Pistole - obecná debata, rady, tipy, triky.

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
Haluziak
Pohlaví: muž

Re: Pistole - obecná debata, rady, tipy, triky.

Příspěvek od Haluziak »

Nene G49 - 17 závěr na 19 rámu
G47 je 17 závěr na 17 rámu ale s vnitřním uspořádáním 19ky, on totiž 17 závěr na 19 rám nešel přehodit (prý nezkoušel jsem)
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
Barmalej

Příspěvek od Barmalej »

bivoj
VIP

Příspěvek od bivoj »

Haluziak píše: 19.11.2023 5:53 Nene G49 - 17 závěr na 19 rámu
G47 je 17 závěr na 17 rámu ale s vnitřním uspořádáním 19ky, on totiž 17 závěr na 19 rám nešel přehodit (prý nezkoušel jsem)
G49 je prakticky kombinace rámu z G19 (Gen 5) a závěru z G47, protože závěr z G47 jde nasadit na rám G19 (Gen 5). Stejně jako závěr z G49 jde nasadit na rám G47.

Když si koupíte G19 & G47 tak z toho dokážete v podstatě poskládat 4 rozdílné pistole,
  • G19 - (rám i závěr G19)
  • G47(G17) - (rám i závěr G47)
  • G45(19x) - rám z G47, závěr z G19
  • G49 - rám z G19, závěr z G47
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
MarkusX

Příspěvek od MarkusX »

Na sportovní dynamickou střelbu v 9L jsem pořídil Shadow 2, ze začátku dobré, ale postupem času si nejsem jist jestli nezkusit něco jiného. Mám malou ruku a úchop pořád nějak nezapadá, mám menší ruku. Co by stálo třeba za úvahu? Hledám inspiraci.
Zastřel bobra, zachráníš strom.
JOBU

Příspěvek od JOBU »

Skús niečo s výmennými chrbátmi rukoväti. Dobrý výber má napríklad Grand Power.
M M

Příspěvek od M M »

Skus napr. HK SFP9L - akurat tiez hladam kde si z nej strelit. HK ma vyborne moznosti prisposobenia rucky, P30ka (co je ergnomicky +- to iste) je uskakana potvora, ale pred par dnami som mal v ruke kolegov SFP9SK (subkompakt) a dost mi padla sanka ako sa to sprava pri strelbe - takze chcem vyskusat velku.

Inak je teraz v CZ na trhu par kusov S&W MP9 "Metal Series" od ich performance center - tam je vymenny len chrbat ale ludia s malymi rukami co som nechal strielat z mojej MP9 s malym chrbtom sa nestazovali.
PaF

Příspěvek od PaF »

Pro menší ruku i s krátkými prsty je zcela vyhovující CZ P10C. Se spouští TopStřely v pohodě i spouštění. Samo - na Stína 2 to nemá. Ani nemůže mít, to nabízejí jen sportovní speciály.
vratnikp

Příspěvek od vratnikp »

MarkusX píše: 09.04.2024 19:13 Na sportovní dynamickou střelbu v 9L jsem pořídil Shadow 2, ze začátku dobré, ale postupem času si nejsem jist jestli nezkusit něco jiného. Mám malou ruku a úchop pořád nějak nezapadá, mám menší ruku. Co by stálo třeba za úvahu? Hledám inspiraci.
Walther pdp f series. Slusna zbran s prvotridni spousti za normalni penize s upravou na male ruce
it’s better to be a warrior in the garden than a gardener in a war.
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

Začal jsem střílet soutěže KVZ, LOS a kámoš mě volá na IPSC. Jenže, vlastním právě jednu pistoli G19 s kompenzátorem a kolimátorem - LOS není problém, IPSC v OPENu asi taky ne ale ty místní KVZ tam to problém je. Tak jsem si říkal, zda se zase neučit střílet mířidly (poslední KVZ s půjčeným G19x 15 z 59) a nepořídit novou pistoli. Jenže co? G17/34+GPT aby mi zůstalo všechno stejné jako jako u té co nosím, jít low-costově a pořídit XDM 5.25+pružinky, nebo zainvestovat do sporťáku KMR/ArmaZeka (ty cenovky se mi fakt nelíbí).
PS překvapuje mě množství pistolí v ceně kolem 60k na těchhle vesnických závodech (TS, Shadow 2, KMR, STI...)
PaF

Příspěvek od PaF »

Jestli Ti sedí Glock, klidně si pořiď na KVZ G34, bohatě stačí... Nakonec i G17. Na IPSC bych šel do Stína, nic jiného za ty prachy nebude mít tu úroveň.
Co se týče těch drahých hraček, střílí tam spousta starých chlapů, kteří si prostě někdy po 50. narozeninách udělají radost. Děti už si vydělávají samy, hypotéky mají splacené, oba se ženou vydělávají a v podstatě začnou prachy přibývat na účtech, což je na prd, jak ukázala inflace 22-24. Já si pořídil SW za 60, no co už. Teď mám polokulatiny a zase pošilhávám, i když už střílím tak jednou měsíčně. :roll:
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

No lákala mě ta Arma Zeka ale vzhledem k nové situaci doma, kdy to vypadá, že bude potřeba každou korunu navíc, tak budu rád když si pořídím nějakou bazarovou 17ku. A ušetřím, pouzdra mám, sumky taky. Nebo ty KVZka budu dál střílet mimo pořadí, však o nic nejde.

PS: To že ty pistole mají zasloužení střelci, to asi odpovídá tomu co říkáš, ale už jsem viděl i kluka mladšího ode mě s Alienem ... no co závidět se nemá, holt jsem se měl líp učit - maminka říkala ať jdu na medicínu a ne práva.
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

Tak to dopadlo jak jsem nechtěl :) ale prostě cenovka Arma Zeky nebo KMR mě přesvědčila a koupil jsem za "poloviční" cenu komplet set Shadowa na závody.
No a jelikož je to posraná závada tak tak může i vypadat:
received_1816745792245269.jpeg
Teď ještě trochu poladit (tak aby mohla furt do IPSC Production) a začít trénovat.
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

IMG_20250814_185628.jpg
A takhle vypadá finále ;)
Odpovědět