Pistole - obecná debata, rady, tipy, triky.

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
JenDAG

Re: Pistole - obecná debata, rady, tipy, triky.

Příspěvek od JenDAG »

štaflík píše:
Jinak: čím se natahuje sttiker fired pro SA?
Stazenim a naslednym vypustenim zaveru.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Nojo, ale to tam nemůžeš mít náboj v komoře. Tj. nemůžeš si přehazovat mezi SA/DA podle situace. A jak je pak DA? A jaká striker fired pistole je SA/DA?
JenDAG

Příspěvek od JenDAG »

no to nemuzes
myslim, ze nejaky Walther byl udernikovy DA, Glock je v podstate poloDA
udernikovy SA/DA nejspis neni, ale slo by to udelat, sice zbytecne, ale slo
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Ne, nemyslel jsem SF DA pistoli ( to je jasné), ale jak by byl DA režim u SF SA/DA pistole. Podle mě to nejde smysluplně udělat. Sice des tvrdí, že to jde, ale bez nějaké napínací páky to IMHO nejde, respektive nevím jak.
JenDAG

Příspěvek od JenDAG »

Musel by si mit prepinac rezimu podobne jako Browning BDM
https://www.youtube.com/watch?v=ojVx3HXSMxA
pomoci neho by se dalo predvolit v jakem rezimu bude pistole fungovat a dalo by se udelat i prepnuti z SA do DA s bezpecnym vypustenim uderniku.
Bez napinaci paky by, ale neslo prepnou z SA do DA se soucastnym napnutim uderniku, k tomu by doslo az zachycenim uderniku po vystrelu, tj. 1. vystreel v DA a dalsi v SA
Byla by to, ale zbytecna komplikace spoustoveho a biciho mechanizmu.

Osobne nevydim vyhodu SA/DA, mam rad konzistentnost, aby se spoustovy/bici mechanizmus choval stejne pri kazdem vystrelu.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Tak je to jak jsem myslel. Klasická SA/DA SF pistole není.
Mě u u SA/DA vyhovuje možnost mít lepší spoušť, než jde u sf, resp. Různých kvazi DAO pistolí. Ale chápu, že na půdou na pár metrů je to jedno a že to pro někoho nemusí být priorita.
JenDAG

Příspěvek od JenDAG »

Mam radsi SA, takze ke Glockovi prikoupim PPQ M2, aby bylo ciste SA.

Edit:
Bici mechanismus s kohoutem neni zarukou "lepsi" spouste oproti uderniku.
Bici mechanismus se skrytym kohoutem at uz SA nebo DAO je na tom z pohledu ovladani stejne jako udernikovy.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Samozřejmě. Ale neznám SF pistoli, která by se spouští vyrovnala běžným SA/DA kverum. Resp. pistoli s predepjatym úderníkem.
Na nošení v komoře mi DA přijde bezpečnější a na střelbu SA lepší. Ale je to věc volby a preferencí každého soudruha. ;) Je dobře, že je tolik systému, kde si vybere každý.
Pahrb
Pohlaví: muž

Příspěvek od Pahrb »

Walther P99 má systém podobný SA/DA, zmáčkneš ten čudlík vzadu.
vrbodol

Příspěvek od vrbodol »

Však CZ110 taky,kdyby ten mechanismus nebyl takovej vachrlatej,tak se mi to i líbilo na nošení.Kámoš to měl a pár 100 jsem z toho vysypal,perfektně se to drželo.
des

Příspěvek od des »

štaflík píše:Tak je to jak jsem myslel. Klasická SA/DA SF pistole není.
:mrgreen:
záver urobený rýchlo a nesprávne. klasika ;)
jak tu už kolegovia napísali, je to napr walther p99

s tou silou pružín u cz vs glock mám skúsenost opačnú. cz75 má pružinu tak slabú, že žere vydechlé prebíjance ktoré glocka nedokážu pretiahnut. dá sa bez problémov natiahnut tak, že otvorenú dlaň slabej ruky pritlačim zhora na záver. p01 takisto s trochu vačšim odporom. u glocka ani náhodou.
nemóže íst karta furt...
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Des, nechci ti kazit dětinskou radost, ale P99 NENÍ SA/DA pistole. Alespoň podle výrobce ne. Ale třeba přijdeš s vysvětlením, že Walther neví, co zkonstruoval a vyrábí ;)
Takže závěr urobeny rychle a nesprávně . Klasika.
V podstatě je to DA s vypouštěním úderníku.
Nicotinick

Příspěvek od Nicotinick »

des: A kolik má ta tvoje CZ 75 najeto bez výměny pružin ?
Ona je to totiž dost akademická debata, odpor pružin se samozřejmě střílením mění....a časem se z nich stávají "reduced spring weight" :) . Pokud vezmu odpor pružin nových u 75 , vratné 14 lB + pružiny kohoutu 15 lB a nové 17lB u G17 tak to samozřejmě ani teoreticky a ani prakticky tak jednoznačné není.
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
des

Příspěvek od des »

štaflík:
http://www.waltherarms.com/handguns/p99/#
Obrázek

tu chlapci od walthera píšu že je to traditional double action. napísané sú tam aj odpory pre DA a SA
esli to teda náhodou nebude ten DA/SA. podla mna DA=DA/SA=SA/DA
alebo si ty predstavuješ pod SA/DA niečo iné?
keď tak vysvetli čo, bez jasných pojmov debata nemá zmysel.

ešte k pojmom:
je rozdiel medzi tým na niečom sa pobavit a mat z niečoho radost.
možem sa pobavit na niečom z čoho nemám radost, možem mat radost z niečoho na čom sa nepobavím a možem mat aj radost z niečoho na čom sa pobavím
takže ty si ma pobavil a radost si mi nepokazil. win/win :mrgreen:

nicotinick: dobrá otázka, konečne niekdo kdo tomu rozumie.
kolko má stará pružina najazdené, presne nevim. teraz tam je nová ktorá má za sebou cca 100, slovom sto, výstrelov.
nová je o cca centimeter dlhšia jak stará. išlo to predtým a ide to aj teraz. teoreticky to spočítané nemám takže verím tvojim číslam. ;)
nemóže íst karta furt...
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Des: co kdyby sis nechal mentorování a školení ostatních a spokojil se s tím, že autoři té pistole ví, co je zač. DA opravdu nerovná se SA/DA. Já fakt moc nechápu tu samolibost, kdy si někdo myslí že ví víc, než výrobce. Kolik pistolí jsi navrhl, vyrobil a prodal, smim-li zeptat? je fakt, že jsem čekal nějaké komické vysvětlování, proč tomu Walter nerozumí a nezklamal jsi. A jak se u toho Waltera přechází z DA do SA? On totiž ani ve verzi AS neumí čisté SA. Není "cocked", ale "pre-cocked". V podstatě dostaneš bicí pružinu do stavu natažení jako u Glocka, i když je dle všeho předepjatá víc, než u G. Takže sice máš dva režimy, ale ani jeden z nich není SA a tudíž nelze mluvit o "klasické SA/DA" pistoli, jak jsem psal.
Pahrb

Příspěvek od Pahrb »

Teda nejsem vlastník P99, ale když jsem to měl v ruce, tak podle výstražníku úderníku nebylo poznat, že by se to při naplým úderníku dopínalo. Dopínalo se to jen, když byl úderník vypuštěný. Při napnutém úderníku to prostě při stisku spouště spadlo.

Jeví se mi to jako klasická pistole s upilovaným palečníkem kohoutu a decockingem. Natáhneš a můžeš kladivo vypustit. Znova ho však natáhneš pouze DA (nebo závěrem).

Do detailu jsem to nikdy nezkoumal, tu pistoli jsem nikdy nechtěl vlastnit. Mně stačí, když pistole nemá kohout a nemusím se rozhodovat o stavu bicího mechanismu, páč Glock má jen jeden. :mrgreen:
des

Příspěvek od des »

štaflík:
jaké komické vysvětlování? :?
ja naopak plne súhlasím s tým čo walther píše
anti-stress spúšť popisuje jak Traditional Double-Action/Single-Action trigger with Decocker
zdroj http://www.carl-walther.de/public/downl ... NGLISH.pdf 2.1
u toho walthera sa z DA do SA prechádza (jak u všetkých DA/SA pištolí) výstrelom :idea:

k tým ad hominem žbleptom sa nebudem vyjadrovat, to je klasická štaflíkovina :mrgreen: (vysvetlenie smajlíka-som pobavený, radost nemám)

myslím že z mojej strany na túto tému stačí, je to škoda času.
posledné sovo ti samozrejme nechám ;)
nemóže íst karta furt...
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Des: neustále urážíš ad hominem. S tím jsi tu debatu začal. V podstatě nemáš jiné argumenty.
Technicky: JAK může být "klasická SA/DA" pistole, která
1.) nemá SA režim, protože nemá stav s napnutým úderníkem ale pouze predepjatym (jako Glock)
2.) nelze ji bez výstřelu a s trigger discipline dostat z DA stavu do SA, což je jedna z hlavních výhod klasické SA/DA pistole?

Chápeš, o čem se hovoří?
btw: jedna z hlavních výhod klasické SA/DA pistole je v tom, že z DA jí do SA dostaneš libovolně kdy chceš oním ikonickym natažením.. To s P99 jaksi nejde...
JohnyD

Příspěvek od JohnyD »

me se libi Q100 od Grand Power
zvazuji uvazuji setrim..
JenDAG

Příspěvek od JenDAG »

Nevim jak u P99, ale PPQ je ciste SA, udernik je plne napnut, spoustovy mechnismus ho pouze vypousti.
U udernikove/s vnitrnim kohoutem/s vnejsim kohoutem bez palecniku pistole muzes z DA do SA prejit pouze vystrelem nebo manipulaci se zaverem.
U SA/DA pistole s vnejsim kohoutem s palecnikem muzes prejit z DA do SA vystrelem, manipulaci se zaverem a natazenim kohoutu za palecik.
Rekl bych, ze to se vam Staflik snazi vysvetlit. Povazuje pistoli za prave SA/DA pouze pokud muze prejit z DA do SA bez vystrelu nebo manipulace se zaverem. Tedy ze prejde z DA do SA natazenim kohoutu za palecik.
Odpovědět