Jak velký arzenál a co v něm

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
Maximus
VIP

Re: Jak velký arzenál a co v něm

Příspěvek od Maximus »

Vepr se mi také líbí, ale má údajně jednu nehezkou vlastnost - dost sežvýká vyhozené nábojnice, takže odpadá problém s přebíjením :?. Pak je ale zase samozřejmě dražší trénink, pokud se neprovádí kulomeťáky. Otázka je, zda to má pak smysl :?:.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

V podstatě všechny Ak zbraně žvejkají nábojnice. Dělá to Tigr, dělají to Zastavy.
Ale našel jsem senzační bipod na Molot Vepr:
Přílohy
vepr308_1319web.jpg
cipis
Pohlaví: muž

Příspěvek od cipis »

Kde? Hned tam jedu :D
pepa_z_brna

Příspěvek od pepa_z_brna »

Nepredpokladam, ze po PA budu mit nejake velke sance. Jen si je chci zvysit, tim, ze nejsme ted odkazani na panelaky kde bydlime, mame zdroj vody, pozemek, celkem dobrou budovu k obrane, sousedi zatim spis nic moc na PA dobu, prvni pomoc-takova "mini" lekarna zdravotniku :lol: , a potrebuji jen neco co strili a muzu to mit relativne hned (az na VEPRa). Trosku to pravda odporuje ze resim estetiku, ale ona cena glocka je zase nekde jinde, ale kdyz se me neco vylozene nelibi a navic to stoji dost, tak urcite nezmenim nazor. Navic necekam to kazdym dnem, ale chtel bych byt pripraven aspon tak aby mel skoro kazdy clen rodiny zbran (mamka bohuzel nee, to by mohl byt neumyslny zaskodnik :evil: )
Jinak vubec nikdo tady nemuze odhadnout jak by pripadne prestrelky probihaly.....trosku bych mel obavy utocit na barak, o kterem nevim jak je zabezpeceny, kolik ma obrancu, jak jsou ozbrojeni, na jak dlouho maji zasoby atd. I kdyz bude tlupa warlordu, tak bude muset jednat rychle....nejake oblehani na delsi cas, bych spis videl, ze se presunou jinam, kde bude "snadnejsi prace" i kdyz muzou cuchat tucnou korist. Zase ono pokud nebudou mit ochranu-vesty, prilby, tak mam obavu, ze srdnaty utok vest nebudou, maximalne si pockaji az vylezes a streli te do hrbu, zalezi kolik budou mit casu a zasob nekde se zdrzovat, jake bude obdobi, ona zima bez vybaveni....nic moc, navic priroda nebude maskovat jak v lete. Takze bych videl mit zasobu jidla a hlidat budovu pred zapalenim, otravou vody - po PA naskladnit i vodu (obmenovat) pokud neni studna/vrt skryta .
A kdyz se bavime jak se bude strilet, tak obavy bych mel spis z lidi co si necim prosli - valka a maji taktiku a strelbu do libi za sebou a hlavne nemaji zavazky. Ono totiz myslivec sice bude dobry strelec, ale preci jen bude mit blok hned palit na lidi a navic bude mit sebou rodinu, ktere se pak bude muset divat do oci.....i kdyz nouze dokaze sve, ale pokud bude sam warlord, tak co zmuze oproti opevnenemu baraku?? Zase jedine pockat a zakerne ze zalohy a predtim nevim jak se branit....krome balisticke ochrany a minimalniho pohybu nekryty. Ono jak jsem psal u neci vybavy, kterou kazdej videl spatne preziti bude o stesti.....takhle priprava ti jen zvysuje sance.
Nechtel bych se poustet do takovych uvah, kazdy ma svuj vlastni scenar, ale on cesky lid neni tak bojovny...staci se podivat jak jsme sklonili hlavu v minulosti.....oproti jinym zemim, kde se lid nepodridil. Takze nemame valceni v krvi....coz bude znamenat 75% zombiku, 20% rozpadliku,5% warlordu. Ty rozpadliky myslim i ty, co proste tyhle pripravy delaji tak cely zivot...bydli na vesnici, maji vlastni zdroje, nejakou tu zbran, jsou nezavisli na systemu (nebo minimalne) a ani na forum nejdou, protoze nemaji cas na net nebo vubec nemaji PC.
Nedame to do OT??
Prim

Příspěvek od Prim »

Musim se přizna, ač nerad, že jsem zapadl přesně do toho příkladu, co zazněl - krátce po ZP jsem začal skupovat levné zbraně, protože jsem je prostě strašně nutně potřeboval :lol: Teď mám plný trezůrek (i když je to proti některým zdejším syslům ještě pořád slabý odvar), ale o moc kvalitní zbraně nejde... Tohle konkrétně beru spíš jako koníček a snažím se ho trochu usměrňovat s ohledem na případné PA, ale prioritně jde teď o zábavu. V reálu by Ti kvalitní 9ka + kosa udělala možná lepší službu, než 6 zbraní za stejnou cenu. Hlavně se je naučíš ovládat výrazně lépe...
Apropo když už budeš hledat staré zbraně za menší cenu, zohlednil bych robusnost, blbuvzdornost... třeba než CZ83 v 9br, co třeba PM Makarov? Je to pořád moje nejvěrnější hračka, s kterou nastřílim nejlépe...

Jinak trochu OT (sorry) - moje ženská taky zbraně nemusí, ani celkově křečkování zásob atp... ale naštěstí za co si utrácím je jí vcelku jedno, tzn. přiznávám i plné ceny a už se s tim nějak porovná :) Zásoby na PA občas ocení, když např. nejde dlouho proud, nebo to člověk narafičí tak, že doma není co zakousnout a ejhle, ono se to hodí, takže body k dobru :lol:
Se zbraněma jí seznamuju postupně a je to dlouhej proces... osvědčil se mi pozvolnej nástup přes 22lr, 7,65 ve škorpu a sem tam 9L. Ale jinak jsem mrcha, takže vše, co je doma, musí umět ovládat a bezpečně s tim manipulovat, krom mosina si střelila ze všeho (toho se fakt bojí)... přece jen bych nebyl uplně klidnej, kdyby nevěděla, jak k tomu přistupovat...
Reno

Příspěvek od Reno »

pepa_z_brna píše:...schvalne by me zajímalo, jak se na věc tvari vase polovicky... ...zbrane a nase/vase zeny...
Moje žena bez problémů střílí ze všeho až do ráže 7,62x54R, nebo brokových 12/76 Magnumů. Trénink s krátkými zbraněmi ji sice až tak nebere, ale považuje ho za užitečný pro vlastní sebeobranu. Střelba z dlouhých zbraní jí vyloženě baví a také s nimi dosahuje velmi slušných výsledků. A co se týče zbraní a investic do nich? Např. k mým posledním narozeninám mi koupila (zaplatila) Škorpióna, takže když mám náladu, mohu na sebe na střelnici hodit "nostalgia set" tvořený Škorpem v koženém pouzdře, sumkami a UTONem na koženém armádním opasku a zavzpomínat na staré časy... 8-)
pepa_z_brna

No nerikam taky ze nejsou, ale ta moje spada na druhou stranu.....takze jezisek bude dal nosit "ponozky" :( . Ale treba u nas jsou penize spolecny, neresime moje, tvoje.....proste nekdo neco potrebuje, tak se to koupi, ale kdyz je to "neracionalni" jako jsou zbrane, tak nastava problem. To ze budu delat ZP se totiz uz resilo delsi dobu, protoze jsem prvni zkousku diky stehovani musel presunout, takze kolikrat bylo horko :head

EDIT: no navrhoval jsem at se to hodi jinam...
Naposledy upravil(a) pepa_z_brna dne 26.09.2013 20:46, celkem upraveno 1 x.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Chlapi, mě to přijde jako opravdu dobrá debata, ale zkuste to přehodit do jiného threadu - v tomto konkrétním vlákně je to balast. Jinak si myslím, že zbraně v rodině, rodinné prosazování myšlenek, že ne vždy a pořád bude vše sluníčkové... atd. je fakt dost důležité...
Pepo - za mě, opravdu si buduj zbrojnici racionálně, pomaleji a z lepších kousků a s moderním střelivem, u kterého můžeš čekat, že i za dlouho ho bude mrtě služebního. Na druhou stranu chápu, že tohle si musí většina lidí projít sama.
Já nakonec koupil trapně mainstreamové zbraně a co do funkce jsem s oběma navýsost spokojen. Jako bonus je, že pokud budu chtít nějakou prodat (uvažuji), tak jsou celkem slušně prodejné, zvlášť když je máš v dobrém stavu.
Rainier Wolfcastle

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

pepa z brna: davej si pozor, at pri te neunifikace razi nedopadnes jako ja
Přílohy
IMG_1065.JPG
the.marek
VIP

Příspěvek od the.marek »

Co pistol, to jiná ráže není určitě ideální záležitost, ale když mám dostatečné své zásoby, tak proč nemít klidně nějaké rarity, když mám dostatečnou zásobu. Takové to, že lugrů je nejvíc a jsou všude... :-D. Nevím no, nepočítám s nějakým nacházením nábojů jak ve videohře a když už ano, tak na 90% u nich bude i zbraň na příslušnou ráži. Séíš to vidím jako výhodu z logistického hlediska a kompatibility. Přeci jenom ve vypjaté situaci prohrabávat v batohu, nebo šuplíku X druhů střeliva není asi to pravé ořechové :chuckle
pepa_z_brna

Zatim jsem na mrtvem bode, uvidime az pujdu strilet s pritelkyni, jak ji sedne 9mmL a 9mmBr. Pokud ji nebude delat problem strilet z 9mmL, tak poridim 3 pistole v tehle razi. A tady narazim na problem....co se da poridit do 7000 za kus aby to bylo relativne OK?? Me zase vychazi CZ 75 :roll: . Pokud to bude problem, tak stejne budu muset hledat neco v 7,65.
Jinak stejne pocitam, ze pokud probehne PA a nejake prestrelky, tak kdyz budu branit barak-chatu, tak pro me ma smysl hlavne investovat do dlouhych, protoze pistol bude az jako last way a spis jen jako zalozni stejne jak u ostatnich. Ja nosit nebudu nebo jen opravdu zcela vyjimecne a na strelnici budu chodit, ale jak casto je zatim otazka.
Jinak ta pumpicka me taky laka, takze to by byla dalsi do trezoru...i s druhou hlavni.
Leon Chamel
Rozpadlík

Příspěvek od Leon Chamel »

pepa_z_brna píše:...pro me ma smysl hlavne investovat do dlouhych, protoze pistol bude az jako last way a spis jen jako zalozni stejne jak u ostatnich. Ja nosit nebudu nebo jen opravdu zcela vyjimecne...
Tohle je IMO hodně rozšířený omyl, takže si následující řádky určitě neber osobně, Pepo. Pistoli může brát jako záložní zbraň voják, pro civila bude ve většině situací naopak tou primární.
Myslím, že celý tento mýtus souvisí s romantickou představou, že se jednoho rána z ničeho nic probudíme do jakéhosi úplně nového PA světa bez jakýchkoli pravidel. Logicky tedy provedeme vzorný bug-out na chatu, kde se opevníme a okolí budeme od této chvíle pozorovat už jen přes optiky svých vymazlených kos ;)
Jenže tisíckrát pravděpodobnější je, že i když se bude vše kolem nás postupně nořit do stále větších s*aček, budeme muset i nadále vyrážet ze svých domovů za každodenní obživou do stále nebezpečnějšího světa. Bez pušky přes rameno (to z mnoha důvodů). A kritické situace, které budou hrozit prakticky kdykoliv/kdekoliv, bude třeba zvládnout právě jen s takovou zbraní, kterou budeme mít v danou chvíli u sebe, čili s tou krátkou. Tedy při troše štěstí, předvídavosti a včasném osvojení si nepohodlného návyku jejího každodenního nošení, v těžkých časech nejlépe v režimu 24/7.
A ještě dva konkrétní tipy na zbraně – v navrhované superlevné cenové hladině to bude vždycky jen kompromisní řešení, ale můžeš vzít lehce jeté Norinco NC 226/228 (celkem zdařilá kopie Siga v ráži 9mm Luger), případně starou dobrou uloženku PM (9x18 Makarov).
Desouza

Příspěvek od Desouza »

Naprostý souhlas s Leon Chamel , jestli to půjde do kopru pomalu což je pravděpodobné tak první a možná poslední zbraň kterou použijete bude nějaká krátká zbraň . Snad se lidé ještě úplně nezbláznili a dokážou rozkladu/rozpadu společnosti zabránit . No nevsadil bych si na to .

Nemá tu cenu opakovat již 100 tisíckrát zopakované . ( Tedy kosa , atd atd ....)
Rozhodně bych zařadil i zbraně jako jsou luk , kuše , prak . Pokud je umíte ovládat tak víte jaké jsou přednosti těchto zbraní . A určitě se můžou hodit . ( například budete potřebovat být tichouncí nebo budete chtít něco zapálit a další zajímavé použití nechám na vaši fantazii ;) )

Také bych zařadil do arzenálu střelný prach , ( také široké spektrum využití )
Benzín a nafta taky vcelku jasné ( zápalné lahve atd .. )
Dělobuchy a světlice taky najdou využití .

Hlavně opatrně ;)
gravedigger

Příspěvek od gravedigger »

Tuhle jsme se bavili doma s dětma.

"tati, proč máš u postele pistoli?
"kdyby se něco dělo, abych se s ní mohl prostřílet k pušce"
"a co budeš dělat s puškou"
" s tou se prostřílím k trezoru s ostatníma zbraněma"
"a pak"
" pak nastane peklo"

nosit a trénovat, to je důležitý. a mít u sebe malou pistoli je lepší, než nemít nic
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

mám to podobně 8-)
Kolapsnik jr.

Příspěvek od Kolapsnik jr. »

Leon + Desouza, souhlas, nejdrive budeme muset projit fazi "Argentinou" byt treba casove hodne
kondenzovanou (globalni ultra knik), pak teprve az PA.. Cili neco se bude resit v ulicich-chodbach, parcich a zakoutich..
A.D.T.S

Příspěvek od A.D.T.S »

Co mě se týče, a mého arzenálu, počítám s perskuní puškou Ardesa Tracker 209, osazenou nějakou kvalitní optikou a perkusní pistolí Vortek, taktéž od Ardesy s dostačnou zásobou prachu a střel. Ráže .50 je více než účinná, takže ve spojení s dobrým nožem mi toto na PA bude stačit :oops: ;)
big bang

Příspěvek od big bang »

Krátka zbraň bude v dobe PA prvých pár mesiacov, rokov primárna zbraň, samozrejme v móde skrytého nosenia a dom si budete chrániť kosou a podobne a že prečo, no ak bude svet v :moon tak podľa mňa prvé čo našich vodcov napadne je stane pravo a odovzdajte zbrane a zákaz ich nosenia a potom si budú zachraňovať svoje :moon a aktívni policajti a vojaci ešte zotrvačnosťou budú tieto zákony presadzovať, takže špacírovanie s kosou na pleci na nákup bude asi prvé mesiace PA doby dosť riziková záležitosť :lol:
Naposledy upravil(a) big bang dne 08.10.2013 11:30, celkem upraveno 1 x.
Steril
VIP

Příspěvek od Steril »

Pepo, do 7k se v ČR dá sehnat HK P9S v 9x19. Je to sice jenom singlestack ale kapacita 9+1 je imo na nošení dostačující. Tuhle pistoli mám a nemůžu si jí vynachválit.
Nosit pistoli je pro rozpadlíka zásadní, nese to sebou určité návyky které je dobré osvojit už v době mimoprůserové.
pepa_z_brna

Leon Chamel píše:A ještě dva konkrétní tipy na zbraně – v navrhované superlevné cenové hladině to bude vždycky jen kompromisní řešení, ale můžeš vzít lehce jeté Norinco NC 226/228 (celkem zdařilá kopie Siga v ráži 9mm Luger), případně starou dobrou uloženku PM (9x18 Makarov).
Norinco jsem zvazoval, PM Makarov taky, ale když to zase nebude 9mmL :roll:

Jinak ta HK P9S by usla...pokud se da sehnat za tyhle peníze, tak proc ne. Ale sehnat 3 kusy??

Jinak k tomu ostatnímu. Nosit zbran muzu jen v malo pripadech. Uz jsem to psal, jsem zdravotni sestra a do práce nemuzu - sranda skrinka v praci - nelze, v aute nechavat - nelze, u sebe :lol: . Zustava me tak malo moznosti noseni, ze jsem to zrovna zavrhl. Ja se bojim blackoutu, takze nepředpokládám, ze hned první den se to tady bude strilet na potkani. Modlim se abych se stacil presunout na chatu i s rodici a tam se zasobama nebudu delší dobu vystrkovat nos. Okoli priroda, takze pocitam s obranou na delší vzdalenost, když rodina bude na zahrade atd.. Zasoby uz ted mam na delší cas, takze doufam, ze pak uz to nebude tak divoke. Asi to holt vidim jinak :oops:
Odpovědět