Použití černého prachu v moderních pistolích v PA

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Pahrb
Pohlaví: muž

Re: Použití černého prachu v moderních pistolích v PA

Příspěvek od Pahrb »

Řešíte kraviny... Situace, kdy bude třeba vystřílet několik zásobníků z pistole po sobě, navíc střelivem laborovaným černým prachem je velmi...

...nepravděpodobná. :roll:

Imho, posun v roztaveném plastu se beztak srovná při funkčním cyklu zbraně, krom takovej kropáč, jako je glock. Na tom videu se vytavila do rámu uzamykací kulisa a beztak to fungovalo.
bivoj
VIP

Příspěvek od bivoj »

TomSmith píše:...Zkus si to někdy ;)
Nemusíš se bát. Od dob prvního příspěvku zde v threadu jsem už vyzkoušel mnohé. A to především tu skutečnost, že "devítku" (tj. ráži 9mm Luger) není takřka možné odladit tak, aby fungovala s černým prachem při zachování spolehlivé samonabíjecí funkce pistole. Ale jak už řekl přede mnou Pahrb, řešíš kraviny.

BTW, zkus si v kuse vystřelit třeba padesát ran z revolveru v ráži .44 Magnum. Můžu ti garantovat, že budeš jeho teplotou (a teplotou hlavně) také vcelku překvapen.
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
TomSmith

Příspěvek od TomSmith »

Nejde jen o to zda se roztaví či ne plastový rám, ale i to aby hlaveň pistole rozpálená černým prachem po přebití neodpálila náboj v komoře jen teplem.
devlop

Příspěvek od devlop »

Můj názor je ten, že fyziku člověk nikdy "neochčije", plast bude vždy plast a ten se s vysokou teplotou prostě rád nemá, ať už je v něm XY procent karbonových vláken a je vyroben nejmodernější Hi-Tech technologií. Zde je velmi známé video, kdy je Glock 17 gen 3 full auto doslova "utaven" tak, že není schopen další funčknosti. Fixace závěru v plastovém rámu je při testu natolik povolena, že nedojde k odpálení náboje v komoře. Vím, tohoto stavu se při "non fullauto" střelbě nikdy nedosáhne, ale "výhřevnost" černého prachu by se tomu mohla, možná, přiblížit

https://www.youtube.com/watch?v=ub4OswUhLwo

4:37s - doražení závěru = výstřel (bez dotyku na spoušť)

Obrázek
Naposledy upravil(a) devlop dne 22.03.2016 21:08, celkem upraveno 1 x.
viktor

Příspěvek od viktor »

obavam se ze v dobe kdy budesmuiset nabijet naboje do sveho glocka budes setrit zoufale kazdou ranu takze vastrileni tolika naboju aby se glock roztavil je prakticky nemozne, navic pri pouziti cerneho prachu mas z glocka v lepsim pripaade opakovacku v horsim zasekavadlo ...
viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
bivoj
VIP

Příspěvek od bivoj »

2 Viktor - opakovačka to být nemusí, pokud se zvolí vhodná ráže - viz můj úplně první příspěvek v threadu. Se zbytkem souhlas. Pokud se Glock "utaví" při cca 670 ranách ve fullauto při prakticky nepřetržité střelbě (jako na videu od devlop), tak diskuse o jeho likvidaci černoprachými náboji při semiauto střelbě v PA době je naprosto bezpředmětná.

OT - Zlikvidovat fullauto režimem a nepřetržitou střelbou se dá velmi rychle jakákoliv zbraň která existuje! Zrovna "Iraqveteran8888", od něhož je výše postnuté video, takto "utavil" i AK 47, AR-15 ap...
Sic semper tyrannis.
bivoj
VIP

Příspěvek od bivoj »

Věř mi, že to zase tak jednoduché opravdu není. Musíš mít v hlavě celkem dost našrotovanou vnitřní balistiku, abys vypočetl hybnost zbraně po výstřelu. Bez znalostí vnitřní balistiky dostaneš maximálně hrubý odhad. Ale rozhodně neplatí prostý 3. Newtonův zákon akce a reakce: tj rovnice m(střely) × v(střely) = m(zbraně) × v(zbraně)...

Musíš totiž počítat s celkovou energií, která se mimo jiné skládá z energie střely, zbylá energie úsťových plynů vytékajících z hlavně poté, co střela opustí hlaveň (což je závislé na jejich teplotě a tlaku v tomto okamžiku), energie způsobená třením střely v hlavni, odporem vzduchu střely při pohybu v hlavni a spoustu a spoustu dalších parametrů... Balistika (včetně počítání zpětného rázu či zpětné hybnosti zbraně) vážně není fyzika ze základky. Takže jsem celkem zvědav na tvoje vzorce a výpočet.
Sic semper tyrannis.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

OT promazány!!!!
viktor

Příspěvek od viktor »

bivoji ty z toho zas delas hokej, tohle se ti vazne povedlo :D energie způsobená třením střely v hlavni...
hodne veci lze zanedbat :D potom je to cista hybnost
viktor
Sigmund Freud
misob

Příspěvek od misob »

vanto píše:Co sa tyka prebijania, cierny prach je vykonovo 1/3 z bezdymneho prachu. Teda 3 x viac mnozstva BP treba na rovnaku laboraciu. Pri .45 vzhladom na velkost nabojnice to asi ide nalaborovat tak, aby aspon obtahovalo. Pri inych kalibroch si netrufnum odhadnut. Cistenie moze byt problem, ale poznam ludi co nikdy necistili glock a po par tisic vystreloch ide bezproblemov, takze do istej miery asi znesie aj BP. Chcelo by to vsak otestovat, na ziskanie presnejsich cisel.

Nevycistit G dlhsi cas je realne, ale nie s bp. To necistenie je realne mozno tri, styri zasobniky. No revolvery ide krmit bp pokojne. Testovali sme na strelnici klasicky colt navy.44, alfu a s&w obe kaliber .357mag. Alfa a s&w sa pri tretej salve pridrhavali, ale nudzove natrenie nabojnic a osky bubnov pomadou (z lidlu) slo vse ako po masle. Naboje 357 naplnene bp kolko slo, bez ucpavky, gule doma liate. Uspech nas navnadil a podujali sme strielat ciernym prachom plnene strelivo (kamarat naplnil 250 kusov) aj merlinu lever action, ktora dostala strek wd40 pri kazdom nabijani a 250 patron sa nam zdalo byt aj malo :-D
Nabite 9luger bol prepadak... Cz75 ako tak, walther P99 temer kazda zaseknuta.
Mám rád športy, kde sa niečo páli... benzín, či prach je mi to jedno. Pre PA dobu sa snažím vzdelať a pripraviť. Veď stačí vedieť, čo sa deje vo Svete a viem, že PA doba je asi za rohom.
viktor

Příspěvek od viktor »

ne tom neni celkem nic divneho protoze 357 mag je prodlouzeny 38 spec z bezpecnostnich duvodu. 38 spoec je puvodne cernoprachy naboj a tak ma dostatecnou kapacitu. proste 38 spec a 357 mag nabijes cernym se slusnymi vysledky, protoze se ho tam proste dost vejde. Horsi je to s kapacitou moderniho nabojnic, tj starych cca pouze 100 let. Napr kapacita nabojnice 308 win je kolem 50gr cerneho prachu, nevim to presne ,ale tak nejak to bude. Problem je raze, proste cernoprach chce poradnou diru. .44 cernopracha pistole ma vykon na urovni cca 357 mag to be slo, u dlouhych razi klesa vykon na usti protoze strely jsou proste pomale, ale ucinek v cily je stejne supr. Horsi je presnost protoze to na delsi vzdalenost lita jak brambora. Otazka je zda ma vlakno smysl, protoze vyroba cerneho prachu take neni zadna sranda. Drevene uhli neni problem, ale sira, dusicnan draselny , to uz je horsi. Take by byly velke problemy s kvalitou, to vse je pro zas velke raze a jsem u toho, takze pokud bych uvazoval o nejakem pouziti cernoprachych zbrani pro PA tak jsem u 38/357 mag. a 45 x 70 gav u dlouhych..
viktor
Sigmund Freud
TomSmith

Příspěvek od TomSmith »

viktor píše:sira, dusicnan draselny , to uz je horsi.
No síra v nouzi nejvyšší nemusí být, viz. například cocoa powders nebo zápalnicové prachy: Střelné prachy II
No a dusičnan neboli sanytr si holt vyrobíš stejně jak to dělali ve středověku ... chlév je výhodou ;)
achopsalista

Příspěvek od achopsalista »

ladaj píše:Přebíjení 45ACP běžným Vesuvitem a střelou 230gr mám vyzkoušeno, nábojnici plnou prachu a zalisovat. Přetahuje spolehlivě (1911 Norník i Spartan). Luger jsem zkoušel, ale nábojnice je příliš malá, nepřetáhne ani náhodou (hp35).

Pokud si správně vzpomínám, při dávkování do předovky vychází při odměřováním nábojnicí 357 i 45ACP zhruba stejné množství prachu (cca 1,5g)... no a 357 je jen nepatrně delší, než 38spl, která byla v době vzniku stavěná i na plnění BP.
Oprášim trochu vlákno...
Z krátkych je ešte vhodný kaliber 7,62x25t. Vraj dokáže dať s bp okolo 360- 380J, čo nieje zlé vzhladom na priemer strely.
Vz.43 tiež nieje na zahodenie. Pravda sústrel je horší (na 50m okolo 10cm). Osobne by som 58-mu s bp. používal tak max do 100m. Ale na zombaňov dobré. Dokonca aj samonabíja. Olovo sa mi tu neosvedčilo. Skúšal som aj ťažšie strely. Póvodné 8g. sú ideál. Do nábojnice vojde 2,8g. Čo je však dóležité, prach musí byť váźený. Pri použití odmerky to v 50m už lieta po celom terči. Na 25m v pohode ale povedzme si, kto bude laborovať vz.43 len na tuto vzdialenosť?...
Až budú hradlá pomeriam.
Lyster
VIP

Příspěvek od Lyster »

Mám jeden dotaz na černý střelný prach.
Lze jej poslat poštou? Na internetu jsem našel tak 50/50 že neposílají.

A co přeprava v MHD? Neumím si představit, mít kilo Vesuvitu v batohu v autobuse, metru atd... asi by jsem se zbláznil strachy, než by jsem to přivezl domů.
achopsalista

Poslať poštou ide, len sa to nesmie...
Inak nevidim dóvod prečo by si to v buse nemohol mať v batohu dobre zabalené. To nieje traskavina.
Strelec45
VIP

Příspěvek od Strelec45 »

Ježíš Listere, když s sebou taháš zbraň taky ji neukazuješ. Tak co nějaká pixla prachu, ať nitro nebo černý. :roll:
Na přepravu je obojí bezpečný, nárazy nevadí, jiskry nevadí, vydýchaný vzduch taky ne. Jen se nesmíš dostat do ohně. :lol:
Všeliké to kvaltování, toliko pro hovado vhodné jest.
jerry.mysak

Příspěvek od jerry.mysak »

tomsmith
výrobu černýho prachu jsme už řešili v jinde. Ve zkratce: není to o tom smíchat síru, mour a ledek. Musíš z toho udělat těsto, to nastrouhat, vysušit, ve stoupách namlýt, prokátrovat. Žádná prdel. Povinná četba Urbanski III díl technologie a výroba výbušnin.

Navíc drážkování moderních zbraní počítá s celopláštovýma střelama. Měkký olovo ti bude v některých vývrtech dělat bordel. At už se budou zasírat drážky, tak i přesnost nemusí být nic moc.

Osobně mě takhle vyškolila Winchestrovka 1874 (nerezová kopie od Taurusu) ráže 44 mag. Celopláště chodily krásně ,ale olovo jsem měl rozkydaný po celým terči. Zkoušel jsem různý navážky od minimální po maximum a nic. Lehká střela, těžká střela , nic.

Na druhou stranu mám několik zbraní, kterým tvrdý (ale i měkký) olovo nevadí, většinou v rážích .44 a .45
má osobní zkušennost je že čím menší ráže, tím hůř z toho olovo lítá.
Největším nepřítelem občana je stát!
Největším nepřítelem svobody je jedinec zmanipulovaný propagandou.
achopsalista

Myšáku, a to je pre mňa záhada...
Čo som v kose po strelbe (a oplachu) pozeral tak vývrt čistý ako psie gule. Ani náznak po mazaní olova. A napriek tomu ako píšeš po celom terči...
Nemóže to byť stúpaním? Na druhú stranu aj celoplášt hnaný rovnako pomaly (čiernoprachom) by potom logicky mal vykazovať nestabilitu.
Som z toho jenlen. ..
jerry.mysak

Příspěvek od jerry.mysak »

achopsalista

jen ti popisuju své zkušennosti. Prostě někde to funguje, jinde ne. Nemám dostatečnej vzorek zbraní na to abych to nějak zdůvodnil.
Největším nepřítelem občana je stát!
Největším nepřítelem svobody je jedinec zmanipulovaný propagandou.
dracekvo
VIP

Příspěvek od dracekvo »

Nevěřím že v domácích podmínkách budem schopni vyrobit černej prach v takové kvalitě, aby alespoň spolehlivě fungoval v 45ACP.
A to vůbec nemluvím o mizerné inicializaci nějakou podomácku vyrobenou zápalkou ze sirek a nastrouhaného škrtátka.

Není snažší si koupit do zásoby třeba 10kg prachu a odpovídající počet zápalek?
Odpovědět