AR-15 family

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
jerry.mysak

Re: AR-15 family

Příspěvek od jerry.mysak »

Alpi76
Obecně platí, že ,223 rem potřebuje delší hlaven´, aby se využil výkon náboje. Na střelnici je to ale skoro jedno, málokdo střílí dál než na 100 m.
Největším nepřítelem občana je stát!
Největším nepřítelem svobody je jedinec zmanipulovaný propagandou.
alpi76
Pohlaví: muž

Příspěvek od alpi76 »

Vím, ale na velké dálky to také není určeno. V dosahu mám max. cca 300 metrů, což taky někdy zkusím. Ty puškohledy jsem pořídil, protože s kolimátorama se moje oči nekamarádí, vždy místo tečky vidí cosi rozplizlého. Na 14.5" mám zoom 1-8x a na té 10.5" zoom 1-4x.

Sice mě ještě láká ta 18" Gilboa od ZS v akci za 37 000,- ale to už bych neměl kam dát, protože Kalachy se mi zatím nepodařilo prodat.
jerry.mysak

no ona ,223 byla taky určena na boj zblízka ( do 300m) kdy má celkem plochou dráhu letu a vojcl nemusí řešit nastavování hledí. Neříkám, že nedoletí dál. Doletí. Znám lidi co nastřílí v pohodě na 500 m. Střela má sice energie jen trochu víc než malorážka a propad je děsivej, ale i tak by to dokázalo asi zabít.
Přílohy
terc3.jpg
terc5.jpg
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Chudoba s. 223 v Tikka Varmint velmi úspěšně střílel i na 1000m. A propad to nemá nijak děsivý. Pokud to Teda neni z nějaké 12,5"
JenDAG

Příspěvek od JenDAG »

K tomu by se asi melo rici i B, ze mel naboj postaveny primo pro tu pusku.
OAL mel na max. co se veslo, takze to byla jednoranka, atd.
Ale jo, kilak s tim strilel a i vyhral. Dostal .223 na hranici. :yes
jerry.mysak

předpokládám, že měl montáž skloněnou pod nějakým, asi nemalým úhlem.
Někdy loni byl ve střeleckej revue test, kdy stříleli asi na 500- 600 m . Pro nastřelení používali plachtu dlouhou kolem 8 m na vejšku, aby se našli v terči. Po nastřelení byl schopnej ten chlápek trefit balonek s barvou. Ale ta flinta musela bejt nastřelená na tuhle dálku. Kdyby chtěl střílet na blíž, tak bude těžce přestřelovat.
Někde bych to snad i našel.

Chudoba má možnosti, co my prostej dělnej lid nemáme. Ale střílet umí. O tom žádná
vilik010

Příspěvek od vilik010 »

tak jsem domu dotáhnul to DPMS Oracle za 17900 :lol: v pondělí na policii a pak :D už se těším na střelnici
Pendrek

Příspěvek od Pendrek »

Prosím o radu. Na své AR15 mám křivě mušku (je to ta verze, kde je nosič mušky nalisován na hlavni). Abych mohl střílet, musím mít mířidla (dioptr) posunutý až úplně do leva. Lze s tím něco udělat?
jerry.mysak

Pendrek
máš asi Norka, co? Už jsem to párkrát na čínanech viděl, že se s tím moc nepáraj.

Jestli to je zakolíkovaný, tak kolík vyrazit, srovnat, stáhnout aby se to nepohnulo a svrtat ( ideálně na na frézce frézičkou) o 1 mm větší průměr a dát nový kolík. Mě to čeká na na mým norkovi M308 na vodítku pístu.

Jestli je to jen nalisovaný, tak omotat hlaven mokrým hadrem, aby se neohřála, a nosič mouchy ohřát autogenem, nebo letlampou. Objímka se roztáhne a mělo by to jít pootočit. Ale bacha na vyhřátí hlavně.

Ale osobně bych se na to asi vydlábnul.
yoky

Příspěvek od yoky »

Na youtube je Proarms a střílí s Par Mk 3 14,5 na 800 m. Pěkné zásahy.
Uzivatelské Jméno

Příspěvek od Uzivatelské Jméno »

Na 800m můžeš střílet i s malorážkou. Nicméně 62grainová 223 z 24" hlavně (bez odběru plynů) má v 300m energii cca 750J což je "lepší Luger". S 14,5" nemá smysl na 300m otvírat boj protože ti někdo promptně vrátí něco výživnějšího.
VladaV

Příspěvek od VladaV »

Mohu se optat, zda máte někdo zkušenosti s AR od Gliboa?
Je těžká hlaveň oproti klasické k něčemu dobrá? Je to jenom na střelnici, kde váhu neřeším. A pístovku bych rád, ale PARku nechci a na Vosátka nemám :( .
Nicotinick

Příspěvek od Nicotinick »

Gilboa je slušná, ale celkem předražená "milspec" izraelská plynovka. Nikoli pístovka. Zatím ve srovnání s "milspec" dovozem z USA nikomu není jasné, proč stojí kolik stojí.
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
yoky

Příspěvek od yoky »

To VladaV zajímalo by mne proč ne Parka Mk3 kvalitou je to samé jako Vosátka. Máš nějaké zkušenosti s Parkou? Pak si ještě uvědom, že domácí produkce má výhodu při reklamaci.
VladaV

Příspěvek od VladaV »

To Nicotinick – ano máš pravdu, moje chyba. Měl jsem za to, že když stojí 40tis, bude to pístovka. :oops:

To Yoky – měl jsem v ruce PAR MK3, vyrobenou před dvěma roky. Proti strojnímu zpracování nic nemám. Ale pokud puška stojí 40tis, očekával bych, že se doladí maličkosti, které mě na ní prostě štvaly. Nestřílím s optikou, proto mířidla, co dávají v základu jsou prostě příšerná, nejlevnější Čína. Spoušť snad nejhorší, co jsem zažil na pušce, tvrdá s pocitem tahajícího hřebíku. To se mě daleko líp střílelo s M16 ze 60. let.
yoky

Příspěvek od yoky »

VladV nevím jak dlouho jsi ji měl , ale pokud soudíš na základě toho co jsi měl v ruce pár minut tak nevím. Já jsem s Parkou velice spokojen jak s přesností tak i s funkčností. V případě poruchy oprava na počkání.To co píšeš o spoušti je Tvoje subjektivní zjištění. Pokud jde o mířidla, i když jedu přes optiku, tak mechaniky jsou stále původní od UTG. K nerozeznání od Magpulu. Pouze jim chybí značky. Pístový systém šlape naprosto v pohodě. Pokud si myslíš, že ze zahraniční produkce za obdobnou cenu dostaneš něco lepšího, tak se mýlíš. Uvědom si, že za produkci mimo EU platíš clo DPH, plus marži a náklady s tím spojené-dovoz přeprava náklady na celní řízení.. Tak že za cca 40K koupíš flintu, která stojí cca 400-600 USD základovka. Jestli chceš super kvalitu tak dej 64k za HK, který používají i seal-ové, nebo 55K and up Sig, 60k a více DD, to už jsou kvalitní zbraně, ale také něco stojí. Ale asi to není špatná zbraň když s ní jezdí po světě Vinduška a umisťuje se na předních pozicích.
morho

Příspěvek od morho »

@yoky Jen malá technická - pokud vím tak DD nedělá pístovky
VladaV

Příspěvek od VladaV »

Počkej, já tvrdím, že je to kvalitní zbraň, ale kdyby se doladily detaily.

Měl jsem ji 4 měsíce. Na spoušti bych uvezl lokomotivu. Prodal jsem ji kamarádovi, který jako první krok koupil jinou spoušť, a to potom bylo něco jiného.

Mířidla vydržela dva měsíce, když jsem vyndával pušku z trezoru a zavadil jsem o roh a muška se ulomila. A když byly nasazené, nemohl jsem pušku vůbec nastřelit. Ani ze stolice. Mušku jsem měl vyšroubovanou na doraz a stejně jsem musel mířit na 50m zhruba 20cm pod terč, abych byl na terči. Kamarád tam dal optiku a je spokojený. Já jsem v té době do toho nechtěl dávat další investice. Pro mě to bylo zklamání.
yoky

Příspěvek od yoky »

u tech miridel na tvrdou manipulaci nejsou, to ani Magpuly. Ja se seřízením nemám problém. Pokud jde o spoušť to u nákladové tak je. Meni se spouště i na HK i na Sigu. Tedy pokud potřebuješ neco spec. Ja jsem original srovnal kluzné plochy a dost. Pak jsem dal Geisseleho 3d combat tehdy za 11K a v pohodě. Jinak to co je v originálu na Par a jinych je hlavně v mil spec. Tedy pro služební potřebu. Dalsi vec co u zahraniční flinty s novou hlavní. Takhle u Proarmsu požádám o výměnu hlavhlavně od WL a třeba v provedení 223 wylde. A když na to dojde, tak si ji vyměním sám. Kompletní vybavení na to mám. A nemusím čekat na zahraniční reklamaci.
alpi76

Příspěvek od alpi76 »

Gilboa dělá i pístovky. Nedávno byly v akci za 37 000,- Kč. 18" plynovou Gilbou jsem měl v ruce a moc mě nepřesvědčila, že by normální cena měla být 60 000,- Kč...
Odpovědět