Detonics (Czechgun) zbraně - všechny typy

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
ropas
Pohlaví: muž

Re: Detonics (Czechgun) zbraně - všechny typy

Příspěvek od ropas »

malej karel: ak kladieš takúto otázku, tak bud glada ešte nemáš, alebo máš(čo ale neverím vzhladom na kvalitu výrobku) neaký vadný kus. tú strelu tam treba natlcť alebo nalisovať. skorej je problem v prípade zlyhania (ani raz sa mi to nestalo) dostať tú strelu von.
dovolim si dokonca pochybovať, že sa strela pohne aj keby si úmyselne mlátil zbranou ustim hlavní do niečo tvrdého.
malejkarel

Příspěvek od malejkarel »

Díky za názor. S Gladiatorem střílím již několik let, takže zkušenosti snad nějaké mám. Střelu natloukám gumovým kladívkem, lis nemám. Máš pravdu, že se natlouká poměrně hrubou silou až se střela v hlavni mírně roztemuje a v tu chvíli tam ta střela těsní tak, že ji nikdo normálně nevyndá, a pokud tak jedině zase hrubou silou. Tohle všechno je mi jasné. Ale na střelnici padla debata o tom dlouhodobém nošení, se kterým ani já ani nikdo kolem mne nemá praktickou zkušenost a jeden kolega říkal, že dlouhodobým nošením (třeba jeden rok) se prostě ta střela vyklepe a uvolní. Prakticky zkušenost nemám, ale teoreticky mi to přišlo že by se to mohlo stát. Na autě nebo na nějakém stroji se také časem drobnými otřesy uvolní i silně utažený šroub nebo matka, to z praxe znám, ale u Glada je to pro mne jen teorie. Zajímá mne to jak to tedy je, snad někdo bude vědět.
Wdog

Příspěvek od Wdog »

Názor, že dlouhodobým nošením se střela vyklepe není podle mne správný.
Ani tvůj příklad s autem či strojem není přesný ... pokud by tvoje tělo muselo snášet vibrace auta či stroje, už dávno by ti vypadly zuby, oči, ruce, nohy ... lidské tělo je totiž postaveno tak, aby vibrace a nárazy tlumilo, a pokud nosíš zbraň na těle, tak jsou tlumeny i tam.

Ta síla, kterou nabiješ střelu, a tření v hlavni, jsou prostě dostatečně vysoké. Tedy při odpovídající střela a správném způsobu nabíjení.
Z mých praktických zkušeností, z dob, kdy se u nás běžně na obranu nosily perkusní revolvery, (tehdy byly na občanku), tak k žádnému vytřepání střel nošením nedocházelo, a to se při nabíjení nic nenatloukalo, na revolveru byla nabíjecí páka.

Pokud bys chtěl střelu ještě zajistit ve vývrtu, tak samotný vosk bude asi příliš křehký, ale šlo by to mazáním na střely, tedy směsí např. včelího vosku a mazadla (třeba vazelína nebo olej), ale v poměru třeba 80-90% vosku, aby bylo toto mazání hodně tvrdé a ve vývrtu vydrželo. Nebo třeba komerční mazání pro olověné střely moderních ráží, to bývá velmi tvrdé a lepivé.
malejkarel

Příspěvek od malejkarel »

S tím názorem jsem se nechal nahlodat od kolegy ze střelnice a přišlo mi, že by se to i mohlo stát. Ale po dvou příspěvcích tady uznávám, že je to teda asi blbost. Sice Gladiator nenosím jako EDC zbraň, ale zajímalo mě to. Oběma díky za příspěvek, jsem zase o něco chytřejší.
Fabulous_milostivý
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_milostivý »

Střela se může posunout v hlavni pouze v několika málo případech. Zaprvé: někdo bude se zbraní extrémně hrubě zacházet a bouchat s ní například o beton. V tom případě by ale asi dříve, než posunutí střely, hrozilo poškození spoušťového ústrojí, s nepříjemnými následky ve formě například náhodného výstřelu. Za druhé: střela bude extrémně špatně nabitá, což znamená, že bude pouze zasunutá a nebude řádně dotemována údery gumovou paličkou a nabijákem.

Jakékoliv mazání při dlouhodobém nošení zásadně nedoporučuji, protože hrozí flegmatizace (zvlhnutí či zamaštění) prachu a tím samozřejmě selhání zbraně. Pro dlouhodobé nošení se zbraň nabíjí zásadně nasucho a nejlépe po předchozím vystřelení několika ran.
Románo

Příspěvek od Románo »

Zdravím všechny. Tak jsem se konečně dokopal a pořídil glada X5L. Musím uznat, že zpracování je fakt nádherné. Celej večer jsem si ho pořád prohlížel a zkoumal. Panu Fabiánovi do Detonics, díky za zodpovězení mých začátečnických otázek. Těším se na střelnici. Jen otázka do davu. Mám glada více méně doma, pro strýčka příhodu. Často chodím se psi do lesů a tak, na nošení jsem si objednal originální kydex pouzdro, to bude asi super pod bundu nebo mikinu. Ale je někdo kdo nosí tuhle zbraň i na sebeobranu pro běžné skryté nošení mezi lidi a tak? Případně jak a v čem ho nosíte. Já zkoušel nějaká podpažní pouzdra pod mikinu, ale do ničeho nám nešel, kvůli tvaru. Nebo jsem přemýšlel nad elastickým pásem, ale nevím jestli by to fungovalo. Máte s tím někdo prosím nějaké zkušenosti. Předem díky.
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

no, já mám kydexový IWB od OnGear ale nosím v tom (apendix carry) toho Glada co je na zbroják (cal.410)
A k tomu mám od Zubíčka opaskový pouzdro na dalších 5 nábojů...
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Fabulous_milostivý
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_milostivý »

https://www.detonics.com/product/ultima ... nizmus-252

Pasuje i do .410. A je to dosti velký rozdíl.
Odpovědět