Nenosíte/nosíte (co) zbraň? Aneb parťák do nepohody.

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
the.marek
VIP
Pohlaví: muž

Re: Nenosíte/nosíte (co) zbraň? Aneb parťák do nepohody.

Příspěvek od the.marek »

:-D :-D Souhlasím s Mrakem, nic se nesmí přehánět... Jako tahat na houby kosu, kdybych náhodou spadnul do "hnízda" divočáků, to už je moc :-D. Jinak já teď pokukuju po nějaké pistoli na nošení a návštěvu střelnice. Takže půjde domů buď Makarov, nebo PPK. Na nošení by byl sice ideální nějaký Kel-tec, Luger LCP nebo Kevin, ale nejdřív nějaký "kompromis"...
Jinak po seznámení s pár zbraněmi na střelnici, na zkouškách apod. Obdivuji lidi, kteří denně nosí G17, CZ75, různé jak kráva těžké 2" revolvery apod... Natož kosu do lesa... Ale všechno je o drilu, jsem zvedavý, jak na tom budu já. Podle mě, pokud si nepořídíl Kel-teca, Kevina, LCPéčko a podobny EDC zbraně, tak ta pistol stejně bude příležitostně nošená, nebo v ledvince, či jiném žebradle. Přece jenom se necítím 27/7 v nebezpečí.
cover72
VIP

Příspěvek od cover72 »

the.marek: doporučuji Makarova. PPK je o dosti choulostivější -- lidé v mém okolí mají oboje a PPK nežere leckteré starší náboje, protože zápalka -- oproti tomu Makarov je 100% spolehlivý; je to takový "sovětský Glock" -- vč. beznástrojové rozborky -- :) a sám jsem uvažoval, že bych si jej koupil...

...leč časy Makarovů za 5000 v každém obchodě se zbraněmi jsou, zdá se, nenávratně pryč.
cover72
VIP

Příspěvek od cover72 »

(Nějak mi nejde editovat vlastní post?)

Jinak co do nošení podle mých zkušeností za cca. 6 let není důležitá váha -- na tu si zvykneš rychle --, ale rozměry.
Jak se zbraň schová pod oblečení, jak tě tlačí nebo ne, jak překáží nebo ne, atd.

A pouzdro, aby ti bylo maximálně pohodlné jak fyzicky, tak psychologicky.

Já svůj Grand Power P11 většinou skoro nevnímám, a když jsem před lety za správcosíťování nosil plynovku 1911 ( vím, vím :D ), tak pod dlouuhým trikem byla v pohodě a jediné, co mi vadilo, bylo, že pouzdro od Dasty na opasku cestovalo :D
Lachtan

Příspěvek od Lachtan »

1911 A1 8-)
Jirka

Příspěvek od Jirka »

No, to je přeci tajné - pro moment překvapení :o

Nošení zbraní ve svém životě realizuji (podobně jako i jiné věci) jako vojenský výcvik. Tzn. jako na vojně (mírový stav), neměl jsem SÁčko pořád při sobě, ale na vyvedení u sebe stále po dobu několika dní a jinak třeba příležitostně při střelbách...

Tak tedy i v běžném životě: jsou dny, kdy zkouším to či ono, někdy týden/týdny, někdy jen záměrně jednorázově - "hraji hru co by kdybyby".

Jsou i situace, kdy zbraň nosím u sebe vždy - například když jdu pozdě večer manželce naproti do práce.

Ale jinak žijeme přeci v míru!
Strelec45
VIP

Příspěvek od Strelec45 »

To řekni teroristům, nepřispůsobivým apod. šmějdům.
Jirka

Příspěvek od Jirka »

To Strelec45: Však byla řeč o nošení/nenošení ... . Co se týká umístění mé nemovitosti, tedy místa, kde s rodinou bydlíme, pak je to zde "téměř" válečná zóna.

Zrovna včera kousek od domu zasahovala policie a uzavřela celou ulici, protože na autobusové zastávce byla hlášena bomba... To, že žijeme v míru byla trochu ode mne ironie ;)
TREW

Příspěvek od TREW »

Kevin 9mm Makarov, vyfešákovaný model 706 :) Pokud nejdu na bazén nebo jinam, kde bych jej musel nechat ve skříňce bez dozoru, tak jej nosím poměrně často. Nejčastěji ve vnitřní Dastě vpředu na opasku. Nikde nevyčnívá, netlačí při sezení v autě a dá nosit i jen tak v kapse zimní bundy, saka, kalhot... Není to žádný kanón, ale platí reklamní slogan ZVI Vsetín "S Kevinem nejsi nikdy sám" anebo jak jej volně pojali v zahraničí u Micro Desert Eagle "Never go alone" ;)
Do lesa a na výlety mimo civilizaci občas přibalím ze "cvičných důvodů" do batohu Škorpa a pár zásobníků, případně větší pistoli na opasek místo Kevina.
Reno

Příspěvek od Reno »

Ježura píše:No.. v okamžiku kdy spadneš do hnízda pašíků jde paranoia starnou.. to už může být o život. Nemusí se ti to podařit za celý život ale jednou můžeš mít to´štěstí´že narazíš...
Tak to je soda... :shock:
Myslím, že má odpověď by se v podstatě shodovala s jedním zdejším příspěvkem, tak ho jen ocituji:
MRAK píše:hehe

tak to sebou budu nosit:

PADÁK ...... (to víš, sletět ze skály nemusíš celej život, ale jednou ....)
POTÁPĚČSKOU VÝSTROJ (plavat umím, ale znáš to, křeč v noze ... a stačí jednou za život)
PLYNOVOU MASKU ( celej život nic a pak najednou bouchne čpavek na zimním stadionu )
AZBESTOVEJ OBLEK (víš co jezdí cisteren s PHM ???? a co kdyby jednoho dne jedna vybuchla .... vedle mě??)
...
:yes :lol:
cipis

Příspěvek od cipis »

A přitom by bylo snadné argumentovat tím, že "je po tom všem ostatním hovno", že? :D
Ježura
VIP

Příspěvek od Ježura »

Ono je vtipný že 99.9% lidem se tohle opravdu nestane za celý život... mě už dvakrát...a dvakrát to bylo zralý na hnědý poplach...
Kapo

Příspěvek od Kapo »

Ježura, prepokladám, že žiješ len vďaka tomu, že si ich pokropil kosou... :lol:

Ja vytiahnem dačo zo skrine a pichnem za gace už len občasne. A čím dalej tým menej. Akosi v našom kraji vás skôr zrazí opitý vodič, alebo zabije blesk, či infarkt, prípadne český alkohol, ako dáky ozbrojený lump. :rock
Venet

Příspěvek od Venet »

Kápo, v tvojom kraji je pochopiteľné že tam žiadny lump nieje ;-) A ak by aj nejaký bol, stačí aby si sa naňho pozrel :D
Asi sa presťahujem bližšie k tebe...
bluesting

Příspěvek od bluesting »

Pištol vzor 52 alebo CZ 75 SP 01 PHANTOM, striedam len podla nalady ono je to tak skoro rovnako velke aj ťažké.. :lol:
Stenly

Příspěvek od Stenly »

Ahoj.
Můj "parťák do nepohody" je němec. Konkrétně Walther P22 - malorážka. 10+1, klasické SaB. Dva zásobníky plus plastová krabička s extra krmením a čištěním.
Proč jsem si koupil P22:
1: Ani nabitá zbraň v podstatě nic neváží, často ani nevím že jí na opasku mám.
2: Krmení stojí pár kaček, za cenu jedné krabičky 9mm mám čtyři krabičky .22 a ještě zbude.
3: Zpětný ráz je neznatelný, s delší hlavní a kompenzátorem ( typ Target ) zpětný ráz v podstatě neexistuje.
4: Na patnáct kroků je rozptyl pořád přijatelný a bez problémů se vejde do kruhu 20cm.
5: 15 metrů mířená střelba, na pětadvacet bych si ještě troufnul ( v nouzi nejvyšší ) a na deset kroků spolehlivě probije 2cm prkno.
6: Zbraň je to drobná, lehce se schová do kapsy kalhot/bundy.
7: Po pobytu u zbrojíře, který odstranil konstrukční nedostatky, je to spolehlivá, přesná zbraň.

--------------
Pro zametání dvorku od sajrajtu mám ještě brokovnici dvojku, ráže 16. Trap krmení SaB. U zbraně nebo na dosah je vždycky sumka plná patron. Zbraň je příliš dlouhá na efektivní použití uvnitř domu ale na zabránění v pokusu dostat se dovnitř je skvělá. Navíc jenom málokdo touží udělat krok navíc když na něj míří něco takovýho. Nejsem žádnej prcek ale i tak mně zbraň překvapila nízkou váhou a malým "kopnutím". Na střelnici jsem jí na konci kola ( zajíc ) už ani neopíral o rameno a palba od boku byla přesná bezezměny, pro pižďuchy - 9/10.
MrPorter

Příspěvek od MrPorter »

Stenly píše: 1: Ani nabitá zbraň v podstatě nic neváží, často ani nevím že jí na opasku mám.
Tohle je spíš špatně než dobře...o zbrani u sebe musím furt vědět.
Jinak nebylo by lepší místo těch sellierů aspoň nějaký CCI Mini Magy? Když už, tak už...
Stenly

Příspěvek od Stenly »

MrPorter píše:
Stenly píše: 1: Ani nabitá zbraň v podstatě nic neváží, často ani nevím že jí na opasku mám.
Tohle je spíš špatně než dobře...o zbrani u sebe musím furt vědět.
Jinak nebylo by lepší místo těch sellierů aspoň nějaký CCI Mini Magy? Když už, tak už...
Myslel jsem to tak že mě ta zbraň nijak neobtěžuje, netahá mi opasek dolů, nebrání mi v přístupu do kapsy ( je fakt maličká :-D ) a když si opasek s výstrojí odepnu tak subjektivně nejsem o nic lehčí.

Mnou používaná munice splňuje všechno co od ní potřebuju, nemám potřebu něco na tom měnit.
DerEchterDeutscher

Příspěvek od DerEchterDeutscher »

otevřeno po dvou letech, jak jste na tom dnes s nošením?
Pepasnek

Příspěvek od Pepasnek »

U nás je klid,takže na procházky a se psem teleskop,75tku jen tam kde to smrdi průměrem(jako když ti kamarád zavolá že mu kleklo auto v Josefově a je po 22h) :D
Raději litovat toho co jsem udělal než toho co jsem neudělal
Obrněný žebřiňák
Pohlaví: i černoch by záviděl

Příspěvek od Obrněný žebřiňák »

Já nosim nenadrcnutou CZ 83 v 7,65 Br. Je to sice podle řeči z internetu plivátko, ale s 15 náboji není třeba další zásobník a co má být střeleno, má být střeleno 2x. A jeden z důvodů proč nosím je i ten, který deklaroval LEX tj. aby zákonodárci nemohli říct, že zbraně nejsou potřeba, protože je lidi stejně nenosí...
Co nepotřebuješ, nemáš. Co nemáš, nepotřebuješ.
Odpovědět