Volba arzenálu je věc velice kreativní a hodně subjektivní, těžko existuje ideální varianta, každý preferuje něco jiného, každý má jiný vkus. Pokud by člověk předpokládal, že by mohl v budoucnu mít potřebu bránit nějaké obydlí, tak je to celkem fuk, můžete si vybavit trezor rozličnými zbraněmi a dostatečnou zásobu munice. Mě osobně spíš zajímá varianta, že bych musel opustit obydlí bez možnosti přesunu vozidlem, zkrátka možnost rychlého úprku s tím nejnutnějším. Pokud budu předpokládat pomoc manželky, není šance se ověsit nějakým velkým množstvím rozličných zbraní. Nedokážu si představit, že bych toho táhnul víc, než jednu krátkou a jednu dlouhou zbraň. Krátkou bych osobně preferoval Glock 19, ten je tak akorát, do stehenního pouzdra, blbuvzdorná zbraň, léty vyzkoušené. Ve finále je to fuk, stačí cokoliv funkčního, co by bylo v pohotovosti na krátkou vzdálenost při bezprostředním ohrožení. Je zbytečný tahMat těžký pistole či revolvery, při plný polní je každej gram navíc znát. Ráži 9mm bych preferoval jednak kvůli váze a jednak kvůli maximální rozšířenosti a tedy možnosti případného sehnání další munice. Nebýt omezený váhou, volil bych Glock 21C, ráže .45ACP mi připadá na osobní obranu mnohem vhodnější. Otázkou je množství munice, viděl bych to maximálně 100ks. Jako dlouhou zbraň bych zvolil útočnou pušku, v mém případ 858 Tactical a to jednak proto, že jí mám a dále proto, že je opět jednoduchá, snese hrubé zacházení. Je možné jí samozřejmě vylepšit řadou moderních doplňků, ale myslím že sama o sobě funguje a je spíš důležité, jak jí dokáže člověk ovládat. Nikdo zatím nevymyslel nic lepšího než otevřená mířidla, na ty se člověk dokáže spolehnout vždycky. Sniperka to stejně nikdy nebude, tak proč na ní cpát drahý zaměřovače. Munici bych viděl tak 4 plné zásobníky + 1 ve zbrani a pak ještě aspoň 200 kusů do batohu. Víc už si nedokážu představit, pokud by člověk měl táhnout hromady dalších věcí pro přežití, i tak bych zřejmě s takovou zátěží daleko nedošel

Pokud bych nebyl omezen nějakým rozpočtem, tak bych se vybavil třeba úplně jinak, ale vycházím ze současné situace.
Závěrem bych rád vyslovil osobní přání, a sice, že snad výše uvedené nikdy nebudu potřebovat