Detonics (Czechgun) zbraně - všechny typy

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
Václaf
VIP
Pohlaví: muž

Re: Czechgun Gladiator .45 SCP a .500 HD

Příspěvek od Václaf »

Měl jsem tu čest,roztomilé koťátko :yes
Čechy čechům !!!!!
Hohepa
VIP

Příspěvek od Hohepa »

to je obrázek z netu. Z hlubokou lítostí musím oznámit, že nejsem majitelem......

to jen jak by to mohlo dopadnout i s CG, když bůch a Fab dá..... :rofl
Bill Masen
Editor

Příspěvek od Bill Masen »

Jako že z perkusáka by byl nábojovej multirážovej gun? to nevím jestli to takhle Fab myslel.
Dendorric

Příspěvek od Dendorric »

Díky za odkaz a inspiraci :yes Už mám na cestě 2ml mikrozkumavky (spolu s pytlem psího žrádla, abych neplatil poštovný).
perlufanda píše:Plastové zkumavky...
Zjistil jsem, že do zkumavek na moč (15ml) se parádně vejde šest ogiválů cal. 45. Vzhledem k tomu, že tam nejsou moc natěsno (ale nepřetáčí se) určitě nebude problém je tam dát namazaný - cal. 50 nemám možnost zkusit. Dovedu si představit, že na střelnici člověk jen otře spodek střely (kterým to leze ze zkumavky ven) a naláduje do hlavně.
Bill Masen
Editor

Příspěvek od Bill Masen »

Co do voskovanýho papíru? bylo by to stylovější a nehrozilo by že se ti přilepí na stěnu zkumavky a nepůjdou vyndat. ;)
Dendorric

Příspěvek od Dendorric »

Bill Masen: Taky možnost, ale když už má člověk zkumavky doma ve větším množství... :-) Přilepení bych se nebál (i když záleží na mazání, jaký kdo používá) - vyklepnout to půjde vždycky.

Mimochodem perlufandova poznámka o " tabulce různých nábojů a jejich odpovídající dávce na Vesuvit" mě přivedla k tomuto:

davky prachu z nabojnic /Vesuvit LC/
.357 mag ............. 1,75g
.38 sp....................1,52g
.45 auto.................1,73g
9mmL....................0,87g
5,6x50R................2,2g
.222 rem................1,76g
7x57R...................3,86g
prach volne sypany, nesklepavany.
ja som mal odmerku urobenu zo striekacky. odrezes tu cast kde sa dava ihla a nastavis si potrebny objem vytiahnutim piestu.

Zdroj zde http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f= ... 7&start=60. Přijde mi to celkem užitečný, tak mě nebijte, pokud sem vkládám něco, co je tu všem notoricky známý.
letec

Příspěvek od letec »

Zdravím, měl jsem možnost si vystřelit z Gladiátora a pistolka mne nadchla :yes . Asi si jeden kousek taky objednám. Mám dotaz na doporučené náhradní díly. Po přečtení vlákna chápu, že je dobré dokoupit zápalníky a pistony. Ale v pdf návodu je jako náhradní díl možný k objednání uveden čep kontejneru. Má to nějaký důvod? Při testech se s tímto dílem něco dělo? V e-shopu tento díl není a podle obrázku to ztrácející se položka nebude. A pokračovaly testy prototypů až do současné doby?
PaF

Příspěvek od PaF »

Střílel jsi .45 nebo .500?
Piista

Příspěvek od Piista »

To by mne take zajimalo, jestli .45 nebo .500
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

letec píše:Zdravím, měl jsem možnost si vystřelit z Gladiátora a pistolka mne nadchla :yes . Asi si jeden kousek taky objednám. Mám dotaz na doporučené náhradní díly. Po přečtení vlákna chápu, že je dobré dokoupit zápalníky a pistony. Ale v pdf návodu je jako náhradní díl možný k objednání uveden čep kontejneru. Má to nějaký důvod? Při testech se s tímto dílem něco dělo? V e-shopu tento díl není a podle obrázku to ztrácející se položka nebude. A pokračovaly testy prototypů až do současné doby?
S čepem kontejneru se nic nedělo. U něj je spíš možnost ztracení při čištění na střelnici. Zatím ho ale nikdo nepoptával, takže na E-shopu není.

Testy prototypů pokračují kontinuálně, včetně nejstarší pětačtyřicítky s výrobním číslem jedna. Díky tomu si můžeme snadno ověřit některá tvrzení zákazníků při případných reklamacích.
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

Fabe, tak práskni kolik dvojvýstřelů už za sebou 001 mâ. :)
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Už jsme to po pár tisících přestali počítat :)
mikomik69

Příspěvek od mikomik69 »

Zdravím všechny majitele a zájemce o Gladiátora. Jsem čerstvý vlastník tohoto mazlíka v 45ce a zatím nadšení. V reálu lepší a větší než na fotkách. Dáno prvních zkušebních 6 střel a již se těším na střelnici na zaměřování od 5-10m. Nějaký ten pátek jsem proháněl 9mm GG, ale potřeboval jsem k němu ,,modernu,,takže o další zábavu vystaráno. Pro inspiraci posílám foto střeleckého kufříku kde řeším dvě různé ráže a navážky. Přeji fajn den a rád se podělím o jakékoliv informace.
M.
Přílohy
20190109_153652.jpg
Gater

Příspěvek od Gater »

Koukám, že máš dva druhy mazání. Z čeho to mícháš, že jsou různé barvy?
mikomik69

Příspěvek od mikomik69 »

Ahoj, na začátku jsem koupil u DAVE WESTERN GUNS nějakou tubu mazání, ale bylo to moc tekuté a špatně se to nanášelo.Nejlépe drželo skupenství,,ala jelení lůj,,ten,ale v teple taky moc teče a tak jsem si objednal od včelaře kostku včelího vosku , který rozehřeji a přidám olivový olej tak 65 ku 35, vosk olej, aby to bylo tak jako ten jelení lůj. No a do poslední várky jsem vymáčkl zbytek toho mazání od DAVE a chytlo to zelenou barvu. Ten vosk jen s olivovým olejem mám vyzkoušený a totální spokojenost, voní to , dám ťak třicet ran na jednu hlaveň a i na poslední rány to pořád leze zlehka a následné čištění v pohodě. To nanášení do drážek je taková piplačka, ale pustím si muziku a za hodku mám 100.střel připravených, odměřím do ampulek prach a na střelnici jen sypu, láduji a pálím :clap
kregan
VIP

Příspěvek od kregan »

Jsem zvědavej, zda se pánovi podaří koupit.
https://sport.bazos.cz/inzerat/99322005 ... diator.php
Čím víc víš, tím míň neseš.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Mám dva nebo tři nové kusy nejstarší designové generace. Kdyby někdo chtěl, tak je mohu nadělit Rozpadlíkovi za nějakou speciální cenu.
jipii

Příspěvek od jipii »

Zdravím všechny. Uvažuji o pořízení gladiátora, ale jako laik na perkuse mám pár dotazů, na které tady určitě někdo bude znát odpověď.
1.) jak jsou citlivé zápalky na iniciaci. Nemůže se stát, že na nasazeném pistonu do ní klepnu prstem a bouchne?
2.) více se mi libí .50 ale mám obavy že bude pekelně kopat. Je možné váhou střely a navážkou prachu dosáhnout pocitově chování .45tky?
3.) Bylo tady řečeno, že saboty mají slabší energii, ale výhodou je snadnější ládování. Co to znamená? dají se zasunout do hlavně bez použití kladívka?
4.) toto je asi dotaz specificky na Fabiho. Když objednám .50 teď vejdu se ještě do lednové dodávky?
5.) Jinak jsem našel zásobník na zápalky. Neuvažujete o něčem takovém pro Gladiátora?
http://www.lukyasipy-henry.cz/eshop/pro ... .html#desc

Omlouvám se za laické dotazy a předem všem moc díky za odpovědi.
mikomik69

Příspěvek od mikomik69 »

Pro jiipii:
Zápalky zase až tak citlivé nejsou, ale nezkoušel jsem na ně cvrnkat....při normálním zacházení to nehrozí
Když dám do Gladiátora .45ky, 1,5g s200g realem tak kope taky, proti 9.mm GG. Co kope méně , je když dáš kuly s flastrem, takže bych z 50ky zkusil to.
sabot musíš natlačit taky.....potřebuješ aby to těsnilo, takže co by šlo zastrčit jen z lehka , nebude mít takovou energii
zásobník na zápalky.... https://www.zbrane-dave.cz/products/usa ... ttern-4mm/.. mám strach že u Glada jsou pistony dost utopené ,takže je otázka jak by to šlo nasadit, oproti vylezlým u GG. To, že jsou skryté, ale beru právě jako velkou výhodu ....
Tož to můj názor, který nemusí korespondovat se zkušenějšími :wasntme
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Jipii:
1. Zápalky jsou dost odolné proti nárazům. Aktivovat je cvrnknutím považuji za absolutně nemožné.
2. Výkon a zpětný ráz se dá snadno nastavit váhou střely a navážkou prachu.
3. I saboty je nutné doklepnout na prach, takže nabiják je potřeba vždy. Nabíjení není žádná velká věda ;)
4. V lednové, resp. asi přelom leden/únor jsou zatím volné kusy.
5. Ten zásobník z Dave mám doma. Podle mě je to nesmysl. Špatně se plní, špatně to tam drží, je to vlastně dvojitá práce oproti nabíjení přímo z krabičky.
Odpovědět