Perkusní derringery
- gravedigger
Re: Perkusní derringery
Vedle se zase řeší, že v GG jsou hlavně pro ráže 9 luger a .45acp. To je pro předovkáře nezkousnutelné, ale pro koncového zákazníka to nevadí. K testu Cory - přátelé prosím pište to s jedním r ať s tím vyhledávače nebojují- se vyjadřovat dlouze nebudu. Prodává se dobře, reklamace na to nejsou. Nakonec i soudruzi v Německu a Anglii a bratři na Slovensku a Ukrajině to hodnotí jako zdařilé.
On je V. proti GG zaujatý, důvod - krom konkurence - moc nechápu. A osobně si myslím, že pravdu nemá. Navíc jsem četl kdysi recenzi a chlapík, nějaký americký puškař, tam psal, že pro ortodoxního předovkáře jsou mělké drážky sice nepřijatelné, ale pro normální využití jsou snad lepší. Mé zkušenosti tomu neodporují.
ještě bych si dovolil malou poznámečku bez jakýchkoliv postranních úmyslů- hluboké drážky jsou u černoprachovek určené pro střelbu ogivály, mělké pro střelbu sférickými s flastrem - ale to snad už ví i opravdoví laici
Mark Twain kdysi napsal, že teprve kormidelník, kteý najel na všechny mělčiny a potopil všechny lodě se může považovat za zkušeného. Byl z oboru, asi o tom něco věděl.Pavel Rak píše:ještě bych si dovolil malou poznámečku bez jakýchkoliv postranních úmyslů- hluboké drážky jsou u černoprachovek určené pro střelbu ogivály, mělké pro střelbu sférickými s flastrem - ale to snad už ví i opravdoví laici
Já jsem možná zkušený v oboru, kteým se živím, ale za odborníka se nepovažuju. Tím méně v oboru, který mám jako koníčka a nevěnuju tomu ani zdaleka tolik času, kolik bych chtěl.
Přesto jsem držel v ruce pušku Rigby, která měla drážky hluboké do 5stovek - aby se střela co nejméně poškodila a měla co nejmenší defomace a střílela podle oiginálních kleští dlouhými střelami s drážkami. A také jsem držel v ruce pušku pensylvánského typu - výrobce už si nepamatuju, ale byl to nějaký amík 200let zpátky - a ta měla stoupání dážek hodně přez metr, čili na kouli s flastrem - a drážky hluboké 1,5 desetiny.
Jinak v mém okolí se pohybuje flinta hlavní původně určenou pro 45-70 a střílí z toho dlouhé střely a znám pekusní revolver, kde je hlaveň ze 45ACP. Obojí střílí ve své kategorii velice slušně.
O ničem to samozřejmě nevypovídá, jen o tom že to není až tak úplně jednoduché a že jsou i jiní výrobci hlavní než Ardesa a jiní podejci než Dave.
nebyl by někdo na jihu, co má GG derringer, ochotný mi jej ukázat - vyzkoušet?
Jeste se nestalo, aby to nejak nedopadlo..
zdravím všechny příznivce a normální účastníky fora, tímto chci oznámit-že pro naprostou neobjektivnost na tomto foru končím, admin fabulous a pár dalších naprosto zjevně straní -zřejmě z osobní znalosti - některým účastníkům fora , ač se jedná o úplné diletanty, pouze rozeřvané a komentující vše jenom s cílem mít co nejvíce příspěvků- viz jistý gravediger a pod. kteří nikdy nic nedokázali a jenom plivou po ostatních své jedovaté sliny, mám dost svých příznivců a tak rád přenechám pole samolibým hlupákům ať dokáží svoji "odbornost" vlákno o černoprachu tím pádem prakticky zanikne jako tomu je na ZK kde jeden samolibý moderátor vše smazal a prakticky zničil jakoukoliv možnost diskuze a výměny zkušeností, tímto žádám admina o vymazání mé účasti v tomto neobjektivním foru- zdravím přátelé
- gravedigger
Věčná škoda, budiž Ti do budoucna přáno mnoho nových konstrukčních počinů na poli černoprachém. Taktéž při Tvých prodejích přeji mnoho úspěchů, ať mezi ctěnými příznivci nebo prostým lidem na aukru.
Právě jsem se vrátil z práce, kde s ostatními diletanty a samolibými hlupáky frézujeme a drátujeme další neúspěšnou sérii okopírovaného propadáku Cory. Cestou jsem poplival několik úspěšnějších spoluobčanů, samozřejmě byli na vyšší odborné úrovni. Kamarádů a příznivců nemaje, jdu si sám schrupnout do své grilovací koty, jen co překontroluju, kolik mi dnes přibylo příspěvků.
A večer bych vzal několik přátel, kterých jméno končí na US(třeba Fabuluse a Maximuse) na výbornou večeři do Hostince u Hubálků
Právě jsem se vrátil z práce, kde s ostatními diletanty a samolibými hlupáky frézujeme a drátujeme další neúspěšnou sérii okopírovaného propadáku Cory. Cestou jsem poplival několik úspěšnějších spoluobčanů, samozřejmě byli na vyšší odborné úrovni. Kamarádů a příznivců nemaje, jdu si sám schrupnout do své grilovací koty, jen co překontroluju, kolik mi dnes přibylo příspěvků.
A večer bych vzal několik přátel, kterých jméno končí na US(třeba Fabuluse a Maximuse) na výbornou večeři do Hostince u Hubálků
-
Takže jsem ztratil svého souseda ( jak jsem zde byl nařčen ), nikdy jsem s ním nebyl ani na hnusné
večeři, viděli jsme se dvakrát v životě a to velmi krátce. Prostě jak bylo v Knize psáno: Přišel mezi
své a oni ho nepřijali ......... Prostě Pavle, nashledanou v lepších časech.
večeři, viděli jsme se dvakrát v životě a to velmi krátce. Prostě jak bylo v Knize psáno: Přišel mezi
své a oni ho nepřijali ......... Prostě Pavle, nashledanou v lepších časech.
Nashledanou pane Rak a hodně štěstí a ůspěchú v činnosti do které investujete tolik umu a píle. Vaše zbraně pro mě mají zvláštní šarm, který u továrních výrobků nenalézám. Rád jsem chodil, na tohle vlákno. O zbraních na černý prach toho vím ještě o trochu méně než moderních a vaší odborných příspěvků jsem si cenil stejně jako těch od prof. Orfaníka a gravediggera. Škoda, že zrovna vy tři si nedokážete přijít na jméno... Resumé: páni a pánové si poměřili pindíky a zcela netypicky tu máme dva vítěze a jednoho poraženého. Z pohledu člověka který sem nechodil sledovat osobní přestřelky mezi "chrličem učňovských nedodělků" VS "samodomo břídilem" to však vypadá spíš jako plichta. Příspěvky vás všech byly velmi poučné, děkuji za ty vaše.
Moj klasicky .45 s 3,5' laufami v sede s oporou ked mam dobry den a dobre gule a flastre triafam na 20m plechovky od piva. Ale aj to je dva gule na plechovku, niekedy aj styri.sigmark píše:Pavel Rak:
prď na ty osobní záležitosti Pavle. čím víc se do toho šťourá tim víc to smrdí. Kdo si z GGčka jednou vystřelil, ten si nechá na 50 metrů zajít chuť, a když někdo takovým báchorkám věřit chce, ať jim věří. Stejně ho nepřesvědčíš o opaku.
... Ale na tri metre siluetu neminiem a na tie vzdialenosti ho mam a na tie vzdialenosti ma dost vykonu

Skusal som s kamaratom strielat hrube filcove upchavky a 0,8g prachu po sebe... Prosim nerobte to, krvou podliate roznofarebne flaky mi mizli pomaly mesiac! Uz kus filcu s 1,5g prachu streleny do tvare boli tak, ze aj ten najdrsnejsi chlap hodi derrika na zem, chyti sa za papulu a s placom odide prec. Mne stacil filcak do slabiy a neudrzal som slzy a hmed som siel k zemi. Zabava trvala asi dva minuty. Dva rany som dostal ja, dva kamos a este mesiac se si nadavali do penisov. Je to riadna slupka a nechcel by som dostat olovom... ale skusili sme
(Majte rozum a neopakujte to nikto nikdy. Frajersky s tricku s dlhym rukavom a v rifliach, ach ja hlupak...)
Mám rád športy, kde sa niečo páli... benzín, či prach je mi to jedno. Pre PA dobu sa snažím vzdelať a pripraviť. Veď stačí vedieť, čo sa deje vo Svete a viem, že PA doba je asi za rohom.
- Jim Corbett
- Pohlaví: malé, zrzavé
Pokud musíte v rámci nějakého divadýlka, natáčení, nebo podobných vylomenin dělat perkuskou kravál mezi lidmi, tak na prach v žádném případě nesmíte dát nic jiného než zmuchlaný toaletní papír. Nesmí to být kulička, ale pruh postupně udusaný nabijákem na prach. Minimální bezpečná vzdálenost od lidí pro pistoli 0.45 s hajzlpapírem a 0,5g BP je cca 5m a stejně se míří pokud možno mimo. Možná si někdo vzpomenete jak cca před 15cti lety při předváděčce na letním táboře, bylo filcovou ucpávkou z muškety smrtelně zraněné dítě.
A před lety jsme odcházeli předčasně z divadla, protože tam v souvislosti s plánovaným jevištním výstřelem byl zraněn hlavní herec.. Nevím přesně co, ale taky nejspíše něco z hlavně v obličeji.
Co tam měli za bambitku ...
Co tam měli za bambitku ...
- Jim Corbett
Ještě doplním ke svému předchozímu příspěvku: Pro efektovou divadelní střelbu z pistole s delší hlavní, případně dlouhé zbraně je nejlepší jako ucpávku nasypat trychtýřkem na černý prach suchou hladkou mouku a udusat nabijákem. Proti vysypání stačí jen opravdu malý kousek papíru. Cca půl gramu bp je univerzální navážka pro střelbu uvnitř. Správné množství mouky odhadnete tak, že výška udusané mouky v hlavni by měla být cca čtyřnásobkem ráže. Přidanou hodnotou tohoto způsobu nabíjení je krom bezpečnosti i větší efekt při výstřelu - ohnivá koule před hlavní. Zároveň si tolik nezas... scénu kousky hajzlpapíru.
To budou mít hasiči radost. Půlmetrová vohnivá koule. 

Všeliké to kvaltování, toliko pro hovado vhodné jest.
- Jim Corbett
On tenhle způsob nabíjení kdysi dávno vznikl právě na popud hasiče, kterému se vůbec nelíbily doutnající kousky hajzlpapíru všude po scéně. Mouka při správném dávkování shoří a efekt před hlavní má relativně nízkou teplotu. Rozhodně nižší než hořící bp, kterého se dává jen málo. Vše je vyzkoušeno a nikdy se nevyskytl žádný problém...
Ano, muka funguje dobre. Tu strelbu filcom do seba sme blbli a chceli vediet, ake to je. Bolestive a neodporucam ani s tak kratkou hlavnou. Filcakom z pusky sa da strielat na siluetu aj a 25m. Som sa divil, ze preco mam dva diery v papieri po jednej guli...
Apropo ak sa do muky prida aj na jemno mlety cukor, je to efektnejsie, no zasvini hlaven

Apropo ak sa do muky prida aj na jemno mlety cukor, je to efektnejsie, no zasvini hlaven

Mám rád športy, kde sa niečo páli... benzín, či prach je mi to jedno. Pre PA dobu sa snažím vzdelať a pripraviť. Veď stačí vedieť, čo sa deje vo Svete a viem, že PA doba je asi za rohom.
Zdravim, mam prosbu, mohl by mi někdo doporučit nejlépe dvouranný derringer dostupný ke koupi v ČR, který ale má zaštitu u spouště? Prostě takovej ten otvor na prst, který chrání i spoušť. Na cizích stránkách jsem jich našel hafo, ale na českých ani jednu takovou. Děkuji. Klidně SZ.
Mám ještě jeden dotaz na perkusní zbraně. Může se s těmito zbraněmi stříleti nekde jinde než na střelnici? Třeba na vlastním pozemku nebo tak? Moc se v tomto neorientuji, tak by mě to zajímalo.
Nemůže.
-
Tohle jsou např. derringery, s kterými můžeš střílet na svém pozemku
https://search.seznam.cz/?q=airsoft+der ... asQCHAY%3D
http://search.seznam.cz/?q=gerringer+fl ... KMQCs3k%3D
http://dresslerjiri.cz/derringerREX.htm
http://search.seznam.cz/?q=gerringer+fl ... jsQCnWU%3D
http://www.rehak-lov.com/m14-zbrane-bez ... d4-4mm-fl/
Vše ostatní, co má výkon nad 7,5 J patří na střelnici. Lučík snad k čistokrevnému derr. ani nepatří
https://search.seznam.cz/?q=airsoft+der ... asQCHAY%3D
http://search.seznam.cz/?q=gerringer+fl ... KMQCs3k%3D
http://dresslerjiri.cz/derringerREX.htm
http://search.seznam.cz/?q=gerringer+fl ... jsQCnWU%3D
http://www.rehak-lov.com/m14-zbrane-bez ... d4-4mm-fl/
Vše ostatní, co má výkon nad 7,5 J patří na střelnici. Lučík snad k čistokrevnému derr. ani nepatří