Karabiny a konverze na pistolové náboje

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět

Co bych si rád do roka a do dne pořídil?

1. Duralovou konverzi (KPOS, atd. )
16
12%
2. Plastovou konverzi (Roni, atd. )
8
6%
3. Karabinu (MP5, Stribog, atd. )
95
69%
4. Pušku na pistolivé střelivo (AR15 s adaptérem, atd. )
19
14%

Celkem hlasů: 138
PaF

Re: Karabiny a konverze na pistolové náboje

Příspěvek od PaF »

Mám G17 v konverzi a rozdíl v přesnosti je dán kvalitou kolimátoru nebo mířidel. S kvalitními je na 25m rozdíl 2 kruhy na pistoláku, s nějakým low endem to velký rozdíl není. Ovšem na 50m už to je zcela nesrovnatelné s obojím.
Hlavní je ale rozdíl v dynamice. V konverzi je střelba už nad 15m nesrovnatelně rychlejší a přesnější. A to je stejná pistole. Do 10m je samostatná pistole v dynamice ve stísněné stage obratnější (třeba střelba z auta, pod překážkou, terče v rozsahu 180 a více stupňů apod.
Tajemství přesnosti karabiny je v pažbě a kvalitní optice. Je to prostě puška, i když krátká a s málo výkonným střelivem. S Berettou Cx4 Storm dosáhnu na 100m se střelou 115 gr výsledku 4 z 5 na 20 cm gong. Z pistole je to náhoda.
Pez
Pohlaví: muž

Příspěvek od Pez »

Jj jsou mi jasné výhody pcc, Jsem s ní také rychlejší i přesnější. Jde mi o tu kombinaci krátké hlavně a tlumiče.
Vybírám teď mezi 5” a 8” hlavní a raději bych tu kratší. Použití vždy s tlumičem.
mr-tomas

Příspěvek od mr-tomas »

Já jsem pro za 5. Konverze od BT na glocka. Je to skladnější, tzn. dá se to nosit na opasku a udělá to stejnou muziku jako Roni nebo Kpos. Jinak měl jsem Kpos a UZI, a teď mám AR9 na střelnici, ale na pokud to má bejt na nošení, tak jsem pro BT. Bohužel to stojí jako všechno od BT kravinu.
Přílohy
detail_b-t_konverze_usw-g17_pro_glock_17-19_02.jpg
detail_b-t_konverze_usw-g17_pro_glock_17-19_01.jpg
Pez

Příspěvek od Pez »

Mám teď podobnou konverzi a je super skladná i s tlumičem, V iteriéru při cqb super. Problém je právě střelba s tlumičem resp. její přesnost, která se postupně snižuje, jak se tlumič zanáší a přestává fungovat to odpružení v tlumiči. Bez tlumiče bez problému.
Takže chci jít cestou pcc, protože použití tlumiče je prioritou i za cenu celkově větších rozměrů.
Cháron

Příspěvek od Cháron »

mr-tomas píše: 07.01.2026 21:50 Já jsem pro za 5. Konverze od BT na glocka. Je to skladnější, tzn. dá se to nosit na opasku a udělá to stejnou muziku jako Roni nebo Kpos. Jinak měl jsem Kpos a UZI, a teď mám AR9 na střelnici, ale na pokud to má bejt na nošení, tak jsem pro BT. Bohužel to stojí jako všechno od BT kravinu.
Umím si představit že něco takového nosí na opasku ochranka drogového bosse v Kolumbii.
Opravdu to nosíš na opasku zde v Čechách, nebo jen zmiňuješ možnost nošení na opasku?
Omlouvám se, nemyslím to zle, ani ironicky. Jen mě to zajímá.
Znám chlápka co běžně nosí na opasku 4.palcový .500SW, kluka co v batohu nosí AKS-74U,...
mr-tomas

Příspěvek od mr-tomas »

Já to nemám, i když bych to chtěl. Ano jen jsem zmínil možnost nosení na opasku které jsem někde na trubce viděl že to jde. V anketě nebylo napsáno jestli to má být na nošení nebo na hraní. 500SW je tak na medvědy :D
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

Pez píše: 07.01.2026 14:19 Seržo, dokážeš u toho subjektivně porovnat přesnost střelby oproti pistoli? Jde mi především o tu krátkou hlaveň + tlumič.
no, takhle s pistolí na Avimu nenastřílim...
Přílohy
img_20251130_151816.jpg
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Pez

Příspěvek od Pez »

Pěkné, to je na té 16m střelnici?
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

ta delší stage
\(^_^)/
Cháron

Příspěvek od Cháron »

mr-tomas píše: 08.01.2026 7:30 Já to nemám, i když bych to chtěl. Ano jen jsem zmínil možnost nosení na opasku které jsem někde na trubce viděl že to jde. V anketě nebylo napsáno jestli to má být na nošení nebo na hraní. 500SW je tak na medvědy :D
Tak to jó.
Moje zkušenost s nošením zbraně na obranu je taková, že postupem let nosím raději stále menší qér.
Náhradní zásobníky mě opustili po pár letech.
Takže nakonec by se ti pravděpodobně ta předražená nádhera válela doma, a nosil bys něco jiného.
A mimochodem ta .500SW nalaborovaná na nějakých 500-700 Joulů může být dobrá na obranu.
Velká ranivost, malá průbojnost. Až na těch 1,5kg železa u pasu, a jen 5.ran ve válci. ;)
PaF

Příspěvek od PaF »

Tu BT konverzi jsem měl a reálně to rozhodně u nás nosit na opasku nešlo. Bylo to lehké a skladné, ale přesto na řemen, ne na opasek. Ale pod bundu to nebyl problém.
Ale bylo to subtilní, blbě se to drželo a sklopka lehce pružila. Dnes mám KPOS Scout a nemá to chybu. Tlumič ale nemám, ten bych na pistoli nechtěl. To chce karabinu s pevnou hlavní. A taky to znamená čistit, čistit, čistit, čistit.... a to já moc nerad. ;)
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

pravda
z toho Stingera střílím prakticky jen s tlumičem a nánosy černoty tam vznikají před očima, dokonce ten čoud leze ven kolem zásobníku ze šachty = na bílé rukavičky to rozhodně není...
\(^_^)/
čimango

Příspěvek od čimango »

Seržo, jaké prosím z Stingera střílíš subsonické náboje? SB? Jde mi o to, zda spolehlivě podává náboje se střelou ve tvaru komolého kužele.
A jáká je s tím malým tlumítkem hlučnost (se subsoniky)? Třeba ve srovnání s 300 AAC, co máš tuším také. . .
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

střílím z toho S&B = chodí zcela spolehlivě
Hlučnost asi neumím objektivně porovnat, protože se Stingerem jsem střílel jen indoor, zatímco s 300AAC jen outdoor...ale obecně lze říct, že i na Avimu to šlo bez sluchátek a největší kravál dělal dopad střely na plechy na dopadovce...
\(^_^)/
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

podle specifikací "Tlumiče SL6i-SMG garantují potlačení hluku o 22 až 25 dB na vzdálenost 1 m od ústí zbraně a cca 16 až 22 dB na úrovní ucha střelce."
pro srovnání o 6cm delší a skoro 3000,- Kč dražší B&T má účinnost 33 dB (nepíšou kde měřeno)
\(^_^)/
čimango

Příspěvek od čimango »

Díky za detailní odpověď. Asi prodám Uzi a půjdu do Stingera.
PaF

Příspěvek od PaF »

Ale UZI stačí i při střelbě s tlumičem 2x za rok vystříkat čističem na brzdy, pak WD a jede se dál. To asi se Stingerem nebude fungovat ;) .
Odpovědět