morho, netvrdím, že je to pístovka. DD dělá jen vzduchovky. Nicméně dá se z ní udělat pístovka se systemem Adams. Jen jsem ji zařadil mezi kvalitní pístové zbraně. Odbočím, stále nechápu proč je armáda objednala??????morho píše:@yoky Jen malá technická - pokud vím tak DD nedělá pístovky
AR-15 family
Re: AR-15 family
Kazda AR ma pist. 

to by mne zajimalo kde ma DI pist????
- jerry.mysak
Asi myslíš pist olovou rukojet´, vid?JenDAG píše:Kazda AR ma pist.
Největším nepřítelem občana je stát!
Největším nepřítelem svobody je jedinec zmanipulovaný propagandou.
Největším nepřítelem svobody je jedinec zmanipulovaný propagandou.
Tam kde dochází k přenosu sil mezi plynem a mechanickým zařízením?yoky píše:to by mne zajimalo kde ma DI pist????

- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
Tvl - já nabývám dojmu, že ty žádnou zbraň nemáš a jen si tady vždycky plácáš játra. Jinak bys věděl, kde má plynovka pístní kroužky...jerry.mysak píše:Asi myslíš pist olovou rukojet´, vid?JenDAG píše:Kazda AR ma pist.
Pro yokyho a ostatní, kteří neví - sturmidlo má pravdu, pístní systém u plynovky je v podstatě uvnitř sestavy nosiče závorníku a závorníku, kdy závorník plní úlohu pístu. Nicméně jakmile vniknou plyny přes bolt carrier gas key do nosiče závorníku, tak protože závorník sám o sobě dopředu nemůže, dochází k započetí pohybu nosiče závorníku vzad.
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Bivoj uz to vysvetlil pro ty co nechapou a jen vykrikuji.
velice dobře vím jak to funguje. Ale Tve pojmenovani, je pouze jen Tvé. V odborné dokumentaci se nikde nevyskytuje a nikdo krome Tebe o pistu u DI nemluvi. Bolt je bolt a zadny pist. Máš velkpu přdstavivost., ale co se takhle držet technické dokumentace a reality.
- bivoj
- VIP
Evidentně asi NEVÍŠ jak to funguje. Nebo trolíš. To, že něco není POJMENOVÁNO jako píst neznamená, že to NEFUNGUJE jako píst. V každém solidním popisu funkce plynové AR je uvedeno, že bolt funguje jako piston. A to jednoduše proto, protože je to, mimo závorníku, zároveň funkčně i píst! Stejně tak jako nosič závorníku je zároveň funkčně válec pístu.
Argumentovat tím, že v plynové AR není píst jen proto, že tak není explicitně pojmenována nějaká součástka, je znakem velmi slabého logického uvažování a absence základních konstruktérských znalostí. Ano, pro některé zaryté plynovkáře musí být hrozné zjištění, že i v plynové AR mají píst, ale s principem funkce prostě nic neudělají. A ta je konstrukčně založena na rozpínání plynů ve válci, z jedné strany uzavřeného pístem.
Argumentovat tím, že v plynové AR není píst jen proto, že tak není explicitně pojmenována nějaká součástka, je znakem velmi slabého logického uvažování a absence základních konstruktérských znalostí. Ano, pro některé zaryté plynovkáře musí být hrozné zjištění, že i v plynové AR mají píst, ale s principem funkce prostě nic neudělají. A ta je konstrukčně založena na rozpínání plynů ve válci, z jedné strany uzavřeného pístem.
Sic semper tyrannis.
- Nicotinick

"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
jasne plynovka je pistovka a pistovka je dvojpistovka. Podivej se na schema jak to funguje. a co je podstatou a rozdilem mezi pistovkou a DI.
- bivoj
- VIP
Tvl yoky, poposedni si... Fakt už nevím, jak ti jinak vysvětlit, že zatímco u pístovky dostává nosič závorníku pohybový impuls od vnějšího pístu, tak u plynovky tento impuls vzniká tlakem plynů v komoře nosiče, kde sestava nosič + závorník vytváří funkční skupinu válec a píst. To prostě neokecáš, i kdyby ses na hlavu postavil.
Je vidět, že konstrukcím zbraní typu AR příliš nerozumíš, na obrázku co jsem postoval výše nevidíš slova "cylinder" a "piston" a jen tady ze sebe děláš hlupáka...
Je vidět, že konstrukcím zbraní typu AR příliš nerozumíš, na obrázku co jsem postoval výše nevidíš slova "cylinder" a "piston" a jen tady ze sebe děláš hlupáka...
Sic semper tyrannis.
zavornik u di působí spíše jako ucpávka , aby byl plyn schopny pohnout dostatecne s nosicem závorniku. Pak už pohyb v před provádí pružina bufferu. Ono občas se také stává, že při důkladném odstraněni karbonu z těsnicich kroužků zpúsobí to, že to foukne a nenabije. Proto např u M 4 apod. po vyčištění se vystřelilo cca 3 az 5 ran, aby doslo k utěsneni. Jinak hlavni podstatou je že plyny ženou závornikový systém vzad. U pistu to je impulz plynu od gassbloku na tycku pistnice.
Klid, bivoji, zkus ho prostě ignorovat. Nerozumí nejen konstrukci AR, ale nemá ani představivost a unikají mu konstrukční principy.
V podstatě jen trolí...
V podstatě jen trolí...
cep fakt to nema cenu. Drzte se sveho pistu. Ja zustanu u závorníku. Apropo podivejte se na schema lepe v 3 D jak to funguje. Btw jeto flinta a ne auto.
- bivoj
- VIP
To už jsem si bohužel stačil všimnout. Absolutně nerozumí funkci pístové skupiny. Hlavně že napsal, cit "...zavornik u di působí spíše jako ucpávka..." a nepochopil, že pokud je válcová "ucpávka" suvně ve válcové díře, není ničím jiným jak pístem. Podle mě ho mate to, že zde pracovní pohyb skupiny válec+píst nekoná píst, ale válec. Mno, myslím, že kdyby viděl a měl pochopit funkci třeba starého leteckého hvězdicového motoru s rotačními válci, asi by se mu rozskočila hlavaCep píše:...a unikají mu konstrukční principy...

Sic semper tyrannis.
bivoji. zvych kvalit nedosahuji. Me staci ci vim. Tusil jsem, ze Mpas neco s vopzidli ci letadli , Jenom tak mimochodem, to co mam naletano, asi nezvladnes za cely zivot. Ale ooravdu Tvoji teorii jsem slysel poprve a ani v USA jsem se s timto vykladem nesetkal, ale budis. Ja Ti to neberu.
- bivoj
- VIP
Víš co, než ze sebe uděláš úplně a definitivně vola, přečti si, jak plynová AR opravdu funguje:
https://www.all4shooters.com/en/Shootin ... the-AR-15/
Především doporučuji k prostudování tyto odstavce o funkci expansion chamber, kde jsem ti pro jistotu zvýraznil důležité informace:
As soon as the bullet passes the gas port in the barrel, part of the hot gases start to flow into the gas tube towards the BCG. Here they enter the expansion chamber through the bolt carrier key and start to exert pressure on all of the surfaces in the expansion chamber, whose forward surface is the piston in the bolt tail, with its three C rings.
These are not different from the gas seals on the pistons in the engine of your car. As in a car engine, the gases push on this piston, only in this case it’s the cylinder that moves from a stationary piston: the bolt carrier is therefore pushed back.
Ještě nějaké další dotazy?
https://www.all4shooters.com/en/Shootin ... the-AR-15/
Především doporučuji k prostudování tyto odstavce o funkci expansion chamber, kde jsem ti pro jistotu zvýraznil důležité informace:
As soon as the bullet passes the gas port in the barrel, part of the hot gases start to flow into the gas tube towards the BCG. Here they enter the expansion chamber through the bolt carrier key and start to exert pressure on all of the surfaces in the expansion chamber, whose forward surface is the piston in the bolt tail, with its three C rings.
These are not different from the gas seals on the pistons in the engine of your car. As in a car engine, the gases push on this piston, only in this case it’s the cylinder that moves from a stationary piston: the bolt carrier is therefore pushed back.
Ještě nějaké další dotazy?
Sic semper tyrannis.
proste jak jsem rikal bez auta ani ranu. Tak ze uz si pripadam jak na vojne ....Clanek 1 velitel ma vzdy pravdu, cl.2 kdyz ji nema plati clanek 1. Proste aby si to nemusel omilat stale do kolecka. Mas pravdu, staci. Ale uz presvedcuj nekoho jineho. Ja vim sve a dulezite je, ze vim jak funguje moje ar a dokazu odstranit pripadne zavady. Tak doufam, ze uz Ti to stačí.
- bivoj
- VIP
No, tak ti gratuluji. Právě ses postavil po bok takovým "duševním gigantům" jako je jerry.mysak atp. Ti také neumí unést prohru i když je člověk postaví přímo před hotovou věc, tedy v tomto případě černé na bílém naprosto jasně a detailně popsáno jak plynová AR 15 funguje i s ilustracemi (a i s tím, že závorník funguje jako píst a nosič jako válec). Ty prostě tváří v tvář jednoznačně a nezpochybnitelně podaným informacím budeš pořád mlít tu svoji mantru i kdyby ti to říkal přímo Eugene Stoner.
Co ovšem na takových lidech jako jsi ty nesnáším nejvíc je, že se k tomu ani neumíš postavit jako chlap a neumíš přiznat svoji chybu a neznalost a jsi tedy jen další do zbírky zkurvené generace samolibých namyšlených sobců, kteří se chovají jako rozmazlení fracci i v dospělosti. Ostatně každý si tady ten obrázek o tobě už může udělat.
Co ovšem na takových lidech jako jsi ty nesnáším nejvíc je, že se k tomu ani neumíš postavit jako chlap a neumíš přiznat svoji chybu a neznalost a jsi tedy jen další do zbírky zkurvené generace samolibých namyšlených sobců, kteří se chovají jako rozmazlení fracci i v dospělosti. Ostatně každý si tady ten obrázek o tobě už může udělat.
Sic semper tyrannis.