.html, ale moc tomu nevěřím.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Tak to je humus :)

Plech nejde použít, neboť je příliš pružný, deformuje se při výstřelu a má vůle v uložení. A jednoduchou matematikou - desetinka milimetru vůle na závěru = deset centimetrů v terči na sto metrech.
Rookie81

Příspěvek od Rookie81 »

PIC_0028Rev.jpg
Texas Weapon Systems - frézovaný top cover upevněný místo hledí
Cipísek

Příspěvek od Cipísek »

Tamten tri nesmysl je fakt hnus! A to dole se mi taky nelíbí, rád bych zachoval původní mířidla i vzhled. Nejoptimálnější bude stále asi ta boční montáž co jde rychle odepnout.
alpi76

Příspěvek od alpi76 »

Jeden čas šlo na rusmillitary koupit toto: http://guns-pictures.drippic.com/ak-fol ... cover.jpg/. Zachovají se původní mířidla, ale cena byla brutální - £186.

Boční montáž BP-02 mám, ale nějak mi vadí, že nejde sklopit pažba, když je montáž nasazená.
hrd

Příspěvek od hrd »

ten TWS jsem měl a nástřel držel, jen se mi na něm nelíbil přední díl, byl z hliníku a nevypadal na AK dost robustně, pořád jsem se bál, že to při rozborce vylomím nebo vyviklám
můj ideál by byl předek jako u toho Chaosu, zadek TWS
oproti boční montáži bych viděl výhodu v tom, že se je možné dostat níž k ose hlavně, lišta je delší a hlavně nemusí se drbat do rámu zbraně
pokud už bych ale měl boční lištu na pušce a nebyla křivě, dál bych to neřešil a zůstal u ní
(dá se pořídit i sklopka, co se sklápí vpravo, pak montáž nevadí)
lagardere

Příspěvek od lagardere »

Nedávno jsem držel v ruce jugoše M70B s frézovaným rámem. Asi poslední zásilka ze ZS. Dřevo vypadalo odpudivě, ale nic co by nespravil šmirgl a nový lak. Ale co mě docela zaujalo, bylo zpracování zbraně. Oproti mému ruskému AKM nádhera. Pažba měla botku, která zbraň prodlužovala a tím pádem se krásně držela. Začal jsem o ní docela i přemýšlet – jsem tak trošku ujetý na AK :oops: :P :D :angel .
Vím, že tato puška nemá tvrdochrom v hlavni. Je to taková tragédie? Byla by to puška na sranda střílení, na střelnici a zpět + rychlé vyčištění zbraně. Nikde po lese nebo v zákopu bych s tím neběhal.
Když jsem střílel Mosina, tak ten taky nemám tvrdochrom, a naše nebo čínské kulomeťáky určitě mají korozivní zápalky. A mosina jsem taky hned (tak 1-2hod po střílení) vyčistil a nerezl.
Vae victis. Molón labe!
alpi76

Příspěvek od alpi76 »

Už nějakou dobu hledám kompenzátor pro svou Saigu MK 03. Protože V ČR jsem nic nenašel, začal jsem hledat i v zahraničí. Kromě "klasických" AK úsťovek jsem objevil i kompenzátory SRVV.

Výhodou je, že SRVV vyrábí kompenzátory jak se závitem 14*1 LH, tak i se závitem 24*1,5 RH, takže je lze bez úpravy namontovat i na Saigy a novější klony s větším závitem. Další výhodou jsou výbrusy pro zajišťovací kolík, které jsou nejen uprostřed nosiče mušky ale i posunuté ke straně, tak jak to je např. na Saize s 336 mm hlavní. Nemá někdo s těmito kompenzátory zkušenosti?

Odkaz zde: http://www.srvv.org/en/catalog/1657/, jeden test na youtube zde: https://www.youtube.com/watch?v=O2wV8Pj ... e=youtu.be

Dle informace na strákách mají dealera i v ČR, ale na jeho webovkách jsem kompenzátory nenašel.

Kdyby ale Fabulous vyrobil pro AK něco podobného, koupím radši od něj. :nod
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Kompenzátory pro AK už mám ve výrobě :)
alpi76

Příspěvek od alpi76 »

I se závitem 24*1,5 RH?
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Ne. Jen M14x1 LH
Skalik
VIP

Příspěvek od Skalik »

cipis píše:A musels doplácet?
Koukám, že jsem tohle nějak přehlédnul. Byl jsem připraven doplatit, ale prodejce se k tomu postavil překvapivě pozitivně pro mě a žádné peníze nechtěl. :yes
lagardere

Příspěvek od lagardere »

Poraďte mě prosím. Rád bych si koupil k mé 47 domů něco v ráži 5,45x39. Velmi se mě líbí AK74U nebo ONYX. Z obou mám strach, abych to bylo přesný, z důvodu krátké hlavně. Potom mě láká klasika AK-74. Oboje si koupit nemůžu, co teď? :D
Vae victis. Molón labe!
Odpovědět