Pistole - obecná debata, rady, tipy, triky.
Re: Pistole - obecná debata, rady, tipy, triky.
Uvažuji o nákupu pistole Walther PPQ 9mm Luger. Kontaktoval prodejce v mém okolí aby mi zjistil mi termín dostupnosti. Zatím sbírám informace, koukám na videa a těším se. Byl bych rád za odkazy na zajímavé čtení o této pistoli a samozřejmě i o osobní zkušenosti (i negativní). Taky by mne zajímalo, jak to má Walther se zárukou, životností a zpracováním hlavně a jejího vývrtu. Na wikipedii jsem z angličtiny přelouskal, že je to klasický vývrt čili žádný polygonální vývrt, tvrdochrom či teniferace.
Ahoj, shodou okolnosti jsem byl vcera na predvadecce na jedne nejmenovane strelnici v OVe, v primem srovnani tak bylo mozno zkouset docela slusnou radu pistoli - mj. i PPQ - pro me, do te doby prakticky neznama pistole.. kazdoprdne jsem z ni byl uneseny.. velikostne mi prijde zrovna mezi 17 a 19 (Glockem), takze pro me idelani kompromis, kdy je mi 19 mala a 17 uz "velka", co jsem tam zkousel na miste asi 9 pistoli v primem srovnani, tak z nich nejlepsi soustrely prave z PPQ - ta spoust je fakt lahudka, a vubec mi cela pistole proste neuveritelne sedela.. Navic by snad jeste mela probihat akce, kdy pro prislusniky ozbrojenych slozek je k mani za nakych 13200,- !! (coz sice ja nejsem, ale cesky clovek si umi poradit
)
P.S. takze od vcera taky shanim kdejake info, cucim na videa, recenze, zkusenosti.. velmi vazne o ni uvazuji

P.S. takze od vcera taky shanim kdejake info, cucim na videa, recenze, zkusenosti.. velmi vazne o ni uvazuji

Pro mne to do pátku byla taky neznámá pistole
Pak jsem byl na návštěvě u příbuzného, který si koupil Glock 19 a zjistil, že mu úplně nesedí, tak si šel koupit něco jiného, co mu sedne lépe do ruky a koupil si Walthera PPQ. Bohužel jsem si ho u něj neměl možnost osahat a vyzkoušet. Jemu sedí výborně a i při střelbě má v porovnání s Glockem 19, které ho si nechal, lepší pocit kontroly zbraně při výstřelu a menšího zdvihu. Tak jsem se o ni začal zajímat a mám pocit, že by to mohla být dobrá volba, zvláště, když se dá sehnat v ceně již zmíněných 13 200,- Kč, což potěší dvakrát, když za rozdíl oproti Glocku pořídím v pondělí ještě druhou Berettu 71 

Já PPQ mám. Střílel jsem z Glocku 19, měl jsem S&W M&P9. Ale jakmile jsem si z PPQ zastřílel, musel jsem ho koupit. V ruce mi sedí skvěle a soustřel je lepší než u těch předchozích pistolí. Spoušť je skvělá. Mohu jen doporučit. Jo a taky se moc líbí vzhlědově. 

já mam sice P99, ale to je ergonomicky prakticky stejný jako PPQ a taky potvrzuju že se drží poctatně líp než gloky
S přesností sem s nim taky lepší než s G17. Spoušť má ale oproti PPQ SA/DA, což považuju za lepší.

Tak už je doma, stihnul jsem jej i zaregistrovat
Zatím jen samé kladné dojmy, uvidíme na střelnici. Díky za povzbuzující příspěvky.

No teda, příde vám někomu tohle jako užitečná věc? Taktickej plastovej návlek na závěr glocka

http://www.fab-defense.com/en/category- ... 17-19.html

http://www.fab-defense.com/en/category- ... 17-19.html
mně ne, páč to stlustí závěr kerej se pak nevleze do pouzdra...
Neměl by někdo možnost oskenovat článek ze SR 6/2011 (Walther PPQ) a byl ochotný jej zaslat na e-mail. Předem děkuji 

Lidičky mám na vás jednu prozbu.. nevíte kde by se u nás daly sehnát náhradní díly na browning fn 35? Jde mi konkrétně o díl:
http://www.marstar.ca/dynamic/category.jsp?catid=76812
V odkazu je pod číslem B35-020 Slide stop
Díky moc všem...
http://www.marstar.ca/dynamic/category.jsp?catid=76812
V odkazu je pod číslem B35-020 Slide stop
Díky moc všem...
Leda říše, jestli to je teda ono
http://www.asamnet.de/~ehrenred/ersatzt/fn-hp.htm

- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Před pár dny jsem měl tu "čest" střílet CZ75 P-07 Duty. Pistolka hranatá, plná ostrých rohů, plastový rám s boulemi na bocích a spoušť? Ty vogo, lepší spoušť má dětská stříkací pistolka! Do poslední chvíle jsem nevěděl, kdy to vystřelí. Nikde nebyl ani náznak "zadrhnutí" před výstřelem. Nepříjemné, ohavné
Zbraň byla použitá, takže nevím, zda je to standard, ale pokud ano, tak je to skutečně ubohé.

Stejná zkušenost.Větší kopyto se snad nenajde spoušť byla úplně gumová.
proto taky dyš si to nákej zoufalec koupí se toho vzápětí zbavuje...
Ta nová, velká, Duty (P-09, tuším) má mít tělo z nějakého nového plastu. Možná z něj začnou dělat i tu starou, aby se jí nedělal vlnka na rámu.
Jinak s P-07 jsem párkrát střílel. Osobně se mi design a ergonomie pistole líbí (obecně mi jdou čízy do ruky), ta vlnka na rámu ničemu nevadí (on Glock má taky křivý plast vpředu pod závěrem), ale spoušť mě opravdu nedostala. Ale myslím, že kdyby si s tím trochu pohráli (plasty, spoušť, mířidla), že by to mohla být hodně slušná pistole.
Jinak s P-07 jsem párkrát střílel. Osobně se mi design a ergonomie pistole líbí (obecně mi jdou čízy do ruky), ta vlnka na rámu ničemu nevadí (on Glock má taky křivý plast vpředu pod závěrem), ale spoušť mě opravdu nedostala. Ale myslím, že kdyby si s tím trochu pohráli (plasty, spoušť, mířidla), že by to mohla být hodně slušná pistole.
tj. kdyby to nebyla tak hrozná pistole tak to mohla bejt dobrá pistole 

Taky mě to napadlo, když jsem to psal
, ale neviděl bych to tak černě. Základní návrh i ergonomie jsou OK, stačí změnit materiál (plast jako plast) a ladění spouště je celkem běžný proces, ať už úpravou stávajících komponent, výměnou kritických (vždyť i neupravená spoušť Glocka je docela humus), event. celým novým spoušťákem. A mám pocit, že mířidla už vyměnili sami.

Mě se z P07 střílelo docela dobře - nejspíš proto, že nemám moc srovnání. P09 už mi nešla tak dobře do ruky. Jinak se prý chystá nová P07, bude mít vyměnitelnou zadní část pažbičky nebo tak něco. Bylo mi doporučeno si počkat zhruba do března, pokud bych chtěl P07 kupovat.
já ke koupi takovejch věcí nevidim absolutní důvod. Kvalita věcí z CUZB je příšerná už heskou řádku let a ceny sou nesmyslně vysoký. Když budu chtít koupit plastovou pistoli, sou tu výrobci poměrně kvalitnější. Když pominu gloky, který jistě spoustě lidem nebudou vyhovat pro jejich spouštovej systém (nemluvím o chodu spouště ale o systému kterej neni SA/DA), tak tu máme namátkou walther P99, HK USP, Grandpower.... Všechno za podobný prachy ale aspoň to nemá hlavně z plechovek vot kokakoly...
- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
Ale právě systém spouště u Glocka je (pro skutečné "bojové"/sebeobrané použití) asi to nejlepší... Za těch spousty let, co se zabývám palnými zbraněmi, mě prošly rukama (i jsem různě vlastnil) desítky pistolí a revolverů všech možných výrobců, konstrukcí a ráží (od malorážek až po 44 Magnum). Ale nakonec jsem skončil (přes prvotní nechutě k "plastovým" zbraním) právě u Glocka 17, který prostě má vše, co od "pracovní" krátké zbraně požaduji. Žádné zbytečné ovládací prvky, stále stejný chod spouště (narozdíl od DASA), dostatečnou odolnost a výdrž, apod.
Ano, na mířenku nebo IPSC nebo lov atp. existují jistě vhodnější zbraně. Existují bezpochyby i "hezčí" zbraně (ale to už je otázka osobního vkusu - já jsem Glocky nikdy za ošklivé nepovažoval). Ale jako ideální univerzální pistole nejen pro PA je pro mě Glock prostě no.1.
Mj. asi nejhorší kousek co jsem vlastnil byla, bohužel ke škodě patriotismu, CZ 75 Compact. Měl jsem smůlu na echt špatnej kousek kterej neustále závadil a ani puškaři si s ním nevěděli rady - prostě nebylo možné vystřílet více jak 50 - 100 ran bez nějaké zádržky.
Ano, na mířenku nebo IPSC nebo lov atp. existují jistě vhodnější zbraně. Existují bezpochyby i "hezčí" zbraně (ale to už je otázka osobního vkusu - já jsem Glocky nikdy za ošklivé nepovažoval). Ale jako ideální univerzální pistole nejen pro PA je pro mě Glock prostě no.1.
Mj. asi nejhorší kousek co jsem vlastnil byla, bohužel ke škodě patriotismu, CZ 75 Compact. Měl jsem smůlu na echt špatnej kousek kterej neustále závadil a ani puškaři si s ním nevěděli rady - prostě nebylo možné vystřílet více jak 50 - 100 ran bez nějaké zádržky.