Umělohmotné pistole. Mimo GLOCKa.

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
Audis
Pohlaví: muž

Re: Umělohmotné pistole. Mimo GLOCKa.

Příspěvek od Audis »

pro nosení kup co nejmenší z velkejch, kde jsi z co největší z malých ochoten pravidelně střílet. :rock :mrgreen:
(P10 F C S FS FC SF bůh ví jaký kombinace písmen ještě .. pro mě moc tlustý na nosení (šířka 34 mm). Chce to něco co má 25 mm (H11, P365))
Vláda má obtížně realizovatelný motiv: přesvědčit neočkované, že jim vakcína covid pomůže. A současně přesvědčit očkované, že dvě dávky jsou na nic a potřebují další dávku. :idea:
Стококотов

Příspěvek od Стококотов »

Cetl jsem to 4x a nepochopil co mu doporucujes :D
Germanik1

Příspěvek od Germanik1 »

Aby si při zvykání na železo, pokud chce nosit, koupil něco placatého. Tedy štíhlého pod oděv. Dobrý si zvykat na nářadí, na manipulaci a nošení zbraně podobně jako na klíče a doklady. Jedna z variant, jak vlastnit. Vymyslet, kam bezpečně ukládat atd. A nebo koupit velkou a z úložiště jen na střelnici. Tak jsem tu radu pochopil
Udělám co musím
vratnikp

Příspěvek od vratnikp »

Tomáš píše: 17.08.2021 22:25 Ahoj,
tak se pomalu blíží čas, kdy budu moct koupit svůj první kvér:)
jako první krátkou bych nekupoval něco určenýho na nošení. Jak tu bylo psáno, koupil bych kompaktní provedení něčeho, co má i velmi podobnou subkompaktní řadu. U glocků tedy 17/19 a pozdějš na nošení pořídit např. 26, PPQ 4/5" a pak SC nebo PPS atp. Prostě aby ses nejdřív trochu rozstřílel a udělal si představu co ti vyhovuje a co ne. Na velký pistoli se snáz zbavíš špatnejch návyků, na subkompaktu to tak snadný neni. S dnešníma kydexama neni těžký pohodlně nosit kompakt. mam 82kg, 181cm, nosim trička vel. M a ve vnitřním kydexu 4" PPQ s TLR1 lampou. šatník neupravuju. problém mam při nošení ve slim obleku, to je pravda.

Navíc bys měl střílet s tím co nosíš, to je můj názor.

Glocky jsou asi jediný pistole, kde bych doporučil bazar. Ostatní bych bral funglovky.
co se týče P10, nemam v ně důvěru...bohužel. V partě jsme měli 4 kusy, všem po +- 1000 ranách odešly pádový pojistky. Na novym EVO3 po 500 ranách odešel zápalník. Je to můj osobní postoj, ale na tuhle kvalitu bych prostě život svůj a svých blízkých nevsadil. CZUB dělá prostě vše pro to, aby mne odradila od koupě čehokoliv z jejich služební řady.
it’s better to be a warrior in the garden than a gardener in a war.
Audis

Příspěvek od Audis »

špatné návyky s malou pistolí jsem 100x slyšel ani jednou neviděl. To je mýtus. Furt to lidi melou v diskusích dokola do zblbnutí. Podle mě pro to, že s malou se hůře trefuje, tak aby to nevypadalo blbě, že neumí střílet před vystrilenejsimi kamarády.

Bude se s malou na mířenku hůře trefovat? Ano bude. Aspoň se naučíte střílet.

Chcete pistol na nošení a závody? Kupte si dvě. Malou a velkou. Klidně postupně.

Kompakt je na všechno a na prd. Moc velký na nošení, moc malý na závod mířenky.
Vláda má obtížně realizovatelný motiv: přesvědčit neočkované, že jim vakcína covid pomůže. A současně přesvědčit očkované, že dvě dávky jsou na nic a potřebují další dávku. :idea:
vratnikp

Příspěvek od vratnikp »

mno já ti nevim. Správnej úchop a spouštění se líp naučim na takovej zbrani, kde opřu všechny prsty obou rukou. Tasení se taky líp naučim na kousku, kde mi malík nevisí ve vzduchu.

Malá pistole není míň přesná proboha :D. má jen mimo jiný kratší záměrnou, takže chyba při nedokonalém srovnání mířidel se násobí...
S glockem 26 jsem byl léta stejně přesnej jako s G17, jen sem byl pomalejší...
Matěj

Příspěvek od Matěj »

Samozřejmě, že "malá" pistole (s kratší hlavní) je méně přesná než "velká" pistole (s delší hlavní).
...jen drobná technická poznámka k předchozímu příspěvku
Germanik1

Příspěvek od Germanik1 »

Hlavně je důležité si zvykat na režim zodpovědnosti za zbraň. A střílet, aby to nebylo cizí nebezpečné těleso. A ani hračka. A průkaz zbraně. A poho.
Udělám co musím
vratnikp

Příspěvek od vratnikp »

Matěj:
nevím jestli jsme se pochopili. Délka hlavně samotný nemá přece na praktickou přesnost pistole vliv. Délka záměrný má. Když do glocku 26 narvu hlaveň z 17L tak přeci najednou nebudu mít poloviční rozptyl při praktický střelbě z pistole ne?
PaF

Příspěvek od PaF »

Jasně, že ne... A špatné návyky s malou pistolí v začátcích rozhodně nejsou mýtus. Naučil jsem střílet mraky lidí a někteří přišli právě s tím, že jim to nejde. Bodejť jo, s Kevinem nebo 2" revolverem.... (zbraně na nošení, určitě ne na učení střelby).
Matěj

Příspěvek od Matěj »

Vyjadřoval jsem se jen k nesmyslu s hlavní.
Samozřejmě, že délka záměrné má na přesnost vliv, ale to i ta délka hlavně. Není to ale přímá úměra (viz přirovnání k hlavní že G17L v G26 - nejsem si mimochodem zrovna 2x jistý, zda je to technicky proveditelné, ale to teď nechme stranou), těch faktorů hraje roli trošku více (tímto se podrobněji zabývá vnitřní balistika). Zjednodušeně řečeno platí, že čím delší hlaveň, tím lepší a je jedno, zda se jedná o pistoli, pušku nebo houfnici.
vratnikp

Příspěvek od vratnikp »

nechci rozjíždět OT, tak bych náš názorový rozkol rád shrnul. Každý otázku délky hlavně hodnotíme v jiné rovině - já vycházím z vlastních zkušeností praktické střelby (hobby úroveň) z pistole do vzdálenosti 25m, v extrému na 50m na LOS / IPSC terč běžným FMJ střelivem. Což mi pro původní dotaz "jakou první pistoli" přišlo jako ta relevantní rovina - naučit se postol, úchop, prezentaci zbraně, spouštění, bezpečnost. Zkusit to nosit, ať se s novou součástí těla člověk sžije...

stojím si za svým: Délka hlavně a záměrné nemá vliv na praktickou přesnost. Pouze na rychlost střelby, tedy celkový čas.

V teoretické rovině to samozřejmě vliv má. Ale to by jeden pak měl řešit i střelivo na míru a další faktory, jejichž vliv na absolutní přesnost je v teorii stejně závažný. Pokud si stále myslíš, že se pletu napiš mi PM, můžeme dál diskutovat at to tu neplevelíme
Andy Glock
Pohlaví: žena

Příspěvek od Andy Glock »

otázka na nákup první (nejlepší) pistole je stejně "jednoduchá" jako otázka na nákup prvního (nejlepšího) auta.
Vlákno se jmenuje UMĚLOHMOTNÉ PISTOLE MIMO GLOCKA. Přestože jsem Glockařka, a doporučila bych ho, tak asi pán o něj zájem nemá.
Ať si rozmyslí na co tu zbraň chce, jak často chce chodit střílet, jak často chce zbraň nosit, jak velkou pistoli je ochoten (schopen) nosit... jestli má 50kg, nebo 150kg, jak má velké pazoury, jaké střelivo je ochoten financovat
(.40 SW je lepší na obranu, 9mm Para je zase levnější,....)
Ať si zajde zastřílet (s někým kdo má zbraň, nebo si jí na střelnici půjčí), Ať se koukne na nějaká videa, popátrá po diskuzích a recenzích,....
Matěj

Příspěvek od Matěj »

Vratnikp: Také si budu stát za svým v tom, že délka hlavně má prakticky (ne teoreticky) vliv na přesnost zbraně. Jako důkaz stačí zajet na jakýkoliv okresní přebor v mířence, kouknout se, čím se střílí a porovnat dosažené výsledky.
To, že je třeba se se zbraní naučit zacházet a na to není subcompact nejvhodnější, samozřejmě souhlasím. Ale ano, jsme už hodně mimo téma.
Andy Glock

Délka hlavně má samozřejmě vliv na přesnost. Větší délka záměrné odpouští méně chyb, a tudíž má také svůj podíl na přesnosti.
Ale zpět k dotazu Tomáše.
Klidně bych zvolila něco ve Full size. Na střelnici si užiješ víc zábavy, nosit se to dá (ze své první zbraně jsem byla tak nadšená, že jsem jí nosila i kdyby vážila 2.kila), a pokud tě to pak bude omezovat v nošení, kup si menší. Nakonec u jedné zbraně stejně nezůstaneš :D .
A Glock je jak stavebnice lego. Malé, velké, střední, tlusté, tenké,... mraky doplňků,...Vážně doporučuji ;) .
Стококотов

Příspěvek od Стококотов »

Ano, a neni zanedbatelne ze velka zbran s poradnou dirou na konci ma i mnohem silnejsi psychologicky ucinek na utocnika. Dobry je v tomto smeru i Skorpion. A kdyz na nem mas tlumic, idealni rozpadlicka zbran.
Andy Glock

Proboha jenom né Škorpion. V semi auto je to jen přerostlá,nenositelná, a nic moc účinná pistole.
Atrop

Příspěvek od Atrop »

Sice název vlákna vylučuje Glocka, ale nemůžu jinak než doporučit Tomáš jako první “univerzální pistoli“ Glocka 19...
Pokud chceš něco ušetřit kup bazarového a za zbytek nakup náboje. Dostaneš zbraň co funguje, velikostně na nošení OK, na střelnici OK a seženeš pouzdra a mířidla skoro od každého výrobce.

Kecy o tom jak to někomu nesedí atd jsou prostě jen řeči z rozmaru od lidí co Glock nikdy neměli. Pokud máš 5 prstů na dominantní ruce a 5 prstů na druhé ruce(není podmínka :D) tak s tím střílet zvládneš..

edit: případně Glocka 48 nebo 43X
Tazi

Příspěvek od Tazi »

Přesně tak. Léty prověřený, v mnoha státech užívaný jako služební,... prostě Glock je dělník. Děvka do nepohody.
A Glock 19 je fakt univerzál. Na střelnici použitelnej, dobře nositelnej, na obranu ideální... ;) . Dobře se kupuje, dobře se prodává,... spousta originálních i neoriginálních dílů. S Glockem 19 určitě chybu neuděláš.
hrd

Příspěvek od hrd »

Za mě také Glock. Ale aby to nebylo OT, jako alternativu bych volil něco od Chorvatů, HS, XDM apod.
Obecně pistoli 9x19 se striker-fired (nebo podobným) systémem, buď velikosti cca G19 nebo G17, malou bych jako 1. nepořizoval.
Odpovědět