Sa58 a jeho klony

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
cipis
Pohlaví: muž

Re: Sa58 a jeho klony

Příspěvek od cipis »

Jo a když to tak uděláš víckrát, tak to pak budeš muset zase něčím roztemovat nebo ti to bude při střelbě vyjíždět ven. Takže místo hřebíku použiješ tupý důlčík nebo tak něco, co ty okraje trochu rozhrne.
dr.know

Příspěvek od dr.know »

díky moc za info, ještě další dotaz (asi na něj znám správnou odpověď odpověď),ale má smysl koupit kopii ručky FAB defense od číňanů? Na občasné návštěvy střelnice, žádné intenzivní náročné užití.
Případně máte někdo tip na přesný typ? :)
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Ručka FAB stojí pětistovku. Kolik chceš ještě ušetřit???
dr.know

Příspěvek od dr.know »

Sorry, jsem se blbě vyjádřil, měljsem na mysli přední a hlavně sklopnou ručku,případně tu s nožičkami. Ty se prodávají za cca 800, ta s nožičkami 2-4 tis dle verze. Někde na netu jsem viděl za asi 20 USD, ale bude šajze katze, ptal jsem se na osobní zkušenost.
Halt si přišetřím.
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Podle mě jsou všechny rozkládací ručky stejně na nic, takže je to jedno. Je to složitá a fórová věc, jeíž největší užitná hodnota je v tom, že vypadá krutopřísně na fotkách. Zbraně typu AK/SA v semiautu, nepotřebují taktickou ručku a už vůbec nepotřebují nožičky. Osobně neznám žádného trochu aktivnějšího střelce, který by to po vyzkoušení nezahodil. Ale rád si poslechnu jiný názor.
dr.know

Příspěvek od dr.know »

MacGyver, ty nožičky jsou podlě mě taky blbost, speciálně za ty prachy.
Ale ta obyčejná sklopná ručka mi přišla vcelku v pohodě. To o té krutopřísnosti je svatá pravda :-)
surikata

Příspěvek od surikata »

Na svoji 858 mám posp a kovové nožičky ze saigy. Jsou těžké opravdu ruské kopyto,ale používám je kvůli střelecké pohotovosti. Když je zbraň položena tak ji neválím po zemi nezaseru si hlaveň, zbraň a můžu do ni "spadnout" a vést trochu přesnější střelbu. Asi zvyk z doby kdy jsem byl kulomeťák :D
cipis

Příspěvek od cipis »

Většina ruček u 58 zavazí zásobníku, tak musí být moc vpředu. Měl jsem na tom kopii AFG2, to už teda tak nezavazelo, ale stejně jsem to pak sundal. A ze všech airsoftek, krom kulometu, jsem nožičky sundal, pokud tam byly. Zbytečná váha navíc, využitelnost 0.
Tada
VIP

Příspěvek od Tada »

Na kose jsem měl AFG II a teď na AKčku nemám nic a taky jsem živ...
Cherro

Příspěvek od Cherro »

No, myslím že se pánové máte na co těšit ;) Těch pár týdnů to ještě vydržte...
Přílohy
WP_20141009_017.jpg
WP_20141009_019.jpg
WP_20141009_021.jpg
Fagot

Příspěvek od Fagot »

Zdravím pánové, mám následující dotaz. Také si chci pořídit kosu v klasické (dřevotřískové) verzi. Po proštudování mnoha a mnoha stránek a vláken o tématu jsem dospěl k závěru, že si pořídím Gazelu. Nějak se mi to prostě vyjevilo, navíc chci původní povrchovou úpravu a zachovalé ražení (rok výroby - číslo zbraně). Nemám to zas tak daleko do ZS, tak si zajedu přímo ke zdroji. V týdnu jsem kouknul na jejich stránky a hle, Gazely sice v nabídce mají, ale jen s pro mně zbytečným příslušenstvím - sumka, bodák s pouzdrem atd., a to ve vezi dezert za 8000,- nebo vzor 95 za 8600,-. Kdežto holá stála nějak kolem 5600,- pokud si dobře vzpomínám. To už je celkem rozdíl. Nevíte o tom někdo něco, proč to tak zavedli? Díky za reakce...
alpi76

Příspěvek od alpi76 »

Mám přímo ze ZS informaci, že tyto Gazely jsou něco jako původní Gazely 1. kategorie - nepoužité nebo minimálně použité.
cortes

Příspěvek od cortes »

Fagot,prodávají se i pod 5t.,odkaz psát nebudu.
Musím si přečíst pravidla fóra,zda je to vůbec možné.:-D
Přeju šťastnou ruku při koupi.
Sám jsem vlastnil 858 a do teď mě štve že jsem prodal.
ofin06

Příspěvek od ofin06 »

Pro MacGyvera. Je pravda, že všechny taktické doplňky, které nejsou napevno, jsou potom akorát na obtíž. Jenže když chceš mít zbraň se kterou sestřelíš jablko nad 150m, tak tu dvounožku potřebuješ. Proto toho, kdo chce rozumný kompromis mezi mířenkou a taktickou střelbou, je rozkládací dvounožka rozumný kompromis. Já jsem s ní spokojen, ale pouze co do užitečnosti na mířenku (zozkládací FAB D.). Na Kose hodně překáží klasickému 30r zásobníku, chce to cvik a vyladit postup. Samozřejmě musíš brát ohled na to, že je skládací a tím pádem má pořád vůle a není pevná jako kovová dvounožka, ta ale zase nejde k taktické střelbě nebo rychlostřelbě. Tam by se hodila Magpul ručka, jak dal Cherro, ale zase chybí dvounožka... :D Já osobně stejně při taktice držím za zásobník a jako kompromis když chci střílet jednou zbraní dálku i blízko, jeví se mi rozkládací dvounožka jako dobrá volba. Toť můj názor.
Berte to prosím tak, že jsem zastánce všestrané kosy, jelikož je to pravda. Tvrdá odstřelonačka to nikdy nebude, ani se sebetežší hlavní a ani kompaktní CQB zbraň to nikdy nebude, ikdyž si ji zkrátíte, stejně máte špatný kaliber...
Chorche
VIP

Příspěvek od Chorche »

ty vrklavý nožky vot fabu sou úplně k hovnu. Rozhodně nic na mířenku :D To je lepší si flintu vopřít o zásobník...
Rainier Wolfcastle

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

mel bych dotaz na majitele krytu zaveru s railem. jde při umisteni puskohledu na tento rail sundávat nadpazbi, abych se dostal k pistu nebo se musí sundat i optika?
Terminated Account

Záleží na konkrétním puškohledu a výšce montáže, ale kryt závěru sundáš vždy a následně sundáš nadpažbí :) ;)
Rainier Wolfcastle

to vim, nechce se mi ale sundávat, abych nemusel znova nastřelovat. plánuju tam dat artemise 7x50
Terminated Account

Je zbytečné čekat od tohoto systému zázraky. Nepřesná zbraň a kryt, který nikdy nebude sedět, jako jakákoliv integrovaná šína, předurčují tuto kombinaci jen na blbnutí. Pokud máš kryt o Zendla, tak ten drží nástřel i po sejmutí. Respektive korekce je vzhledem k dané zbrani minimální. Už jsem si tuto cestu prošel a jsem rád, že to mám za sebou. Každopádně každý má jiné preference, takže proti gustu...
Rainier Wolfcastle

to je mi jasne. ale vzhledem k tomu, ze mam v planu strilet do 100m a vždy jen do 5 ran, tak by to mohlo vyhovovat. uvazuji o kopii, tj. od kinggun
Odpovědět