Náboje - zkušenosti a názory
Re: Náboje - zkušenosti a názory
Co se týká sortimentu v našich obchodech, to máš těžké.
Trh není velký, zákazníci jsou většinou dost citliví na cenu, kdo víc střílí tak přebíjí nebo přebíjenky kupuje, ať už tovární, nebo "přebíjí u kamaráda". Dražší náboje budou v krámě spíš hezká dekorace, než zboží, které se točí. Lahůdky typu JHP nebo EFMJ jsou mimo hru kvůli legislativě. SB asi není nejlepší střelivo na světě, ale za rozumnou cenu poskytuje přijatelnou kvalitu, alespoň já jsem s ním tedy žádný problém nikdy neměl a ani o něm z relevantních zdrojů nevím (bavíme se stále o 9x19).
Přebíječi jistě každou nábojnici pečlivě kontrolují při přebíjení přesnějších puškových nábojů, ale při objemovém přebíjení pistolových?
Podle mě má u nás MAXXTECH šanci, pokud bude kvalitou alespoň srovnatelný s SB a cenou alespoň o 10% níž. Jinak to bude spíš okrajová záležitost.
Trh není velký, zákazníci jsou většinou dost citliví na cenu, kdo víc střílí tak přebíjí nebo přebíjenky kupuje, ať už tovární, nebo "přebíjí u kamaráda". Dražší náboje budou v krámě spíš hezká dekorace, než zboží, které se točí. Lahůdky typu JHP nebo EFMJ jsou mimo hru kvůli legislativě. SB asi není nejlepší střelivo na světě, ale za rozumnou cenu poskytuje přijatelnou kvalitu, alespoň já jsem s ním tedy žádný problém nikdy neměl a ani o něm z relevantních zdrojů nevím (bavíme se stále o 9x19).
Přebíječi jistě každou nábojnici pečlivě kontrolují při přebíjení přesnějších puškových nábojů, ale při objemovém přebíjení pistolových?
Podle mě má u nás MAXXTECH šanci, pokud bude kvalitou alespoň srovnatelný s SB a cenou alespoň o 10% níž. Jinak to bude spíš okrajová záležitost.
Moje zkušenost na Maxxtech v lugeru je 1100 vystřelených z mojí XDM 3,8 a žádná zádržka, špiní stejně jako SB a přesnost také srovnatelná se SB. Také jsem na ně našel na různých fórech nic moc recenze, ale zkusil jsem je. A přímo od prodejce vím, že problémy ze začátku byly, ale to už neplatí, teď je to konkurence schopné střelivo.
Jakube? ...
Nezní to zle, jaké máš zkušenosti s provedením nábojnice?

Nezní to zle, jaké máš zkušenosti s provedením nábojnice?
Áno
Neměřil jsem přesně, ale není vidět rozdíl od SB. Rozhodně žádný takový patvar viz pár příspěvků z5. Podle mě to byly první porodní bolístky, než poladili výrobu. Neříkám, že to je něco Top, ale střílí to spolehlivě a když mám štěstí trefim stodolu zevnitř.
Zatím jenom sbírám k přebíjení se snad časem dostanu.

Neměřil jsem přesně, ale není vidět rozdíl od SB. Rozhodně žádný takový patvar viz pár příspěvků z5. Podle mě to byly první porodní bolístky, než poladili výrobu. Neříkám, že to je něco Top, ale střílí to spolehlivě a když mám štěstí trefim stodolu zevnitř.
Zatím jenom sbírám k přebíjení se snad časem dostanu.
Není třeba měřit přesně, ta jejich specialita je tak odlišná od běžné nábojnice, že snad ani nejde nepochopit... Nebo jde?
Stodolu zevnitř... a nepomáháš si zavřenými vraty?
Raději asi zkusím věřit tvému předchozímu tvrzení, že je přesnost srovnatelná s SB, a až budu mít cestu kolem Holešovic, koupím něco na vyzkoušení. Nebo nebere to od vás někdo na maloobchod do oblasti Louny a přiměřené okolí?

Stodolu zevnitř... a nepomáháš si zavřenými vraty?

Není viditelný rozdíl od ostatních viz foto z leva Fiocchi, SB a Maxxtech.
Většinou v těch vratech stojim
ta přesnost je dobrá, já se s nimi trefuji celkem obstojně, kazí to jenom ruce.
Do Loun a okolí nikdo od nás a já už tím směrem také moc ne.
Většinou v těch vratech stojim

Do Loun a okolí nikdo od nás a já už tím směrem také moc ne.
kdysi jsem tady popisoval své problémy s Magtechy (rozměry)
http://rozpad.cz/forum/viewtopic.php?f= ... 034#p91034
http://rozpad.cz/forum/viewtopic.php?f= ... 034#p91034
dělník nejsem, rolník také ne, musím tedy asi být pracující inteligent
Maxxtech zbytečně řešíte, ty jejich speciální nábojnice byly první série, teď mají standardní.
jen amatérský postřeh
nedávno se na trhu objevila novinka - subsoniky .308 (PPU) - prodává je BVS
rozumnou tabulku jsem k tomu nesehnal
ale na 100m to oproti normální munici padá cca 35-37 cm...což jsem čekal. problém je, že je to dost nekonzistentní a nejde s tím udělat rozumnej soustřel...teda aspoň ne z mého Rem700 16,5"
na druhou stranu to kope jak malorážka a dá se to střílet snad bez sluchátek
nedávno se na trhu objevila novinka - subsoniky .308 (PPU) - prodává je BVS
rozumnou tabulku jsem k tomu nesehnal
ale na 100m to oproti normální munici padá cca 35-37 cm...což jsem čekal. problém je, že je to dost nekonzistentní a nejde s tím udělat rozumnej soustřel...teda aspoň ne z mého Rem700 16,5"
na druhou stranu to kope jak malorážka a dá se to střílet snad bez sluchátek

\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Tak on to podle měření úplně sub není. Lítá to kolem 350 a dost nekonzistentně asi podle toho kde je sesypaný prach. Na vedlejším fóru o střílení je na to celé téma.
-
- Pohlaví: muž
Seržo, sústrel je aký?
Kedysi som sa vyvadil s borcom čo ma krmil drístami ako je to na 150- 300m presná strelba. Ma zosmiešnil keď som tvrdil že tak do 100m možno...
Kedysi som sa vyvadil s borcom čo ma krmil drístami ako je to na 150- 300m presná strelba. Ma zosmiešnil keď som tvrdil že tak do 100m možno...
zapalka vyvine v naboji 308 win startovaci tlak pro iniciaci prachove sloze cca 80 bar. tj 80 kg na 1 cm2, coz vede k zazechu CELEHO povrchu prachovych zrn.... respektive je uplne jedno kde se momentalne prach v nabojnici nachazi 
viktor
ps: nemate tam ještě nejakou hezkou třeba o karkulce ?

viktor
ps: nemate tam ještě nejakou hezkou třeba o karkulce ?
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
Sigmund Freud
-
- Pohlaví: muž
O karkulke neznam. Ale čo takto 308 subsonik na 300m?
Viktor má pravdu,s tým že ten prach v podstate bude horieť natlačený všetok pri strele,ten tlak zo zápalky má vždy tendenciu tlačiť ho dopredu.Logicky.
308 subsonic na 300m je taky něco o karkulce, to je takovej hod bramborou, proste lehka a pomala strela, výsledek si predstav sam.¨viktor
Sigmund Freud
Sigmund Freud
soustřel cca 8cm...ale mám jen 16,5" lauf...achopsalista píše:Seržo, sústrel je aký?
zatím asi nejlíp mi z tý krátký hlavně lítají lovecký 180grs softpointy od S&B

\(^_^)/
Pro zajímavost data k 308 Win. Lapua SUBSONIC 13,0g:
Zdroj: http://zbranetobiasek.cz/kulove-lovecke ... 2018.html#
Zdroj: http://zbranetobiasek.cz/kulove-lovecke ... 2018.html#
diky za data, vzdyt rikam hod bramborou, převýšení letu drahy přes 3m a energie na urovni naslaple 9 mm Luger.
Proste náboj do cca 100m.
viktor
Proste náboj do cca 100m.
viktor
Sigmund Freud
Sigmund Freud
- jerry.mysak
Viktor
ono celkově jsou všechny subsoniky použitelný do cca 150 m. Ale spíše blíž.
Ono je to tak, že lidi koukaj na blbý americký filmy a vidí střílet maníka s tlumičem, kterej udělá jen puffff a o půl kiláku dál to do zloducha udělá díru že bys prostrčil pěst.
Plno lidí si neuvědomeje že sice střela má energie dost, ale musel by jsi mít nastřeleno na určitou dálku. Spleteš se v odhadu dálky o 50m a už přestřeluješ, nebo podstřeluješ.
U nás jsou subsoniky o hovně. Tlumiče jsou ofiko zakázaný a jediný smysluplný využití subsoniku je na pytlačení.
ono celkově jsou všechny subsoniky použitelný do cca 150 m. Ale spíše blíž.
Ono je to tak, že lidi koukaj na blbý americký filmy a vidí střílet maníka s tlumičem, kterej udělá jen puffff a o půl kiláku dál to do zloducha udělá díru že bys prostrčil pěst.
Plno lidí si neuvědomeje že sice střela má energie dost, ale musel by jsi mít nastřeleno na určitou dálku. Spleteš se v odhadu dálky o 50m a už přestřeluješ, nebo podstřeluješ.
U nás jsou subsoniky o hovně. Tlumiče jsou ofiko zakázaný a jediný smysluplný využití subsoniku je na pytlačení.
Největším nepřítelem občana je stát!
Největším nepřítelem svobody je jedinec zmanipulovaný propagandou.
Největším nepřítelem svobody je jedinec zmanipulovaný propagandou.
- Bill Masen
- Editor
A na šmejda co mi vleze do baráku.