Sa58 a jeho klony

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
herman
Pohlaví: muž

Re: Sa58 a jeho klony

Příspěvek od herman »

Řekl bych, že v téměř každé prodejně zbraní a střeliva mají TACTICAL 858. Pokud tou holou sa. 58 myslíš tady to
http://www.eshop-rychle.cz/zbrane/eshop ... al-7-62x39
Solitarie

Příspěvek od Solitarie »

Ahoj přesně tu myslím. Spíše jsem myslel jestli někdo neví o prověřeném obchodě který je prodává.
Chorche
VIP

Příspěvek od Chorche »

no musíš napsat odkať seš, nebo kde se pohybuješ... nemá smysl ti dávat kontakt do prahy, jestli seš z ostravy... a krom taktikalu bych ještě zvážil gazelu.
Cherro

Příspěvek od Cherro »

...nebo krátkýho Novohradského. Otázka jestli se chceš víc věnovat "mířence" nebo víc trošku akčnější střelbě.
Skalik
VIP

Příspěvek od Skalik »

Já kupoval standardně dlouhýho novohradskýho v BVS v Praze, zbraň byla ve velmi dobrém stavu. No jestli tomu sám nerozumíš tak to bude možná malinko loterie, protože zbraně nejsou nové, ale použité.

Jo a pořiď si pistoli SA58 je fajn, ale pistole je základ.
Solitarie

Příspěvek od Solitarie »

Jsem z Prahy hoši, ale nevadí mi si pro kvalitu zajet :). O systému Sa. 58 toho vim asi tolik co je na zbraně kvalitně a ze školy nauka o materiálu :D. Gazely jsem teď dostal echo od Hermana za čož děkuji vůbec jsem o nich nevěděl. Novohradský myslíte tím ty FSN 01 P ? Ty nezní šaptně neboť se na Sa 58.cz uvádí, že je staví od píky z dílů. Takže pro spřesnění.

Jsem z Prahy a volím mezi Gazelou vs. FSN 01 P(Novohradský) vs. SA VZ.58 EXPERT GROUND(guneXpertu).
Zajímá mne rozdíl v součastkách(jak je staví cca.) osobní zkušenosti vlastníků a dostupnost.

Předem děkuji :)
Chorche
VIP

Příspěvek od Chorche »

hele všichni je stavěj z dílů který zrovna přídou pod ruku, takže si musíš vybrat konkrétní kus, kterej se ti bude nejvíc líbit. Jestli máš prolezlej web gunexpertu, tak tam máš i návod na co koukat abys zjistil jak moc volítanej kousek to je.
Novohradskej má jinou povrchovku (má černění a ne tu šedivou barvu jako originál), gazela z kolarmsu má zase šetrnějš udělanou kastraci spoušťáku (nemá kostičku).
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Nerozumím tvému výběru.

Gazela - musí se hodně vybírat, aby za něco stála. Opustíme-li chiméru s decentně vykuchaným spouˇšťákem, tak všechny výhody končí. Mělo to smysl, když bylo v ceně hromadu střeliva. Jsou to většinou otlučené a olítané pušky.

Proč jsi vyřadil Tacticla? Oproti Gazele má za stejnou cenu parádní povrchovku, je precizně továrně zpracovaný a repasovaný. Taky se dají vidět horší kousky, ale je to spíše výjimka. Zbrojovka skoupila převážně nestřílené uloženky. Dobří prodejci většinou vybírají kousky osobně ve zbrojovce - teda aspoň část Moravských a špatný kousek si na krám nevezmou.

Ostatní dva favoriti, jsou úplně stejně skvělé zbraně, akorát pořizovací cena je jinde. Pokud pro tebe hrají prachy roly, tak bych vybral pěkná kousek v základní ceně do 6000 Kč. Pokud pro tebe prachy nehrajou roly kup si co se ti líbí :mrgreen:
Solitarie

Příspěvek od Solitarie »

Do těch 6K je to tak akorát jelikoŽ budu stavět :). Tactikalem myslíte přesně co pokud vím tak je to kus v zákludu a nebo je to další výrobce ? případně poprosím odkaz. Hledám holou kosu na vlastní tunning :)
Cherro

Příspěvek od Cherro »

"Holá" kosa jsou všechny. Pokud hodláš "tunit", a myslíš to vážně, tak počítej že se časem můžeš v penězích dostat na cenu vcelku slušné M4. Prostuduj si celé vlákno tady, na strelectvi, a pokud možno se vyhni "slepým uličkám" co jsme už dávno vyšlapali před tebou... ;) Pro začátek ti bude stačit slušný kompenzátor, možná větší a pohodlnější ručka, (Fab, Caa, Arsenal) a případně jeden krátký zásobník,. (ať můžeš do flinty pořádně zalehnout) A nejdřív se nauč střílet přes mířidla v základní konfiguraci kosy. Protože kdyby byl třeba nějaký "průser", tak se spíš dostaneš ke kose v základu než k nějaké vytuněné. Sám mám jednu Gazelu v základu, a jednoho kraťase v total GE tuningu.
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

CZ 858 Tactical o tom je řeč. Už jsi jej zmiňoval, takže jsem předpokládal že se chytneš. Spousta lidí, ti tady určitě ochotně poradí, nicméně napřed čti a studuj. Podle toho co píšeš jsi na úplném začátku a to se nedá okamžitě řešit otázkami na vše. Vlákno by se po několikáté opakovalo.
Solitarie

Příspěvek od Solitarie »

Aha tak tomu já řikam holá kosa :D neboť je v základu ;). Díky všem hoši užitečné info.
Skalik
VIP

Příspěvek od Skalik »

Solitarie píše:Jsem z Prahy hoši, ale nevadí mi si pro kvalitu zajet :). O systému Sa. 58 toho vim asi tolik co je na zbraně kvalitně a ze školy nauka o materiálu :D. Gazely jsem teď dostal echo od Hermana za čož děkuji vůbec jsem o nich nevěděl. Novohradský myslíte tím ty FSN 01 P ? Ty nezní šaptně neboť se na Sa 58.cz uvádí, že je staví od píky z dílů. Takže pro spřesnění.

Jsem z Prahy a volím mezi Gazelou vs. FSN 01 P(Novohradský) vs. SA VZ.58 EXPERT GROUND(guneXpertu).
Zajímá mne rozdíl v součastkách(jak je staví cca.) osobní zkušenosti vlastníků a dostupnost.

Předem děkuji :)
Odpovím jen na toho novohradskýho, protože ho mám. Povrchovka hezčí, ale náchylná na chytání lišky, šedivej lak se mi sice nelíbí, ale určitě je podstatně odolnější. Kupováno v BVS na Vinohradech, cena myslím vyšla o 1000 nebo 2000 víc než za 858 Tactical (mimochodem Tactical "vyrábí" přímo ČZ). Můj novohradský se zdá po ohledání, že byl nestřílený, ale možná jsem jen špatně ohledával :)

Jen pro představu, taky jsem tunil. Ceny si určitě najdeš.

Kompenzátor + pažba Fabík
Ručka Fab Defense
Spoušťák zendl/ge
Záchyt závěru zendl/ge
Oboustraný vypouštění zásobníku zendl/ge

Spočítej si to sám. A za sebe můžu říct nauč se používat mířidla s kolimátorem na kose je to vždy kompromis a celkem drahý experimentování.

Všechno tady píšu jen za sebe a svojí zbraň, nejsem profík ani puškař a ani nemám tak velký zkušenosti tak to ber s rezervou.
Solitarie

Příspěvek od Solitarie »

Skalik: Děkuji za poznatky přesně v tyto příspěvky jsem doufal :). Novohradský tedy užívá levnější matroš, ale zase je vyrábí sám. Zdá se že Tactictikal do těch 6K je slušná volba no. A pak zaplatit dvojnásobek za tunning :D
gravedigger

Příspěvek od gravedigger »

Klony SA58 nikdo už nevyrábí.

Všichni mají staré zásoby více či méně střílených původních SA58 a ty upravují.

To je reakce na ten levnější materiál.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Na vlastní oči jsem viděl mnoho nových, nestřílených kousků ze skladů. Stačí si jen dobře vybrat ;)
Skalik
VIP

Příspěvek od Skalik »

Solitarie píše:Skalik: Děkuji za poznatky přesně v tyto příspěvky jsem doufal :). Novohradský tedy užívá levnější matroš, ale zase je vyrábí sám. Zdá se že Tactictikal do těch 6K je slušná volba no. A pak zaplatit dvojnásobek za tunning :D
Novohradský => jiná povrchovka nic víc, nic míň

to jakou povrchovku preferuješ je na tobě.

nebo jinak :) Tady jsou fotky obou podívej se na povrchovku

Novohradský:
Obrázek

Ostatní:
Obrázek

Už ten rozdíl vidíš?
Solitarie

Příspěvek od Solitarie »

Ostřejší hrany a jiná barva :) díky dobrý tip.
Chorche
VIP

Příspěvek od Chorche »

jaký vostřejší hrany ??? Je to jinom jiná povrchovka jak sem psal už vejš. Novohradskej používá černění, ostatní klasickou barvu.
Skalik
VIP

Příspěvek od Skalik »

Solitarie píše:Ostřejší hrany a jiná barva :) díky dobrý tip.
Chlape ty mě zničíš! Hrano ... viz Chorche
Odpovědět