SKS Simonov

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
JenDAG

Re: SKS Simonov

Příspěvek od JenDAG »

Je nevhodna ergonomicky.
Osobne neznam nikoho komu by vyhovovala.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

To Virtor - to s penetrací platilo pro první lehoučké (do 52grs) střely .223. 62-69grs. rozparáděné kolem 900m/s probije víc, než 7.62x39. To se tu ale nesmí říkat.
Jinak s Tvými postřehy o SKS naprosto souhlasím. Chjo, když se prodávaly uloženky za 4800,-, proč já debil jednu nevzal. :head
viktor

Příspěvek od viktor »

ono s tou ergonomii .. to je asi tak, vlezl sis nekdy do tanku T34 ? ja jo, a vubec mi ergonomicky nevyhovoval, abych se podival z pozice strelce do zemerovace musel jsem se zkroutit jak paragraf, a to nejsem zrovna v dnesni polulaci moc velkej. Tak z nejake takove doby SKS je. SKS stejne jako Ak a jako jedna z mala zapadnich zbrani FN FAL proste odolnej kus zeleza kde je na prvni strane naprosto funkcnost za vsech podminek, pak cena vyroby, snadnost obsluhy a pak nekde vzadu vse ostatni.. prosto to bude fungovat tam kde by jine zbrane uz davno odpadly..
je to zbran stavena do valky, pak do tajgy a pak nekam na strelnici jako sportovni puska
rodina AR je supr na strelnici, do lesa se to moc nehodi a pak nekam mozna do valky.. i kdyz se s nima intenzivne udrzuje mir a demokracie po celem svete. Muze se o to ma bavit ae to je asi tak jedine co se s tim da delat. Staci jen porovnat mnozstvi uprav a nutnych zmen na AR aby to fungovalo a kolik nutnych uprav bylo na SKS :-))
viktor
takze do valky radeji AK, SKS, SA 58, FN FAL nez AR a na strelnici asi skoro v opacnem poradi i kdyz mam radeji FN FAL nez AR ..:-))
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
viktor

Příspěvek od viktor »

ono to s tou pedetraci neni zas tak jednoduche. Proste strela a napln dela hodne ale obecne plati ze pro nejpouzivanejsi typ streliva plati to ze 7,62 je na tom lepe.
Zbyla me plotna z 12 mm nerezi tak jsem si ji dal na 50m jako cinkatko a udelal z ni naprosty cednik .. jen diry byly ponekud vetsi 308 win , FN FAl presneji L1A1 ..
viktor
Sigmund Freud
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Popravdě řečeno nevím, co myslíš tou nejpoužívanější střelou. Nejpoužívanější u 7.62x39 je to jasné. Prostě Vz. 43. Ale u .223 nic takového jako nejpoužívanější není a za další u ní extrémně záleží na délce hlavně. NZ mám v SS109, na blbnutí na střelnici mi stačí Barnaul. Co je nejpoužívanější? Je nejpoužívanější .223 z 10.5" karabiny nebo z 18-20" fullsize pušky. Je tam obrovský rozdíl v rychlosti. Bědování nad nevalným účinkem .223 je (pomineme-li mediální zkreslení) je často spojeno s použitím zkrácených M4 s laufem kolem 12.5" a nebo dříve s lehounkými střelami. Střely přes 60grs a rychlostí 800m/s+ mají větší průřezové zatížení než 7.62.
Ale zpět k SKS - její pažba mi tak strašně špatná nepřijde, ale spíš mě přišla dost zoufalá spoušť (měl jsem v ruce ale jen 1 kus). Dělal někdo nějaké úpravy?
JenDAG

Příspěvek od JenDAG »

Chystam se na zabrouseni funkcnich ploch.
https://www.youtube.com/watch?v=cryTMAqLuxM
Jen to liznu na magnetce, aby plochy byly rovne a s min. drsnosti povrchu.

Ad pazba: jenze dnes uz neni rok 45 a nejsme ve valce. Osobne mam SKS rad a proto si myslim, ze si poradnou pazbu zaslouzi. Preci se nerika nadarmo, ze pazba trefuje.
JooS
Pohlaví: muž

Příspěvek od JooS »

Na přepažbení doporučím:
http://sgworks.com/store/
- osobně vyzkoušeno, a není to tak špatný. V kombinaci s kolimátorem a případným zvětšovacím modulem se s tím dalo docela zajímavě vyblbnout. Bohužel co mě neskutečně sr*lo byly zásobníky, kdy se mě snad nepodařlo vystřílet cely bez zádržky a nábojová schránka s deseti kusy je plinkink docela opruz.
Prý jsem rasista a xenofob a nestydím se za to.....tak ještě prosím doplnit militantní fašista ať je sbírka titulů kompletní... nesnáším humanisty neb když studuji co to lidskost je nacházím jen dějiny válek a násilí
Venet

Příspěvek od Venet »

Ad pažba: zaslúži si novú...
Ja keď som strielal zo simíka, tak som sa k tomu musel poskladať (asi ako do toho tanku) - proste je robená na mužíka 1,6m vysokého vo vaťáku. Ja mám 190 a je to poznať. Spúšť z tej z ktorej som strielal, síce bola tvrdá, ale mala čistý chod. Pravdupovediac, omnoho horšie som strielal z novej G26 - to bola hrôza. (Upozorňujem G-milov že to je môj subjektívny pocit, a ešte mám ruky jak lopaty...)
Cogito, ergo armatum sum.
JenDAG

Příspěvek od JenDAG »

To JooS: To neni muj salek kavy. Nechci z SKS delat neco co neni.
To spis Monte Carlo od ATI nebo od TimberSmith, kdyz Klinsky nema.
AnW

Příspěvek od AnW »

Čím to je, že ty zásobníky způsobují zádržky? Jsou nekvalitně vyrobeny?

Já když jsem poprvé rozebral pušku kvůli údržbě, divil jsem se, jak je nábojová schránka v podstatě primitivní. A ještě víc mě překvapilo s postupem času, jak je spolehlivá. Divil bych se, kdyby nešel udělat obdobně spolehlivý zásobník na 30 ran.

Na internetu jsem viděl nějaké adaptéry na zásobník do AR. Fungovalo to spolehlivě. A samozřejmě po menších úpravách pušky, lze používat AK zásobník.

Jinak co se týče otázky, zda se zvýší přesnost odmontováním bodáku. Tak se uživatelé z celého světa dělí na dva protichůdné tábory.

Přemýšlím o upgradu pušky, A čím víc nad tím bádám, tak mám pocit, že pan Simonov při konstrukci zbraně dopředu počítal s tím, že puška v budoucnu projde modernizací. Jakou třeba prošly Čínské varianty. To že dva roky po zahájení výroby SKS drtivě převálcuje Kalašnikov, nemohl nikdo předpokládat.
Argonaut

Příspěvek od Argonaut »

upřímně nevím, v čem by mělo odstranění bodáku změnit přesnost. Leda v teoriích o kmitání hlavně. S ohledem na přesnost její výroby, tloušťku a chromování bych řekl, že kmit lze zanedbat. Přičtěte navíc mechanická mířidla.
U myslivců, kteří to kupují na naháňky bodák smysl nemá, ale pro mě je to kus historie a nechci mou fešandu prznit úpravama.
Venet

Příspěvek od Venet »

Máte nejaký typ na optiku na simíka?
Krátku, aby sa dalo nabíjať z pásku. A ešte, priemer tubusu 1´´
Alebo kde by sa dala zohnať redukcia z 1´´ krúžkov na weaver lištu alebo niečo podobné...
montáž tam je tam nejaká takáto:
http://www.midwayusa.com/product/570069 ... -sks-matte
Cogito, ergo armatum sum.
viktor

Příspěvek od viktor »

pro Štaflík:
nejpouživanější střelou , přesnějí střelivem myslím tohle, pro sa58 a pod zbrane stejne raze tj. 7,62 x 39 byly k dipozici tyto naboje
* 7,62 x 39 vz 43 tj s ocelovym jadrem a to je zaroven nejpouzivanejsi strelivo, střela, zbytek ma az na slepaky zaracha, redukovane obcas nekde jsou a nestoji za nic..

* 7.62 svitici
* ..............prubojne zapalny
* ................zaměřovací
* ................redukovany
* ................cvicný tvz slepej
toz tak
viktor
Sigmund Freud
herman

Příspěvek od herman »

Na doplnění
Přílohy
7,62 mm Náboje vz.43.jpg
Až v pekle nebude volného místa, pak mrtví budou bloudit po zemi.
DittmannCZ

Příspěvek od DittmannCZ »

Má tu někdo na SKS kompenzátor? Jaký? a Jak ho uchytil?
Pajik_CZ

Příspěvek od Pajik_CZ »

Ja mam, je nasunuty na hlaven a drazkou v nem zachyceny za musku. Vecer nafotim.
Pajik_CZ

Příspěvek od Pajik_CZ »

tak tady je to v polodetailu - stačí? Je to jištěné kolíkem skrz mušku , ale detaily nevím, takhle jsem koupil celou zbraň.
20160119_121841.jpg
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

I aktivní zálohy mají v oblibě SKS ;)

https://m.youtube.com/watch?v=r1V3VtZPmC0
You cannot kill me as I am already dead!
Nicotinick

Příspěvek od Nicotinick »

Jen slovní spojení SKS a Sniper je takové úsměvné. :)
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
viktor

Příspěvek od viktor »

to neni kompenzator ale spise tlumic plamene.
viktor
Sigmund Freud
Odpovědět