SKS Simonov
Re: SKS Simonov
Je nevhodna ergonomicky.
Osobne neznam nikoho komu by vyhovovala.
Osobne neznam nikoho komu by vyhovovala.
To Virtor - to s penetrací platilo pro první lehoučké (do 52grs) střely .223. 62-69grs. rozparáděné kolem 900m/s probije víc, než 7.62x39. To se tu ale nesmí říkat.
Jinak s Tvými postřehy o SKS naprosto souhlasím. Chjo, když se prodávaly uloženky za 4800,-, proč já debil jednu nevzal.
Jinak s Tvými postřehy o SKS naprosto souhlasím. Chjo, když se prodávaly uloženky za 4800,-, proč já debil jednu nevzal.

ono s tou ergonomii .. to je asi tak, vlezl sis nekdy do tanku T34 ? ja jo, a vubec mi ergonomicky nevyhovoval, abych se podival z pozice strelce do zemerovace musel jsem se zkroutit jak paragraf, a to nejsem zrovna v dnesni polulaci moc velkej. Tak z nejake takove doby SKS je. SKS stejne jako Ak a jako jedna z mala zapadnich zbrani FN FAL proste odolnej kus zeleza kde je na prvni strane naprosto funkcnost za vsech podminek, pak cena vyroby, snadnost obsluhy a pak nekde vzadu vse ostatni.. prosto to bude fungovat tam kde by jine zbrane uz davno odpadly..
je to zbran stavena do valky, pak do tajgy a pak nekam na strelnici jako sportovni puska
rodina AR je supr na strelnici, do lesa se to moc nehodi a pak nekam mozna do valky.. i kdyz se s nima intenzivne udrzuje mir a demokracie po celem svete. Muze se o to ma bavit ae to je asi tak jedine co se s tim da delat. Staci jen porovnat mnozstvi uprav a nutnych zmen na AR aby to fungovalo a kolik nutnych uprav bylo na SKS
)
viktor
takze do valky radeji AK, SKS, SA 58, FN FAL nez AR a na strelnici asi skoro v opacnem poradi i kdyz mam radeji FN FAL nez AR ..
)
je to zbran stavena do valky, pak do tajgy a pak nekam na strelnici jako sportovni puska
rodina AR je supr na strelnici, do lesa se to moc nehodi a pak nekam mozna do valky.. i kdyz se s nima intenzivne udrzuje mir a demokracie po celem svete. Muze se o to ma bavit ae to je asi tak jedine co se s tim da delat. Staci jen porovnat mnozstvi uprav a nutnych zmen na AR aby to fungovalo a kolik nutnych uprav bylo na SKS

viktor
takze do valky radeji AK, SKS, SA 58, FN FAL nez AR a na strelnici asi skoro v opacnem poradi i kdyz mam radeji FN FAL nez AR ..

„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
Sigmund Freud
ono to s tou pedetraci neni zas tak jednoduche. Proste strela a napln dela hodne ale obecne plati ze pro nejpouzivanejsi typ streliva plati to ze 7,62 je na tom lepe.
Zbyla me plotna z 12 mm nerezi tak jsem si ji dal na 50m jako cinkatko a udelal z ni naprosty cednik .. jen diry byly ponekud vetsi 308 win , FN FAl presneji L1A1 ..
viktor
Zbyla me plotna z 12 mm nerezi tak jsem si ji dal na 50m jako cinkatko a udelal z ni naprosty cednik .. jen diry byly ponekud vetsi 308 win , FN FAl presneji L1A1 ..
viktor
Sigmund Freud
Sigmund Freud
Popravdě řečeno nevím, co myslíš tou nejpoužívanější střelou. Nejpoužívanější u 7.62x39 je to jasné. Prostě Vz. 43. Ale u .223 nic takového jako nejpoužívanější není a za další u ní extrémně záleží na délce hlavně. NZ mám v SS109, na blbnutí na střelnici mi stačí Barnaul. Co je nejpoužívanější? Je nejpoužívanější .223 z 10.5" karabiny nebo z 18-20" fullsize pušky. Je tam obrovský rozdíl v rychlosti. Bědování nad nevalným účinkem .223 je (pomineme-li mediální zkreslení) je často spojeno s použitím zkrácených M4 s laufem kolem 12.5" a nebo dříve s lehounkými střelami. Střely přes 60grs a rychlostí 800m/s+ mají větší průřezové zatížení než 7.62.
Ale zpět k SKS - její pažba mi tak strašně špatná nepřijde, ale spíš mě přišla dost zoufalá spoušť (měl jsem v ruce ale jen 1 kus). Dělal někdo nějaké úpravy?
Ale zpět k SKS - její pažba mi tak strašně špatná nepřijde, ale spíš mě přišla dost zoufalá spoušť (měl jsem v ruce ale jen 1 kus). Dělal někdo nějaké úpravy?
Chystam se na zabrouseni funkcnich ploch.
https://www.youtube.com/watch?v=cryTMAqLuxM
Jen to liznu na magnetce, aby plochy byly rovne a s min. drsnosti povrchu.
Ad pazba: jenze dnes uz neni rok 45 a nejsme ve valce. Osobne mam SKS rad a proto si myslim, ze si poradnou pazbu zaslouzi. Preci se nerika nadarmo, ze pazba trefuje.
https://www.youtube.com/watch?v=cryTMAqLuxM
Jen to liznu na magnetce, aby plochy byly rovne a s min. drsnosti povrchu.
Ad pazba: jenze dnes uz neni rok 45 a nejsme ve valce. Osobne mam SKS rad a proto si myslim, ze si poradnou pazbu zaslouzi. Preci se nerika nadarmo, ze pazba trefuje.
Na přepažbení doporučím:
http://sgworks.com/store/
- osobně vyzkoušeno, a není to tak špatný. V kombinaci s kolimátorem a případným zvětšovacím modulem se s tím dalo docela zajímavě vyblbnout. Bohužel co mě neskutečně sr*lo byly zásobníky, kdy se mě snad nepodařlo vystřílet cely bez zádržky a nábojová schránka s deseti kusy je plinkink docela opruz.
http://sgworks.com/store/
- osobně vyzkoušeno, a není to tak špatný. V kombinaci s kolimátorem a případným zvětšovacím modulem se s tím dalo docela zajímavě vyblbnout. Bohužel co mě neskutečně sr*lo byly zásobníky, kdy se mě snad nepodařlo vystřílet cely bez zádržky a nábojová schránka s deseti kusy je plinkink docela opruz.
Prý jsem rasista a xenofob a nestydím se za to.....tak ještě prosím doplnit militantní fašista ať je sbírka titulů kompletní... nesnáším humanisty neb když studuji co to lidskost je nacházím jen dějiny válek a násilí
Ad pažba: zaslúži si novú...
Ja keď som strielal zo simíka, tak som sa k tomu musel poskladať (asi ako do toho tanku) - proste je robená na mužíka 1,6m vysokého vo vaťáku. Ja mám 190 a je to poznať. Spúšť z tej z ktorej som strielal, síce bola tvrdá, ale mala čistý chod. Pravdupovediac, omnoho horšie som strielal z novej G26 - to bola hrôza. (Upozorňujem G-milov že to je môj subjektívny pocit, a ešte mám ruky jak lopaty...)
Ja keď som strielal zo simíka, tak som sa k tomu musel poskladať (asi ako do toho tanku) - proste je robená na mužíka 1,6m vysokého vo vaťáku. Ja mám 190 a je to poznať. Spúšť z tej z ktorej som strielal, síce bola tvrdá, ale mala čistý chod. Pravdupovediac, omnoho horšie som strielal z novej G26 - to bola hrôza. (Upozorňujem G-milov že to je môj subjektívny pocit, a ešte mám ruky jak lopaty...)
Cogito, ergo armatum sum.
To JooS: To neni muj salek kavy. Nechci z SKS delat neco co neni.
To spis Monte Carlo od ATI nebo od TimberSmith, kdyz Klinsky nema.
To spis Monte Carlo od ATI nebo od TimberSmith, kdyz Klinsky nema.
Čím to je, že ty zásobníky způsobují zádržky? Jsou nekvalitně vyrobeny?
Já když jsem poprvé rozebral pušku kvůli údržbě, divil jsem se, jak je nábojová schránka v podstatě primitivní. A ještě víc mě překvapilo s postupem času, jak je spolehlivá. Divil bych se, kdyby nešel udělat obdobně spolehlivý zásobník na 30 ran.
Na internetu jsem viděl nějaké adaptéry na zásobník do AR. Fungovalo to spolehlivě. A samozřejmě po menších úpravách pušky, lze používat AK zásobník.
Jinak co se týče otázky, zda se zvýší přesnost odmontováním bodáku. Tak se uživatelé z celého světa dělí na dva protichůdné tábory.
Přemýšlím o upgradu pušky, A čím víc nad tím bádám, tak mám pocit, že pan Simonov při konstrukci zbraně dopředu počítal s tím, že puška v budoucnu projde modernizací. Jakou třeba prošly Čínské varianty. To že dva roky po zahájení výroby SKS drtivě převálcuje Kalašnikov, nemohl nikdo předpokládat.
Já když jsem poprvé rozebral pušku kvůli údržbě, divil jsem se, jak je nábojová schránka v podstatě primitivní. A ještě víc mě překvapilo s postupem času, jak je spolehlivá. Divil bych se, kdyby nešel udělat obdobně spolehlivý zásobník na 30 ran.
Na internetu jsem viděl nějaké adaptéry na zásobník do AR. Fungovalo to spolehlivě. A samozřejmě po menších úpravách pušky, lze používat AK zásobník.
Jinak co se týče otázky, zda se zvýší přesnost odmontováním bodáku. Tak se uživatelé z celého světa dělí na dva protichůdné tábory.
Přemýšlím o upgradu pušky, A čím víc nad tím bádám, tak mám pocit, že pan Simonov při konstrukci zbraně dopředu počítal s tím, že puška v budoucnu projde modernizací. Jakou třeba prošly Čínské varianty. To že dva roky po zahájení výroby SKS drtivě převálcuje Kalašnikov, nemohl nikdo předpokládat.
upřímně nevím, v čem by mělo odstranění bodáku změnit přesnost. Leda v teoriích o kmitání hlavně. S ohledem na přesnost její výroby, tloušťku a chromování bych řekl, že kmit lze zanedbat. Přičtěte navíc mechanická mířidla.
U myslivců, kteří to kupují na naháňky bodák smysl nemá, ale pro mě je to kus historie a nechci mou fešandu prznit úpravama.
U myslivců, kteří to kupují na naháňky bodák smysl nemá, ale pro mě je to kus historie a nechci mou fešandu prznit úpravama.
Máte nejaký typ na optiku na simíka?
Krátku, aby sa dalo nabíjať z pásku. A ešte, priemer tubusu 1´´
Alebo kde by sa dala zohnať redukcia z 1´´ krúžkov na weaver lištu alebo niečo podobné...
montáž tam je tam nejaká takáto:
http://www.midwayusa.com/product/570069 ... -sks-matte
Krátku, aby sa dalo nabíjať z pásku. A ešte, priemer tubusu 1´´
Alebo kde by sa dala zohnať redukcia z 1´´ krúžkov na weaver lištu alebo niečo podobné...
montáž tam je tam nejaká takáto:
http://www.midwayusa.com/product/570069 ... -sks-matte
Cogito, ergo armatum sum.
pro Štaflík:
nejpouživanější střelou , přesnějí střelivem myslím tohle, pro sa58 a pod zbrane stejne raze tj. 7,62 x 39 byly k dipozici tyto naboje
* 7,62 x 39 vz 43 tj s ocelovym jadrem a to je zaroven nejpouzivanejsi strelivo, střela, zbytek ma az na slepaky zaracha, redukovane obcas nekde jsou a nestoji za nic..
* 7.62 svitici
* ..............prubojne zapalny
* ................zaměřovací
* ................redukovany
* ................cvicný tvz slepej
toz tak
viktor
nejpouživanější střelou , přesnějí střelivem myslím tohle, pro sa58 a pod zbrane stejne raze tj. 7,62 x 39 byly k dipozici tyto naboje
* 7,62 x 39 vz 43 tj s ocelovym jadrem a to je zaroven nejpouzivanejsi strelivo, střela, zbytek ma az na slepaky zaracha, redukovane obcas nekde jsou a nestoji za nic..
* 7.62 svitici
* ..............prubojne zapalny
* ................zaměřovací
* ................redukovany
* ................cvicný tvz slepej
toz tak
viktor
Sigmund Freud
Sigmund Freud
-
- Pohlaví: muž
Má tu někdo na SKS kompenzátor? Jaký? a Jak ho uchytil?
Ja mam, je nasunuty na hlaven a drazkou v nem zachyceny za musku. Vecer nafotim.
tak tady je to v polodetailu - stačí? Je to jištěné kolíkem skrz mušku , ale detaily nevím, takhle jsem koupil celou zbraň.
You cannot kill me as I am already dead!
- Nicotinick
Jen slovní spojení SKS a Sniper je takové úsměvné. 

"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
to neni kompenzator ale spise tlumic plamene.
viktor
viktor
Sigmund Freud
Sigmund Freud