Takže prak jsem dokončil do střílejícího stavu a zde jsou první postřehy (taková malá vychytávka jelikož je profil z hliníku tak při dotahování na fest by se začal bortit ikdyž má tlošťku stěny 2mm tak jsem dovnitř nacpal podložky kdy jedna stála asi 0,20 Kč což je celkem 6,- Kč):
1) Je to ten nejlepší a nejsilnější prak co jsem kdy vyrobil ale je třeba podotknout že naposled jsem se o to zajímal tak před dvaceti léty ale i tak samotná konstrukce praku nemá chybu
2) Hranatá letecká guma 5mm co jsem měl doma je na to nejméně vhodná (je příliš dlouhá a to proto abych jí byl vůbec schopen natáhnout tak jak to má být = levá ruka maximálně napnutá vpřed a pravá ruka tahá střelu až za hlavu) s tím budu muset ještě laborovat ale obecně ke zlepšení přesnosti to chce rozhodně kratší a méně silnou gumu ale nátah musí zůstat stejný (nebo alespoň měsíc dva v posilovně

) a dle mého v pořadí druhá vhodná je kulatá ale nejlepší by byl asi thera band co používá Jörg Sprave (má to asi svůj důvod že to má skoro na všem co vyrobil)
3) To že střelivo je všude dostupné i v přírodě je fajn a je to pravda ale jen částečně protože na tvaru, hmotnosti a velikosti střely sakra záleží co se týče přesnosti a pokud má být střílení alespoň trochu konzistentní tak to chce si střely buď vyrobit nebo někde sehnat ještě teď (mám před domem hromádku štěrku a musím říct že jako střelivo tedy nic moc) odhaduji že ideální by byly ocelové kuličky cca 6-8mm
4) A teď jak se mi dařilo no s šutrama ze štěrku to nebyla žádná hitparáda a na 10m pet flaška byla úspěšnost zásahu cca 20% takže při současném skillu bych na veverku raději nalíčil past než abych jí naháněl s prakem (s foukačkou jsem o dost přesnější) ale jak už jsem psal pokud by se vychytala guma a používalo pořádné střelivo tak po nějakém tom intenzivnějším tréningu by se tím lovit drobnou havěť rozhodně dalo (jinak po hodině střílení mě ty moje kancelářské hnáty pěkně bolí a to je dobře protože je to další způsob jak si protáhnout nenásilně tělo

)
Jo a málem bych zapoměl max. dostřel (při 45°) s "ideálním" kamenem odhadem cca 80m.
Tož tak děcka no