...nepravděpodobná.

Imho, posun v roztaveném plastu se beztak srovná při funkčním cyklu zbraně, krom takovej kropáč, jako je glock. Na tom videu se vytavila do rámu uzamykací kulisa a beztak to fungovalo.
Nemusíš se bát. Od dob prvního příspěvku zde v threadu jsem už vyzkoušel mnohé. A to především tu skutečnost, že "devítku" (tj. ráži 9mm Luger) není takřka možné odladit tak, aby fungovala s černým prachem při zachování spolehlivé samonabíjecí funkce pistole. Ale jak už řekl přede mnou Pahrb, řešíš kraviny.TomSmith píše:...Zkus si to někdy
vanto píše:Co sa tyka prebijania, cierny prach je vykonovo 1/3 z bezdymneho prachu. Teda 3 x viac mnozstva BP treba na rovnaku laboraciu. Pri .45 vzhladom na velkost nabojnice to asi ide nalaborovat tak, aby aspon obtahovalo. Pri inych kalibroch si netrufnum odhadnut. Cistenie moze byt problem, ale poznam ludi co nikdy necistili glock a po par tisic vystreloch ide bezproblemov, takze do istej miery asi znesie aj BP. Chcelo by to vsak otestovat, na ziskanie presnejsich cisel.
No síra v nouzi nejvyšší nemusí být, viz. například cocoa powders nebo zápalnicové prachy: Střelné prachy IIviktor píše:sira, dusicnan draselny , to uz je horsi.
Oprášim trochu vlákno...ladaj píše:Přebíjení 45ACP běžným Vesuvitem a střelou 230gr mám vyzkoušeno, nábojnici plnou prachu a zalisovat. Přetahuje spolehlivě (1911 Norník i Spartan). Luger jsem zkoušel, ale nábojnice je příliš malá, nepřetáhne ani náhodou (hp35).
Pokud si správně vzpomínám, při dávkování do předovky vychází při odměřováním nábojnicí 357 i 45ACP zhruba stejné množství prachu (cca 1,5g)... no a 357 je jen nepatrně delší, než 38spl, která byla v době vzniku stavěná i na plnění BP.