Sa58 a jeho klony
- Heisenberg
- Pohlaví: muž
Re: Sa58 a jeho klony
Ty příčiny co jsi napsal mne taky napadly - zkusím koupit nový zásobník (stejně jsem to měl v plánu) a dám vědět. Jinak s tím "zbrzděným pouštěním" závěru souhlasím, tam je šance na zaseknutí mnohem vyšší a dává to i smysl. Překvapilo mne právě, že se to stává i při normální střelbě, kdy by razance měla být dostatečná.
Jinak rychlost stažení dozadu na to vliv nemá, upsal jsem se, myslel jsem rychlost puštění závěru (tzn. pomalinku abych nasimuloval závadu).
Jinak rychlost stažení dozadu na to vliv nemá, upsal jsem se, myslel jsem rychlost puštění závěru (tzn. pomalinku abych nasimuloval závadu).
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Typická závada u CSA klonů. Je to dáno chybným tvarem a rozměry rámu v oblasti navedení nábojů. U originálu jsem to ještě nezažil.
Takže to je skluzavkou? S tím bych u kos jakéhokoliv druhu nepočítal, vždycky to bylo zásobníkem.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zásobník je asi první cíl kontroly 

- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
To pouštění závěru pomalu dopředu nemá ráda vůbec žádná kosa, jak už píše pahrb! Dovolil bych si odhadnout, že pomalým a opatrným spouštěním závěru dopředu dokáži "zaseknout" úplně každou osmapadesátku a zůstane +- v pozici jako máš na fotce. Ona potřebuje k zasunutí náboje do komory dynamickou energii závěru - samotná síla vratné pružiny na to nestačí!
Samozřejmě, při normální střelbě, či volném puštění závěru ze zadní polohy, to naopak NESMÍ udělat nikdy! Na vině může být zásobník, nebo i náboje (poměděné/mosazné/oceláky). Zkus obé změnit a najít příčinu. Někdy i naprosto nový zásobník je šitově udělaný (z mých cca 12-ti kusů fungl nových zásobníků jsem musel dva lehounce upravovat, aby ve zbrani vůbec chodily!).
Navíc hodně také záleží na stavu zbraně. Paradoxně, pokud je nová, tak se kosa zasekává raději, než když už má něco nalítáno. Prvních cca 500 ran by měl být takový "záběh" a až po této době by se mělo sledovat chování a spolehlivost zbraně.
Samozřejmě, při normální střelbě, či volném puštění závěru ze zadní polohy, to naopak NESMÍ udělat nikdy! Na vině může být zásobník, nebo i náboje (poměděné/mosazné/oceláky). Zkus obé změnit a najít příčinu. Někdy i naprosto nový zásobník je šitově udělaný (z mých cca 12-ti kusů fungl nových zásobníků jsem musel dva lehounce upravovat, aby ve zbrani vůbec chodily!).
Navíc hodně také záleží na stavu zbraně. Paradoxně, pokud je nová, tak se kosa zasekává raději, než když už má něco nalítáno. Prvních cca 500 ran by měl být takový "záběh" a až po této době by se mělo sledovat chování a spolehlivost zbraně.
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Dost častá "vlastnost" posledních CZ858. Za posledních pár měsíců už jsem jich viděl víc se stejnou závadou. CZUB už asi fakt hrabe ze dna zásob. Mají vnitřek tak opískovaný že to spíš připomíná jemnej šmirgl
Dělá ti to s pomosazenými náboji, že? Maďary (SM) ani BNX takový problém nedělají. ("kluzné" vlastnosti laku a tombaku, a zvlášť u číňanů
, jsou trošku jinde. U číňanů to jednomu kolegovi regulérně při nabíjení bralo "šponu".) Tři kosy jsem dával do chodu pomocí ruční brusky s jemným hadrovým leštícím kotoučem a opatrným zaleštěním skluzavky i vlastně celého vnitřku. Pak už všechny fungovaly bez problémů. ...a nebo tím prožeň pár set BNX. Mělo by to taky sednout. Nebo reklamace, ať to zaleští v Brodu.

Zdravím,
na gunexpertu (http://www.gunexpert.cz/products/sa-vz- ... t-sniper1/) je vidět (ale i jinde, na zahalu, thehighroad etc. ... http://www.zahal.org/files/pictures/Art ... _mount.jpg, http://foto.mujglock.com/obrazek.php?al ... 12_037.jpg) optika na vz 58, je to optika typu 1-4x25 (nebo něco podobného), kdy optika je nad prostorem pro vyhazování nábojnic (zejména na zahalu je to až ke hledí ...) a není chráněna "blatníkem".
Tak jsem se chtěl zeptat zkušenějších ...
Jak moc může vykouknout optika před kryt pružin a ještě být v bezpečí (díval jsem se na slow motion funkci 58 a vyhazuje spíš před lehce sebe než nad sebe)
Eventuelně jak moc vadí rány nábojnic optice (někdy blatník je, někdy není, tak se v tom nevyznám ..).
Mám leupolda, chystám se ho usadit na 58, tak přemýšlím, jak to udělat nejlépe ...
na gunexpertu (http://www.gunexpert.cz/products/sa-vz- ... t-sniper1/) je vidět (ale i jinde, na zahalu, thehighroad etc. ... http://www.zahal.org/files/pictures/Art ... _mount.jpg, http://foto.mujglock.com/obrazek.php?al ... 12_037.jpg) optika na vz 58, je to optika typu 1-4x25 (nebo něco podobného), kdy optika je nad prostorem pro vyhazování nábojnic (zejména na zahalu je to až ke hledí ...) a není chráněna "blatníkem".
Tak jsem se chtěl zeptat zkušenějších ...
Jak moc může vykouknout optika před kryt pružin a ještě být v bezpečí (díval jsem se na slow motion funkci 58 a vyhazuje spíš před lehce sebe než nad sebe)
Eventuelně jak moc vadí rány nábojnic optice (někdy blatník je, někdy není, tak se v tom nevyznám ..).
Mám leupolda, chystám se ho usadit na 58, tak přemýšlím, jak to udělat nejlépe ...
Kdo je připraven, není překvapen ...
No pokud ho dáš co nejvíc dozadu, jako na té poslední fotce ve tvém příspěvku, tak by ti hilzny do něj bouchat neměly, ale... bude ti zas vadit optika. Pokud budeš střílet z leže tak by to možná při vysunuté pažbě (s originál pádlem nebo sklopkou to asi nepůjde) ještě šlo, ale na stojáka to už bude opruz. Záleží jak dlouhý sklo tam chceš dát. Sám jsem to jednu chvilku ze srandy testoval s 1-4x24 ale bez úpravy vytahovače/vyhazovače je to slepá ulička.
stačí ubrousit vytahovač a bude ti to lítat pěkně do boku. Někdo ti tu sice pak napíše že ubroušenej vytahovač se ti zlomí, ale mě drží x let (x tisíc ran).
přikládám nástřelný list k CZ 858 na 50 m. Od jiných kousků jsem nástřelák neviděl a tak bych se rád zeptal, jestli je přesnost této konkrétní zbraně nad/podprůměrná. Popř. přiložte váš nástřelný list, děkuji.
No, čtyři se ani nedostaly na papír - střílí se deset ran.
.
.
.
.
Ne, dělám si srandu. To na tom papíru je samozřejmě naprostá katastrofa, na druhou stranu rozhodně nejde o nástřel ze stolice a kdo ví, zda jde vůbec o nástřel z Tvé zbraně. Prostě k tomu hodí nějaký papír. Nečekej, že u kvéru za 6k si bude někdo hrát s nástřelem. Na 50m by se to z útočné pušky mohlo i dotýkat, ale z mechanických mířidel halabala v procesu expedice k zákazníkovi takový nástřel čekat jistě nelze. Shrnuto - ten papír je o ničem, podpal si s ním ohýnek.
.
.
.
.
Ne, dělám si srandu. To na tom papíru je samozřejmě naprostá katastrofa, na druhou stranu rozhodně nejde o nástřel ze stolice a kdo ví, zda jde vůbec o nástřel z Tvé zbraně. Prostě k tomu hodí nějaký papír. Nečekej, že u kvéru za 6k si bude někdo hrát s nástřelem. Na 50m by se to z útočné pušky mohlo i dotýkat, ale z mechanických mířidel halabala v procesu expedice k zákazníkovi takový nástřel čekat jistě nelze. Shrnuto - ten papír je o ničem, podpal si s ním ohýnek.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nástřel na 50m přes kolimátor, žádné velké míření, rozptyl je víc chyba střelce, než-li flinty (shluk vpravo nahoře).
Tady je můj "nástřelák" (mimochodem, ten papír je o velikosti A4), také jich tam nemám deset, ale pouhých šest. (kde je dané/psané, že se střílí deset ran? Tato informaci mi byla doposavad utajena...)
"Nástřelák" jsem nikdy nijak moc neprožíval - kvér je stejně i tak přesnější jak já
"Nástřelák" jsem nikdy nijak moc neprožíval - kvér je stejně i tak přesnější jak já

S těmi vtípky musím, koukám, opatrně
V mám příspěvku je hned v další větě uvedeno, že si dělám srandu.
Nic to nemění na faktu, že můj AK se s nástřelem na 50m vejde někam do loga CZUB nahoře na nástřelném listu
(opět je to míněno ve veselém duchu, aby to nikdo moc neprožíval)

V mám příspěvku je hned v další větě uvedeno, že si dělám srandu.
Nic to nemění na faktu, že můj AK se s nástřelem na 50m vejde někam do loga CZUB nahoře na nástřelném listu

(opět je to míněno ve veselém duchu, aby to nikdo moc neprožíval)
V poho - nějak jsem si to zavčasu nespojil 

nástřelák putoval s rabicí do kamen... a ke kraťasu a gazele sem pak ani žádnej nedostal. Vůbec nechápu k čemu taková věc je. 

Ahoj,
měl bych kontrolní otázku, stává se vám někomu, že máte po střelbě z 58 "poprskaný" brýle??
Střílel jsem čínany i bulhary a od obou postříkaný brejle kapičkama nějakýho sajrajtu.
Možná od oleje? Ale zbraň nebyla nijak zásadně namazaná a ani to nevypadalo jako kapky oleje.
díky
měl bych kontrolní otázku, stává se vám někomu, že máte po střelbě z 58 "poprskaný" brýle??
Střílel jsem čínany i bulhary a od obou postříkaný brejle kapičkama nějakýho sajrajtu.
Možná od oleje? Ale zbraň nebyla nijak zásadně namazaná a ani to nevypadalo jako kapky oleje.
díky
brýle ? co to je ? 

2x 10 ran, 50 metrů, můj kraťas r.v. původního železa 1963. Číňani!!! Ten horší je z ruky, ten lepší je střílen z Harrisu.
- Přílohy
-
- qcZVPs256rKVMoT42LiLYCINUnylqDw003bvGBMfhYJh9Ej_BVzVsd9yYbRrfu3Axop5zLA.jpg (20.86 KiB) Zobrazeno 18070 x
-
- pwF4Ptu9dViEKt5VjMaLYCINUnxNTQb-wVx9-yLlcF3AZPDxBVzVsd9yYbRrfu3Axop5zLA.jpg (20.84 KiB) Zobrazeno 18070 x