K pouzdrům -- jednou jsem se vláčel s větrovkou v klasickém polstrovaném pouzdru -- zelené se zvýšením na optiku -- asi 7km do kopce, zastřílet si na náhorní rovině. To bylo fakt k vzteku, jak se to pouzdro pletlo pod nohy, když jsem si je hodil přes rameno; takže když jsem pak v Morrisu popatřil
pytel na zbraň, vzal jsem jej a zkusil.
Po cca. půl roce užívání mohu říci toto:
Na brokovnici (ZH 221) dokonalé: vklouzne tam a není poznat.
Kosa nebo M4ka se do toho vejde i s kolimátorem, ale tvary mohou být malinko vidět -- podle toho, jak to člověk chytne.
Běžně v tom nosím airsoftovou SPR (v
této konfiguraci) a bez problémů to vozím metrem, chytnu ji vepředu pod zásobníkovou šachtou, pažbu si hodím pod rameno, nese se v pohodě a nic není poznat.
Obecně mám za to, že maskuje skvěle, protože si 90% lidí myslí, že je v tom hokejka; je to lehké, protože je to fakt jen pytel se zipem; černá barva není "podezřele military khaki"; a když jde člověk mimo civilizaci, nejlepší je, že to v tom volném pytli může chytnout jako normální zbraň -- za pažbičku a AFG nebo předpažbí -- a nést to ergonomicky, přičemž stále splňuje skryté držení. Naprosto geniální.
Nějaká negativa jsou též: nejsem si jistý, že tomu materiálu a klipsům věřím, že udrží dražší/těžší zbraň -- takže když to nesu na ramenním popruhu, pořád to držím rukou, abych to zachránil, kdyby se klipsy rozpojily a pouzdro začalo padat.
To, že je tam zbraň navolno, má i své nevýhody: jednak jsem se odnaučil v tom nosit zbraně s optikou, kde záleží na nástřelu (15-22 a Marauder), a jednak se v tom zbraně, zvláště kratší, hýbou, takže když to člověk má pověšené přes rameno se zipem nahoře (aby jím nevymetal podlahu), nesměřuje pažba kolmo dolů, ale celé top má sklon tak 30°, jako když myslivci nosí flintu. Což už tak nenápadné není.
Ale pořád je to velmi praktické a skladné -- když člověk vyndá zbraň, pytel sroluje a jde -- a IMHO nepostradatelná položka, na níž je super, že je podle mne snadné si ji vyrobit i doma, ve velikosti na míru.