Střelivo do samonabíjecích pušek
Re: Střelivo do samonabíjecích pušek
Bestpatron má akci na GGG .223. Při odběru 3600 a více ks je cena 8,- Kč/ks. To je dost dobrá cena. Třeba by při hromadném nákupu ještě zlevnili. Já budu těch 3600 ks určitě kupovat.
https://eshop.bestpatron.eu/cz-detail-8 ... ce-ks.html
dik za typ, maj komponenty za dobrou cenu, hele jinak to prebijes tak za 5.50 kc
takze za to tvoji "varku" budes mit v podstate skoro zaplacene "prebijeni"
viktor
takze za to tvoji "varku" budes mit v podstate skoro zaplacene "prebijeni"

viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
Sigmund Freud
No, to je sice možné, ale:
1. Pokud bych domu ještě přitáhl i přebíjení, tak by mě žena asi už opravdu "vyhodila".
2. S 5ti měsíčním miminem fakt nemám času na zbyt a když už bych nějaký čas měl, tak si raději slepím plastikový model nějakého Spitfiru nebo Seafiru.
3. Přebíjení mě nebaví...

1. Pokud bych domu ještě přitáhl i přebíjení, tak by mě žena asi už opravdu "vyhodila".
2. S 5ti měsíčním miminem fakt nemám času na zbyt a když už bych nějaký čas měl, tak si raději slepím plastikový model nějakého Spitfiru nebo Seafiru.
3. Přebíjení mě nebaví...

Jsem relativně čerstvým majitelem Dillonu 550C. Na tomhle lisu je přebíjení legrace a nestačím ani nakupovat komponenty, přitom čas strávený u lisu je minimální. Ještě jsem na něm ale nezkoušel 223, u puškových je opruz příprava nábojnic. Jestli ale budou fungovat RCBS X-Dies, tak to bude pohoda.
jj alpi tve argumenty zcela chápu
také jsem to tak mel, ale jednak me prebijeni vyslovene bavi a potom a potom při me "spotrebe" to ani jinak nejde.. jen za sobotu cca 350 - 400 ks 9 luger
viktor

viktor
Sigmund Freud
Sigmund Freud
Zajímavé. Jen teda nevím jeslti to chápu dobře. Normálně to zformátuješ a pak teprve trimuješ.krvfx píše:Jestli ale budou fungovat RCBS X-Dies, tak to bude pohoda.
S tímhle bys trimoval jen jednou, to by bylo prima, ovšem za předpokladu, že bys měl jen svoje hilzny. Tzn. asi bys musel značit svoje hilzny a pak je třídit. Jestli to nezabere víc času, než to rovnou prohat to všechno přes Dilon 1200/1500 nebo WFT. Jsem zvědav na zkušenosti.
Pořád mi to vychází na hromadu ruční pomalé práce a minimálně 2 průchody lisem - formát, trim, swage, pak odmastit a teprve potom přebíjet.
matrice RCBS - X - Dies moc nefungujou...
viktor
viktor
Sigmund Freud
Sigmund Freud
Jo, čekal bych že to nebude až tak super. Redding Small base
je taková jistota pro AR. Když si člověk představí, jak by .223 přebíjel slušně efektivně na kropení, kolik je s tím drbačky a jaká je vstupní investice za další hlavu nebo 2, pokud bys nechtěl přešroubovávat matrice, opruz s výměnou hlavy, dilloňáckej trimmer k tomu + odsávání (a to dělá pořádnej brajgl) - pokud bys trim dělal přímo na lisu, aby to odsýpalo. Koupit plejt do podavače hilznen, přenastavit bullet feeder. Amíci to dokonce dělají tak, že si koupí druhej lis - kombinace 650 nebo LnL a 1050. Já to odložil na neurčito a šilhám spíš po MPX, se kterým se dá trénovat téměř kdekoli, 9l je za hubičku a návyky na AR z toho mít budeš a v trezoru zásoby továrních .223/5,56 

no ja to delam na tureetu od lee. plnej format, pak serezat a do znovu do pracky.
pak mam prachovaci, osazovací a krimpovaci. takze pak uz to jde celkem fofrem..
viktor
pak mam prachovaci, osazovací a krimpovaci. takze pak uz to jde celkem fofrem..
viktor
Sigmund Freud
Sigmund Freud
Šel by někdo napůl s akcí v bestpatronu?
1800 kusů mi stačí.
Případně SZ, díky.
1800 kusů mi stačí.
Případně SZ, díky.
Teď je v prodeji 223rem 62gr střelivo "německé produkce", dobrá cena, nemáte s tím někdo zkušenost - jestli nemá magnetující plášť, jak špiní atd? Dík.
Na prvním je 5x Men 62gr a 3x S/B 69gr a hned potom jsem zkusil ještě dalších 5 s tím S/B 69gr který je pro mou zbraň
(Par MK3 s 18" hlavní twist 1.8) rozhodně lepší...
Díky. To bude asi ten důvod proč je to vcelku levný.
U vás v čr pre slovo twist neexistuje česká varianta? 

stoupání vývrtu/(drážek)?

Moc dlouhý oproti ,,twist"

Moc dlouhý oproti ,,twist"

Zdar,mám dotaz
Mám tento holý lis:
https://cs.strobl.cz/lee-reloader-press/
Co všechno k němu budu potřebovat k úspěšnému přebití lehce dojebaných AK kissem .223 na kropení 100m? Nejde mi o žádné terčové střelivo na long range,jen do 100m a nejspíš 55-62grs.
Hilzny jsou lehce dojebané AK kissem z bohu a hlavně krčky.Borci píšou,že to jde znova přebít a přebíjejí to,ale musí se to komplet zformátovat...
Potřeboval bych vypsat co všechno od A do Z budu potřebovat od zvednutí hilzny ze země po znovunabití hotového náboje do komory.Mám k dispozici jen ten holý lis
Díky
Mám tento holý lis:
https://cs.strobl.cz/lee-reloader-press/
Co všechno k němu budu potřebovat k úspěšnému přebití lehce dojebaných AK kissem .223 na kropení 100m? Nejde mi o žádné terčové střelivo na long range,jen do 100m a nejspíš 55-62grs.
Hilzny jsou lehce dojebané AK kissem z bohu a hlavně krčky.Borci píšou,že to jde znova přebít a přebíjejí to,ale musí se to komplet zformátovat...
Potřeboval bych vypsat co všechno od A do Z budu potřebovat od zvednutí hilzny ze země po znovunabití hotového náboje do komory.Mám k dispozici jen ten holý lis
Díky
Pro začátek cca tohle, co je v této sadě (mínus ten lis):
https://cs.strobl.cz/lee-breech-lock-ch ... ess-kit-6/
Plus komplet matrice, něco na praní nábojnic, šupleru (ideálně digitální), popř. delaborační kladívko... a pak už asi jen komponenty. A nejsem si jistý, jestli už ta sada obsahuje držák nábojnic do zápalkovače (jsou jiné než ty co se dávají do lisu).
Od A do Z si to když tak už seřaď sám, jestli ti to pomůže.
Jo a nejsem si jistý, jestli na puškové přebíjení je ten C lis to pravé ořechové, ale to asi víš.
https://cs.strobl.cz/lee-breech-lock-ch ... ess-kit-6/
Plus komplet matrice, něco na praní nábojnic, šupleru (ideálně digitální), popř. delaborační kladívko... a pak už asi jen komponenty. A nejsem si jistý, jestli už ta sada obsahuje držák nábojnic do zápalkovače (jsou jiné než ty co se dávají do lisu).
Od A do Z si to když tak už seřaď sám, jestli ti to pomůže.

Jo a nejsem si jistý, jestli na puškové přebíjení je ten C lis to pravé ořechové, ale to asi víš.
-
prebijeni se tu pobiralo tolikrat 
tak znova:
seberes ze zeme na strelcici, musis vyprat
@ staci v pracce s monterkama, do pytle se zipem a zajistenym jezdcem
@ Jinak vybracni, ultrazvukova, rotacni si kerakoliv jina pracka na nabojnice treba Frankfor arsenal sada na prani cca 3tisice
po vyprani kalibrace plnoformat, semtam zkratit na predepsanny rozmer (na LR pred kazdym nabijenim)
@ koupit zkracovacku
potom uz jenom nabijet takze matrice, prachovac, poradnej lis aspon lee turret 4diru lepsi neco ryhlejsiho tj. lee loadmaster pripadne dilon (priplatek za dilon 550 uz neni tolik proti loadmasteru)
a jestli mas chut na ten tvuj lis, prach davat odmerkou, pekne po jedny operaci. A pokazdy operaci prechazovat a stelovat matrice tak preju hodne stesti. To si nabijes zasobnik tak za 30minut a vykropis ho tak za 30 sekund
videi plna trubka
. Strol ma taky navody. Na strelectvi, zbranekvalitne a asi dalsich xxx forech o prebijeni je toho ze to trva precist skoro mesic.
Jinak je to tvuj cas a delej si s nim co chces. Ja mam turret a krabicka lugru za 12 minut je fakt pomalost a marnost nad marnost u toho sedet. Ale na lespi zatim neni tak musi stacit

tak znova:
seberes ze zeme na strelcici, musis vyprat
@ staci v pracce s monterkama, do pytle se zipem a zajistenym jezdcem
@ Jinak vybracni, ultrazvukova, rotacni si kerakoliv jina pracka na nabojnice treba Frankfor arsenal sada na prani cca 3tisice
po vyprani kalibrace plnoformat, semtam zkratit na predepsanny rozmer (na LR pred kazdym nabijenim)
@ koupit zkracovacku
potom uz jenom nabijet takze matrice, prachovac, poradnej lis aspon lee turret 4diru lepsi neco ryhlejsiho tj. lee loadmaster pripadne dilon (priplatek za dilon 550 uz neni tolik proti loadmasteru)
a jestli mas chut na ten tvuj lis, prach davat odmerkou, pekne po jedny operaci. A pokazdy operaci prechazovat a stelovat matrice tak preju hodne stesti. To si nabijes zasobnik tak za 30minut a vykropis ho tak za 30 sekund

videi plna trubka

Jinak je to tvuj cas a delej si s nim co chces. Ja mam turret a krabicka lugru za 12 minut je fakt pomalost a marnost nad marnost u toho sedet. Ale na lespi zatim neni tak musi stacit
Pokud přebiju zásobník za 30 minut,tak to je úplná balada,ten magazín totiž za 30 minut ani nevykropím,střílím většinou 5ran položky a pak čekat na pochod k terči
Já ten lis mám zadara vpodstatě,tak toho chci trochu využít.Drahou mašinu bych ani nekupoval,to by se mi při mém stylu vůbec nevyplatilo
Dá se nějak vydrbat s tou zkracovačkou?Resp. jde to nějak udělat bez ní?

Dá se nějak vydrbat s tou zkracovačkou?Resp. jde to nějak udělat bez ní?
-
Jde to i bez zkracovani, vytridis nabojnice do skupin podle delky. A budes je sledovat. V nejhorsim je casem das stranou a vyresis zkracovani jinak.
Doporucuji precist clanky o prebijeni na www.naboje-prebijeni.cz
Doporucuji precist clanky o prebijeni na www.naboje-prebijeni.cz