Praky

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
alibaba

Re: Praky

Příspěvek od alibaba »

Na uriznuti tvrdeho dreva pouzivame pilku jako je treba truhlarska pilka zarezka ,nebo neco s vetsimi zuby jde to rychleji a kdyz vememe tesarskou pilku, tak pozor at si neurizneme prst ,tak to jde rychle ....

Prak je znam vlastne od te doby co byla vynalezana guma s kaucukovniku a to je od roku 1846 a tak mnohe dostavniky na zapade mely kola obalene touto gumou aby to tak netriskalo ,koncem roku 1899 kazdy kluk mel prak a to vim jiste ,nebot jsem se ptal dedy co byl narozen roku 1894 .....
Uz jsi protudoval toho Nemce na slingshot channel???? Ja to doporucuji kazdemu ,jak jsem se nekolikrat zminoval.....
golfík

Příspěvek od golfík »

....pracuji na tom ve dne v noci! :lol: :lol:
Trochu je to v retro,každopádně jsem vyloučil veškeré plasty,nedivte se k mému pokročilému věku !:lol:
Přílohy
koča 003.JPG
koča 005.JPG
alibaba

Příspěvek od alibaba »

Vyborne jeste tam dat gumu a takovy prak by mel dostrelit asi 200 m asi 15 mm zeleznym loziskem .......
Pepe
VIP

Příspěvek od Pepe »

Taková otázka laika: nebude mít prak větší sílu, když se ty háčky otočí o 180°? Aby byly jakoby předsazené před prakem?
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Nevim jak je spojeno "V" s rukojeti, kdyby to povolilo, tak dostat tim véčkem nic moc :mrgreen:

Jinak je to moc pěkná práce :yes
golfík

Příspěvek od golfík »

admin píše:Nevim jak je spojeno "V" s rukojeti, kdyby to povolilo, tak dostat tim véčkem nic moc :mrgreen:

Jinak je to moc pěkná práce :yes
Díky! :D
Jinak rukojeť je vyvrtána osmnáctkou vrtákem a "Véčko"je do něj zasazeno až skoro dolů a přilepeno epoxidem,myslím že to nepovolí. ;)
golfík

Příspěvek od golfík »

Náboje do mého práčku,přemejšlím :oops: ..matky dvanáctky "pozinkované"(kvůli ekologii)závity zalít do olova(kvůli doletu) :oops:. Matek mám přehršel :lol:..olovo si odleju.
Samozřejmně,že jsou nejlepší ložiskové kuličky,ale doby jsou pryč,když jsme jako kluci "lovili" po sběrnách a rozlamovoli ve svěráku dokonce i bez ochrany očí! ;)
Naposledy upravil(a) golfík dne 13.10.2011 21:57, celkem upraveno 1 x.
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

TO: Golfík

Dobrej kalibr. Odskoušeno na Ford Taurus. Čistej průstřel předním i zadním sklem. Dvanáctka nepozinkovaná, bez olova.
alibaba

Příspěvek od alibaba »

Musime si uvedomit co jsou nejlepsi projektily do praku ,tak rozhodne je nejlepsi olovena kulicka do predovky .50 cal ....Pak jsou dalsi a tak kouli do predovky si muzeme odlit jako to delali drive a meli k tomu odlevaci kleste ,pak jsou ty ocelove loziska co musi byt trochu vetsi ,nebot ocel je 2x lehci nez olovo ,potom je to valecek v loziskach ,ten se necha nahradit stipanim dratu do betonu ,potom jsou to matice a srouby , matice se vychyluji asi po 40-50 letu jak nabiraji vzduch do te diry a srouby take nejsou vyvazene ,posledni jsou nepravidelne kameny ,jako na cviceni strelky to mohou byt sklenene kulicky na hrani co funguji dobre tak na 15 m jinak jsou moc lehke ...... Na cvicene strileni se necha pouzit bedny a tam zavesit nejaky kus koberce co zastavuje projektily a nechaji se opetovne pouzivat ......
golfík

Příspěvek od golfík »

Nedávno jsem dobrovolně odevzdal dvě baterie z auta,jak by se teďko hodily.To olovo je určitě nej! :yes
Uvidíme,jak mě to bude časem bavit,jsem prchlavěj člověk a už začínám pomalu a jistě pokoukávat po lukách a šípech. ;)
GloryToSunTsu

Příspěvek od GloryToSunTsu »

Že bys ke svému MG42 přidal ještě pár barbarských nástrojů?
Fjord
VIP

Příspěvek od Fjord »

Golfík: povedený kousek :yes

S tím střelivem-což takhle malé oblázky? - toho se dá za pár korun sehnat na metráky.
alibaba

Příspěvek od alibaba »

Male oblazky jsou lehke a stale nepravidelne a velmi spatne strelivo ..
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Pokud se bavíme o střelivu do praků, tak by mě napřed zajímalo co a na jakou vzdálenost a z jakého praku chceme střílet. Jako kluk jsem ze světa zprovodil prakem hodně oken a živočichů (na což nyní rozhodně hrdý nejsem). Jako střelivo jsem používali téměř vše (valounky, kuličky z ložisek, matice, šrouby) Na vzdálenost do 30 metrů jsme v přesnosti nepoznali rozdíl. Rozdíl byl akorát v průbojnosti(ničivosti) a ranivosti na různé materiály.

Btv. Trávil jsem s otcem jako kluk hodně času na střelnici. S partou jsme se rýpali v hlíně za terči a šťourali ze svahu koule všech ráží. Zejména za kyvadlem, byla hojnost perkusních olověných kulí. Buďto jsme kulema stříleli rovnou z praku, nebo jsme je přetavovali dle potřeby na kule do praků, nebo olůvka na udici a jiné životně potřebné věci.

Další zajímavá činost, která s prakem až tak nesouvisí, byla výroba jednoduchých palných braní. Trubka příslušného průměru z jedné strany zavařená a vyvrtaná dírka na příslušném místě, petardy korzár, nebo lépe mega, kuličky z ložisek, nebo narýpané či přetavené koule a zapalovač = strašná hračka.
alibaba

Příspěvek od alibaba »

Prak je zbran chaosu a mam dojem ,ze ted v Evrope pujde na odbyt a tak si ve meste rozbijete ten svuj stanek a budete prodavat nejake ty indianske cetky a praky ....
alibaba

Příspěvek od alibaba »

http://www.lukostrelec.cz/modules.php?n ... opic&t=742

Tady se take bavim o pracich ,ale osazenstvo je vice nez pitome ,ale kloucek tam uvedl pekny obrazek praku co se u vas dostane a tak ten potrebuje jen velmi malou upravu ,predevsim asi o 10-20 cm delsi gumy aby se nechaly natahnout do uplneho rozpazeni a navlecene gumy privazat provazkem aby se nevysmekly a mate vynikajici prak i kdyz tady na lukostrelci tomu nikdo nechce rozumet a co ja toho tam naklepal pod nickem alwarez.....
golfík

Příspěvek od golfík »

;)........konečně "Konečné řešení" :)
.....ty náboje,slibuji dořeším.... ;)
Přílohy
prak 1.jpg
alibaba

Příspěvek od alibaba »

Pod temi provazky musi byt nejaka textilni lepici paska jinak nit prereze brzo gumy a ty gumy by mely byti privazany na kousku kuze a pak k praku aby lehce ucinily prelet dvojaku a takovy prak by musel musel mit natah do plneho rozpeti pazi ,ale jinak dobra prace docela se mi libi ,takovou olovenou kulicku dohodime asi 50 m a prakem ji dostrelime 4x dale a pokud mame zapestni presku doleti 50x6 metru daleko .......
golfík

Příspěvek od golfík »

Ok,máš pravdu to musím spravit,guma a kov to by nedělalo dobrotu :)
S těmi náboji taky něco udělám,procházky přírodou je potřeba činit určitě na lepší úrovni,než na nějakých matkách :lol: :lol:
golfík

Příspěvek od golfík »

Určitě upravím vystélku gumy,tam je určitě problém.Dokud jsem nevyhladil oblouk držení gumy v praku,tak se guma vždy při nátahu začala natrhávat(okraje) :?
Odpovědět